OverslaanDelhaize logo

Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenLenterolletjes met kip
Recept zoekresultatenLenterolletjes met kip
Delhaize logo
  • Lenterolletjes met kip
    A

Lenterolletjes met kip

Lenterolletjes met kipA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 dl sojasaus 'Tamari' Saitaku
  • 2 el sojasaus 'Tamari' Saitaku
  • 2 el olijfolie
  • 1 bussel koriander
  • 4 takjes munt
  • 1 cm gember
  • 1 kl witte sesamzaadjes
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • 1 kipfilet (+- 200 g)
  • 1 komkommer
  • 3 grote wortelen
  • 1/4 rode kool
  • 1 avocado
  • 8 grote slablaadjes
  • 1/2 biolimoen
  • 8 vellen rijstpapier
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • peper en zout
  • 1 dl sojasaus 'Tamari' Saitaku
  • 2 el sojasaus 'Tamari' Saitaku
  • 2 el olijfolie
  • 1 bussel koriander
  • 4 takjes munt
  • 1 cm gember
  • 1 kl witte sesamzaadjes
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • 1 kipfilet (+- 200 g)
  • 1 komkommer
  • 3 grote wortelen
  • 1/4 rode kool
  • 1 avocado
  • 8 grote slablaadjes
  • 1/2 biolimoen

Begin met koken

: 30 min.
1
Snijd de kipfilet overlangs in 4. Meng hem met de fijngeraspte limoenzeste, 2 el sojasaus, 1 el olijfolie, 4 gehakte takjes koriander, het gesnipperde teentje knoflook, de geraspte gember en peper en zout. Laat 10 à 15 min. marineren. Bak de kip op een matig vuurtje goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie.
2
Snipper intussen de kool met de mandoline fijn. Schil de komkommer, snijd hem in 3, ontpit hem en snijd hem in staafjes. Schil de wortelen, snijd ze in 2 en dan in staafjes. Snijd de avocado in dunne lange plakjes. Hak de muntblaadjes en de blaadjes van 6 takjes koriander fijn.
3
Maak de saus: meng 1 dl sojasaus met de witte sesamzaadjes, 4 gehakte takjes koriander en de ontpitte, gesnipperde rode peper.
4
Trek de gebakken kipfilet uit elkaar. Dompel 2 vellen rijstpapier in lauw water, leg ze op een natte snijplank en bedek elk vel met 1 slablaadje. Vorm in het midden van elk vel een worstje met een assortiment van alle klaargemaakte ingrediënten en bestrooi met de gehakte kruiden. Plooi de zijkanten van de rijstvellen naar binnen en rol op. Maak de 8 lenterolletjes op dezelfde manier en snijd ze in 2.
5
Bestrooi met zwarte sesamzaadjes en dien koel op. Geef er de saus apart bij.
1
Snijd de kipfilet overlangs in 4. Meng hem met de fijngeraspte limoenzeste, 2 el sojasaus, 1 el olijfolie, 4 gehakte takjes koriander, het gesnipperde teentje knoflook, de geraspte gember en peper en zout. Laat 10 à 15 min. marineren. Bak de kip op een matig vuurtje goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie.
2
Snipper intussen de kool met de mandoline fijn. Schil de komkommer, snijd hem in 3, ontpit hem en snijd hem in staafjes. Schil de wortelen, snijd ze in 2 en dan in staafjes. Snijd de avocado in dunne lange plakjes. Hak de muntblaadjes en de blaadjes van 6 takjes koriander fijn.
3
Maak de saus: meng 1 dl sojasaus met de witte sesamzaadjes, 4 gehakte takjes koriander en de ontpitte, gesnipperde rode peper.
4
Trek de gebakken kipfilet uit elkaar. Dompel 2 vellen rijstpapier in lauw water, leg ze op een natte snijplank en bedek elk vel met 1 slablaadje. Vorm in het midden van elk vel een worstje met een assortiment van alle klaargemaakte ingrediënten en bestrooi met de gehakte kruiden. Plooi de zijkanten van de rijstvellen naar binnen en rol op. Maak de 8 lenterolletjes op dezelfde manier en snijd ze in 2.
5
Bestrooi met zwarte sesamzaadjes en dien koel op. Geef er de saus apart bij.
Nutritionele informatie
A
Energie: 380 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Gluten vrij
Lente
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Munt | Verpakt
20 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Advocaat
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Limoenen
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2
95
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
3
35
Sesamzaad | Geroosterde
Saitaku Sesamzaad | Geroosterde
95 gr
3
85
Sesamzaad | Geroosterde
Saitaku Sesamzaad | Geroosterde
95 gr
3
85
Kippen | borstfilet
Delhaize Kippen | borstfilet
+/- 1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
+/-€
9
99
Komkommer
Delhaize Komkommer
1 st
1
09
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Rode kool
Delhaize Rode kool
1 st
1
69
Romeinse sla | Verpakt
Delhaize Romeinse sla | Verpakt
1 st
3
29
Rijstpapier
H&S Rijstpapier
200 gr
2
79
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
4
29
Totaal:
+/-€45,93