Recept zoekresultatenLichte auberginekaviaar
Delhaize logo
  • Lichte auberginekaviaar
    A

Lichte auberginekaviaar

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegan
Barbecue,Brunch
Bijgerechten
Lichte auberginekaviaarA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 onbehandelde citroen
  • 2 dikke aubergines (ong. 400 g/stuk)
  • zout
  • 3 el olijfolie
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 3 el olijfolie
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Aubergine | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,19 €/st
    €1,19
    F2020032400055540000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Reeds in je keuken
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,05 €/kg
    €0,79
    S2003071600019670000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    8,98 €/l
    €4,49
    S2021060800553730000
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,05 €/kg
    €0,79
    S2003071600019670000
  • Begin met koken

    1. Was en droog de aubergines, verwijder kroontje en steel, prik enkele keren in met een mes.
    2. Leg in een diepe schaal, dek af en laat 12 min. op 800 W koken in de microgolfven. Ze moeten vrij zacht zijn.
    3. Draai ze om, indien nodig, en laat nog 2 min. koken. Laat even afkoelen.
    4. Snij de aubergines overlangs in 2 en hol ze met een eetlepel uit. Doe het vruchtvlees in de kom van de hakmolen en voeg olie toe, citroensap naar eigen smaak, peterselieblaadjes, peper en zout.
    5. Mix tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
    6. Dien lauw of koud op bij gegrilde zalm (moten of brochettes). Ook lekker als mezzegerecht of bij het aperitief op geroosterd sesambrood.

    Kooktip

    • Je kan de aubergines ook garen in de oven. Wikkel ze dan in aluminiumfolie en reken minstens 30 min. kooktijd.
    • Variant: Voeg er eventeel 1 geperst knoflookteentje aan toe en/of vervang de peterselie door koriander.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 532; energie (kCal): 129; vetten (g): 12,3; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 2; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 192,73
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Nutritionele informatieA
    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 532; energie (kCal): 129; vetten (g): 12,3; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 2; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 192,73
    Wat is de Nutri-Score?
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Orientaals
    Vegan
    Barbecue,Brunch
    Overig
    Lente,Zomer
    Bijgerechten
    • Lichte auberginekaviaar
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Aubergine | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,19 €/st
    €1,19
    F2020032400055540000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Reeds in je keuken
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,05 €/kg
    €0,79
    S2003071600019670000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    8,98 €/l
    €4,49
    S2021060800553730000
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,05 €/kg
    €0,79
    S2003071600019670000