1
Maak het deeg: meng en kneed de bloem, de kefir, de olijfolie en het zout tot een soepel deeg dat niet plakkerig is. Voeg indien nodig een beetje bloem toe. Doe het pizzadeeg in een grote kom, dek het af met een keukendoek en laat het 30 min. rusten op kamertemperatuur (of in de oven, op 50°C).
2
Ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Hak de rode ui en de koriandersteeltjes fijn. Meng alles met het sap van 1/4 citroen, 1 el olijfolie, de geperste knoflook, peper en zout.
3
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze. Meng ze met het sap van ¼ citroen, 1 el olijfolie, 2 gehakte takjes bladpeterselie, komijn, peper en zout.
4
Verwarm de oven voor op 240°C en haal er het rooster uit. Bestrooi het werkblad met bloem. Kneed het pizzadeeg en spreid het met de handen op het werkblad uit (gebruik zeker geen deegrol!). Leg het deeg op een vel bakpapier. Bestrijk het met de hummus en verdeel er de verkruimelde feta over. Schuif de pizza met het bakpapier op het rooster en laat 10 min. in de oven bakken.
5
Beleg de pizza met de tomaten, de kikkererwten, plakjes citroen, de gesnipperde rode peper, de gehakte korianderblaadjes en 2 takjes gehakte peterselie. Serveer als hoofdgerecht of als snack om te delen.
1
Maak het deeg: meng en kneed de bloem, de kefir, de olijfolie en het zout tot een soepel deeg dat niet plakkerig is. Voeg indien nodig een beetje bloem toe. Doe het pizzadeeg in een grote kom, dek het af met een keukendoek en laat het 30 min. rusten op kamertemperatuur (of in de oven, op 50°C).
2
Ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Hak de rode ui en de koriandersteeltjes fijn. Meng alles met het sap van 1/4 citroen, 1 el olijfolie, de geperste knoflook, peper en zout.
3
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze. Meng ze met het sap van ¼ citroen, 1 el olijfolie, 2 gehakte takjes bladpeterselie, komijn, peper en zout.
4
Verwarm de oven voor op 240°C en haal er het rooster uit. Bestrooi het werkblad met bloem. Kneed het pizzadeeg en spreid het met de handen op het werkblad uit (gebruik zeker geen deegrol!). Leg het deeg op een vel bakpapier. Bestrijk het met de hummus en verdeel er de verkruimelde feta over. Schuif de pizza met het bakpapier op het rooster en laat 10 min. in de oven bakken.
5
Beleg de pizza met de tomaten, de kikkererwten, plakjes citroen, de gesnipperde rode peper, de gehakte korianderblaadjes en 2 takjes gehakte peterselie. Serveer als hoofdgerecht of als snack om te delen.