Delhaize logo
  • Kamuttabouleh
    A
KamuttaboulehA

Kamuttabouleh

Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

2 porties
  • 125 g kerstomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 lente-uitje
  • 1/2 citroen
  • 75 g Kalamon olijven
  • 75 g halfgedroogde tomaten in olie
  • 130 g gekookte kikkererwten (in blik)
  • 50 g pijnboompitten
  • 150 g kamut
  • 3 el olijfolie
  • 1/4 bussel munt
  • 1/4 bussel bladpeterselie
  • 4 takjes oregano
  • peper en zout
  • 125 g kerstomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 lente-uitje
  • 1/2 citroen
  • 75 g Kalamon olijven
  • 75 g halfgedroogde tomaten in olie
  • 130 g gekookte kikkererwten (in blik)
  • 50 g pijnboompitten
  • 150 g kamut
  • 3 el olijfolie
  • 1/4 bussel munt
  • 1/4 bussel bladpeterselie
  • 4 takjes oregano
  • peper en zout

Begin met koken

: 20 min.
1
Kook de kamut volgens de instructies op de verpakking.
2
Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
3
Hak de halfgedroogde tomaten, de ontpitte olijven, de lente-uitjes, de munt en de peterselie. Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de kerstomaatjes. Doe alles in een slakom en voeg de gespoelde, uitgelekte kikkererwten toe.
4
Giet de kamut af, spoel hem grondig onder koud water en voeg hem in de slakom toe. Meng met de gegrilde pijnboompitten, citroensap naar eigen smaak en de olijfolie (of gebruik de olie uit het schaaltje van de halfgedroogde tomaten). Kruid met peper en zout. Werk af met plukjes oregano.
5
Dien koel op en geef er brood bij.
1
Kook de kamut volgens de instructies op de verpakking.
2
Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
3
Hak de halfgedroogde tomaten, de ontpitte olijven, de lente-uitjes, de munt en de peterselie. Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de kerstomaatjes. Doe alles in een slakom en voeg de gespoelde, uitgelekte kikkererwten toe.
4
Giet de kamut af, spoel hem grondig onder koud water en voeg hem in de slakom toe. Meng met de gegrilde pijnboompitten, citroensap naar eigen smaak en de olijfolie (of gebruik de olie uit het schaaltje van de halfgedroogde tomaten). Kruid met peper en zout. Werk af met plukjes oregano.
5
Dien koel op en geef er brood bij.
Nutritionele informatie
A
Energie: 771 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Orientaals
Vegan
Brunch
Lente
Bijgerechten

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

250 gr

€1,99

Komkommer

Delhaize

Komkommer

1 st

€0,99

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Olijven | Met | Pesto

Delhaize

Olijven | Met | Pesto

120 gr

€2,29

Gedroogde Tomaten | Met Basilicum

Delhaize

Gedroogde Tomaten | Met Basilicum

90 gr

€2,69

Kikkererwten | 2+1 Gratis

Bonduelle

Kikkererwten | 2+1 Gratis

3 x 130 gr

€3,70

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

90 gr

€6,39

Tarwe | Natuur | Olijfolie

Ebly

Tarwe | Natuur | Olijfolie

220 gr

€2,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€37,40