Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenGroentecurry met kurkuma
Recept zoekresultatenGroentecurry met kurkuma
Delhaize logo
  • Groentecurry met kurkuma
  • Groentecurry met kurkuma

Groentecurry met kurkuma

Groentecurry met kurkuma
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 750 g spruitjes
  • 3 grote boerenkoolbladeren
  • 5 wortelen
  • 2 rode paprikas
  • 2 rode uien
  • 1 citroen
  • 8 gedroogde zachte abrikozen
  • 40 g gegrilde en gezouten cashewnoten
  • 240 g volkoren rijst
  • 4 dl kokosmelk
  • 4 dl water
  • 3 el olijfolie
  • 1 bussel koriander
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 rode peper
  • 1,5 el kurkuma
  • 3 kl « Mango Curry » Santa Maria
  • 1 kl korianderpoeder
  • peper en grof zeezout
  • 750 g spruitjes
  • 3 grote boerenkoolbladeren
  • 5 wortelen
  • 2 rode paprikas
  • 2 rode uien
  • 1 citroen
  • 8 gedroogde zachte abrikozen
  • 40 g gegrilde en gezouten cashewnoten
  • 240 g volkoren rijst
  • 4 dl kokosmelk
  • 4 dl water
  • 3 el olijfolie
  • 1 bussel koriander
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 cm gember

Begin met koken

: 40 min.
1
Fruit de gehakte uien 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de olie. Schil de wortelen, snijd ze in schijfjes van 5 mm, voeg ze toe en fruit nog 3 min. Voeg de paprika’s in blokjes toe, samen met de geperste teentjes knoflook. Zet het deksel op de pan en laat 7 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
2
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
3
Snijd de abrikozen in dunne plakjes, pers de citroen, hak de koriandersteeltjes, schil de gember en rasp hem fijn (1 1⁄2 el). Meng de kurkuma, de curry en het korianderpoeder 2 min. met de andere ingrediënten in de stoofpan. Voeg de kokosmelk en het (warme) water toe, samen met de abrikozen, de koriandersteeltjes, de gember, het citroensap, peper en zout. Meng goed en breng aan de kook.
4
Maak de spruitjes en de boerenkoolbladeren schoon. Snijd de spruitjes in 2. Verwijder de centrale nerf van de koolbladeren en snipper ze fijn. Voeg de spruitjes en de boerenkool toe en meng voorzichtig om alle ingrediënten volledig onder te dompelen. Zet het deksel op de pan en laat 5 à 8 min. sudderen, tot de groenten gaar zijn.
5
Breng verder op smaak. Hak de korianderblaadjes en de cashewnoten grof. Ontpit en hak de rode peper. Bestrooi er de groentecurry mee en dien heet op, met de volkorenrijst.
1
Fruit de gehakte uien 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de olie. Schil de wortelen, snijd ze in schijfjes van 5 mm, voeg ze toe en fruit nog 3 min. Voeg de paprika’s in blokjes toe, samen met de geperste teentjes knoflook. Zet het deksel op de pan en laat 7 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
2
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
3
Snijd de abrikozen in dunne plakjes, pers de citroen, hak de koriandersteeltjes, schil de gember en rasp hem fijn (1 1⁄2 el). Meng de kurkuma, de curry en het korianderpoeder 2 min. met de andere ingrediënten in de stoofpan. Voeg de kokosmelk en het (warme) water toe, samen met de abrikozen, de koriandersteeltjes, de gember, het citroensap, peper en zout. Meng goed en breng aan de kook.
4
Maak de spruitjes en de boerenkoolbladeren schoon. Snijd de spruitjes in 2. Verwijder de centrale nerf van de koolbladeren en snipper ze fijn. Voeg de spruitjes en de boerenkool toe en meng voorzichtig om alle ingrediënten volledig onder te dompelen. Zet het deksel op de pan en laat 5 à 8 min. sudderen, tot de groenten gaar zijn.
5
Breng verder op smaak. Hak de korianderblaadjes en de cashewnoten grof. Ontpit en hak de rode peper. Bestrooi er de groentecurry mee en dien heet op, met de volkorenrijst.
Nutritionele informatie
Energie: 727 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Moederdag
Hoofdgerecht