Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenLibanese pizza
Delhaize logo
B
Libanese pizzaB

Libanese pizza

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 250 g tomaten
  • 1/2 kleine rode ui
  • 1 citroen
  • 1 blik kikkererwten (130 g, uitgelektgewicht)
  • 200 g hummus met za'atar
  • 200 g feta
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 bussel koriander
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • gemalen komijn
  • peper en zout
  • 250 g kefir (voor het deeg)
  • 250 g bloem (+ voor het werkblad) (voor het deeg)
  • 2 el olijfolie (voor het deeg)
  • 1 kl zout (voor het deeg)
  • 250 g tomaten
  • 1/2 kleine rode ui
  • 1 citroen
  • 1 blik kikkererwten (130 g, uitgelektgewicht)
  • 200 g hummus met za'atar
  • 200 g feta
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 bussel koriander
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • gemalen komijn
  • peper en zout
  • 250 g kefir (voor het deeg)
  • 250 g bloem (+ voor het werkblad) (voor het deeg)

Begin met koken

: 25 min. + 10 min. kooktijd (+ 30 min. rusttijd)
1
Maak het deeg: meng en kneed de bloem, de kefir, de olijfolie en het zout tot een soepel deeg dat niet plakkerig is. Voeg indien nodig een beetje bloem toe. Doe het pizzadeeg in een grote kom, dek het af met een keukendoek en laat het 30 min. rusten op kamertemperatuur (of in de oven, op 50°C).
2
Ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Hak de rode ui en de koriandersteeltjes fijn. Meng alles met het sap van 1/4 citroen, 1 el olijfolie, de geperste knoflook, peper en zout.
3
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze. Meng ze met het sap van ¼ citroen, 1 el olijfolie, 2 gehakte takjes bladpeterselie, komijn, peper en zout.
4
Verwarm de oven voor op 240°C en haal er het rooster uit. Bestrooi het werkblad met bloem. Kneed het pizzadeeg en spreid het met de handen op het werkblad uit (gebruik zeker geen deegrol!). Leg het deeg op een vel bakpapier. Bestrijk het met de hummus en verdeel er de verkruimelde feta over. Schuif de pizza met het bakpapier op het rooster en laat 10 min. in de oven bakken.
5
Beleg de pizza met de tomaten, de kikkererwten, plakjes citroen, de gesnipperde rode peper, de gehakte korianderblaadjes en 2 takjes gehakte peterselie. Serveer als hoofdgerecht of als snack om te delen.
1
Maak het deeg: meng en kneed de bloem, de kefir, de olijfolie en het zout tot een soepel deeg dat niet plakkerig is. Voeg indien nodig een beetje bloem toe. Doe het pizzadeeg in een grote kom, dek het af met een keukendoek en laat het 30 min. rusten op kamertemperatuur (of in de oven, op 50°C).
2
Ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Hak de rode ui en de koriandersteeltjes fijn. Meng alles met het sap van 1/4 citroen, 1 el olijfolie, de geperste knoflook, peper en zout.
3
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze. Meng ze met het sap van ¼ citroen, 1 el olijfolie, 2 gehakte takjes bladpeterselie, komijn, peper en zout.
4
Verwarm de oven voor op 240°C en haal er het rooster uit. Bestrooi het werkblad met bloem. Kneed het pizzadeeg en spreid het met de handen op het werkblad uit (gebruik zeker geen deegrol!). Leg het deeg op een vel bakpapier. Bestrijk het met de hummus en verdeel er de verkruimelde feta over. Schuif de pizza met het bakpapier op het rooster en laat 10 min. in de oven bakken.
5
Beleg de pizza met de tomaten, de kikkererwten, plakjes citroen, de gesnipperde rode peper, de gehakte korianderblaadjes en 2 takjes gehakte peterselie. Serveer als hoofdgerecht of als snack om te delen.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 794; energie (kCal): 190; vetten (g): 10,1; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 17; suikers (g): 2; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 763,42
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 794; energie (kCal): 190; vetten (g): 10,1; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 17; suikers (g): 2; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 763,42
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Orientaals
Vegetarisch
Moederdag,Vaderdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tomaat | Yoom

Delhaize

Tomaat | Yoom

250 gr

€3,49

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kikkererwten | 2+1 Gratis

Bonduelle

Kikkererwten | 2+1 Gratis

3 x 130 gr

€3,70

Hummus

Delhaize

Hummus

200 gr

€2,19

Original | Greek Feta

Euro Fresh Food

Original | Greek Feta

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Fijngesneden koriander

Delhaize

Fijngesneden koriander

50 gr

€1,25

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Kruiden | Komijn | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Komijn | Gemalen

38 gr

€2,05

Yoghurt | Kefir | Eco | Bio

Pur Natur

Yoghurt | Kefir | Eco | Bio

400 gr

Bio

€2,39

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€24,16