Recept zoekresultatenAardappelslaatje met sinaasappel en radijs
Recept zoekresultatenAardappelslaatje met sinaasappel en radijs
Delhaize logo
  • Aardappelslaatje met sinaasappel en radijs
    Nutri-Score B

Aardappelslaatje met sinaasappel en radijs

Aardappelslaatje met sinaasappel en radijsB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1/2 bosje radijzen
  • mosterd
  • 1 el wijnazijn
  • 1 dikke sinaasappel
  • 5 cl droge witte wijn
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 1 hardgekookt ei
  • 5 middelgrote Nicola aardappelen (600 à 700 g)
  • 6 el olijfolie
  • zout
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • 1/2 bosje radijzen
  • mosterd
  • 1 el wijnazijn
  • 1 dikke sinaasappel
  • 5 cl droge witte wijn
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 1 hardgekookt ei
  • 5 middelgrote Nicola aardappelen (600 à 700 g)
  • 6 el olijfolie
  • zout
  • 6 el olijfolie
  • peper

Begin met koken

  1. 1
    Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg in een cirkel in een ronde schotel. Dek af en laat 8 min garen in de microgolfoven op 800 W.
  2. 2
    Ze moeten gaar zijn, maar nog vast. Laat even afkoelen, pel eventueel en snijd in schijfjes.
  3. 3
    Leg in een grote schotel en besprenkel met witte wijn. Laat rusten.
  4. 4
    Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees, halveer boven een bord, snijd vervolgens in schijfjes. Vang het sap op en giet in een kleine bokaal.
  5. 5
    Voeg het met een vork geprakte hardgekookte ei toe, de mosterd, azijn, olie, fijngehakte peterselie, peper en zout. Sluit de bokaal en schud goed.
  6. 6
    Giet een beetje vinaigrette over de aardappelen, schik er de schijfjes sinaasappel op, vervolgens de in fijne rondjes gesneden radijsjes.
  7. 7
    Overgiet met de resterende vinaigrette, dek af en laat 2 u rusten in de koelkast.
  8. 8
    Dien koel op bij gegrilde vis (sardienen, zeebarbeel, enz.) of bij gevogelte.
  1. 1
    Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg in een cirkel in een ronde schotel. Dek af en laat 8 min garen in de microgolfoven op 800 W.
  2. 2
    Ze moeten gaar zijn, maar nog vast. Laat even afkoelen, pel eventueel en snijd in schijfjes.
  3. 3
    Leg in een grote schotel en besprenkel met witte wijn. Laat rusten.
  4. 4
    Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees, halveer boven een bord, snijd vervolgens in schijfjes. Vang het sap op en giet in een kleine bokaal.
  5. 5
    Voeg het met een vork geprakte hardgekookte ei toe, de mosterd, azijn, olie, fijngehakte peterselie, peper en zout. Sluit de bokaal en schud goed.
  6. 6
    Giet een beetje vinaigrette over de aardappelen, schik er de schijfjes sinaasappel op, vervolgens de in fijne rondjes gesneden radijsjes.
  7. 7
    Overgiet met de resterende vinaigrette, dek af en laat 2 u rusten in de koelkast.
  8. 8
    Dien koel op bij gegrilde vis (sardienen, zeebarbeel, enz.) of bij gevogelte.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 887; energie (kCal): 214; vetten (g): 19,2; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 417,51
Vegetarisch
Brunch
Overig
Lente,Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Rode radijzen | Bussel
    1 st
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    1
    09
  • Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
    300 gr
    1
    39
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Eetsinaas | 4ST
    1 kg
    3
    29
  • Condado Real Castilla y Léon
    75 cl
    -33.33% voor 3
    4
    99
  • Santa Maria Kruiden | Peterselie
    8 gr
    -10% voor 3
    2
    95
  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
  • Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
    1 kg
    2
    79
  • Filippo Berio Olijfolie | Extra vierge
    50 cl
    9
    19
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35

Totaal:

€2,48