Delhaize logo
  • Kamuttabouleh
    Nutri-Score A

Kamuttabouleh

KamuttaboulehA
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 125 g kerstomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 lente-uitje
  • 1/2 citroen
  • 75 g Kalamon olijven
  • 75 g halfgedroogde tomaten in olie
  • 130 g gekookte kikkererwten (in blik)
  • 50 g pijnboompitten
  • 150 g kamut
  • 3 el olijfolie
  • 1/4 bussel munt
  • 1/4 bussel bladpeterselie
  • 4 takjes oregano
  • peper en zout
  • 125 g kerstomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 lente-uitje
  • 1/2 citroen
  • 75 g Kalamon olijven
  • 75 g halfgedroogde tomaten in olie
  • 130 g gekookte kikkererwten (in blik)
  • 50 g pijnboompitten
  • 150 g kamut
  • 3 el olijfolie
  • 1/4 bussel munt
  • 1/4 bussel bladpeterselie
  • 4 takjes oregano
  • peper en zout

Begin met koken

: 20 min.
  1. 1
    Kook de kamut volgens de instructies op de verpakking.
  2. 2
    Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
  3. 3
    Hak de halfgedroogde tomaten, de ontpitte olijven, de lente-uitjes, de munt en de peterselie. Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de kerstomaatjes. Doe alles in een slakom en voeg de gespoelde, uitgelekte kikkererwten toe.
  4. 4
    Giet de kamut af, spoel hem grondig onder koud water en voeg hem in de slakom toe. Meng met de gegrilde pijnboompitten, citroensap naar eigen smaak en de olijfolie (of gebruik de olie uit het schaaltje van de halfgedroogde tomaten). Kruid met peper en zout. Werk af met plukjes oregano.
  5. 5
    Dien koel op en geef er brood bij.
  1. 1
    Kook de kamut volgens de instructies op de verpakking.
  2. 2
    Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
  3. 3
    Hak de halfgedroogde tomaten, de ontpitte olijven, de lente-uitjes, de munt en de peterselie. Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de kerstomaatjes. Doe alles in een slakom en voeg de gespoelde, uitgelekte kikkererwten toe.
  4. 4
    Giet de kamut af, spoel hem grondig onder koud water en voeg hem in de slakom toe. Meng met de gegrilde pijnboompitten, citroensap naar eigen smaak en de olijfolie (of gebruik de olie uit het schaaltje van de halfgedroogde tomaten). Kruid met peper en zout. Werk af met plukjes oregano.
  5. 5
    Dien koel op en geef er brood bij.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Orientaals
Vegan
Brunch
Lente
Bijgerechten

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

  • Delhaize Kerstomaten | Rood
    250 gr
    3 voor €5
    1
    99
  • Delhaize Komkommer | Bio
    1 st
    Bio
      1
      49
    • Delhaize Witte uien | Netje
      400 gr
      1
      99
    • Delhaize Citroen | 1 st
      1 st
      0
      69
    • Delhaize Olijven | Met | Pesto
      120 gr
      2
      49
    • Delhaize Gedroogde Tomaten | Met Basilicum
      90 gr
      2
      69
    • Bonduelle Kikkererwten | 2+1 Gratis
      3 x 130 gr
      Promo
      3
      78
    • Delhaize Pijnboompitten
      90 gr
      6
      39
    • Ebly Tarwe | Natuur | Olijfolie
      220 gr
      2
      75
    • Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      39
    • Delhaize Munt | Verpakt
      20 gr
      1
      49
    • Santa Maria Kruiden | Peterselie
      8 gr
      -10% voor 3
      2
      95
    • Santa Maria Kruiden | Oregano
      5 gr
      -10% voor 3
      2
      95
    • Reeds in je keuken

    • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
      35 gr
      -10% voor 3
      4
      29

    Totaal:

    €37,04