Recept zoekresultatenLasagne met champignons
Delhaize logo
  • Lasagne met champignons
    C

Lasagne met champignons

door Whoogys
Lasagne met champignonsC
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g witte champignons
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 takje selder
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 8 lasagnevellen
  • 300 g mozzarella ‘cucina’
  • 80 g geraspte parmezaan
  • 1 l volle melk
  • 1,5 dl rode wijn
  • 60 g bloem
  • 1 el tomatenpuree, dubbel geconcentreerd
  • 60 g boter
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 250 g witte champignons
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 takje selder
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 8 lasagnevellen
  • 300 g mozzarella ‘cucina’
  • 80 g geraspte parmezaan
  • 1 l volle melk
  • 1,5 dl rode wijn
  • 60 g bloem
  • 1 el tomatenpuree, dubbel geconcentreerd
  • 60 g boter
  • 3 el olijfolie

Begin met koken

: 45 min. + 20 min. kooktijd
1
Hak de champignons met een keukenrobot (of hak ze met de hand fijn). Fruit ze 10 min. in een sauteerpan met de olijfolie, tot het vrijgekomen vocht verdampt is.
2
Snijd intussen de ui, de selder en de wortel in fijne brunoise (heel kleine blokjes). Schep ze in de sauteerpan zodra de champignons mooi gekleurd zijn en voeg het geperste of geraspte teentje knoflook toe. Kruid met peper, met zout en fruit 5 min. Voeg het tomatenconcentraat toe en laat enkele min. rusten, zonder te laten aanbranden. Blus met de rode wijn en laat een beetje inkoken. Voeg 2 dl water toe, het verkruimelde halve bouillonblokje en de tijm. Laat 20 min. sudderen, tot een dikke textuur.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter op een zacht vuurtje in een steelpan. Bestrooi hem met de bloem, roer 3 min., giet er beetje bij beetje de melk bij en meng voortdurend tot de saus is ingedikt. Voeg de helft van de geraspte parmigiano toe en kruid royaal met zout, peper en nootmuskaat.
4
Rasp de mozzarella. Verdeel een pollepel bechamelsaus over de bodem van een ovenschaal, bedek met 2 lasagnevellen en vervolgens met een grote pollepel ragù van champignons. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en voeg, in het midden van de montage, de helft van de geraspte mozzarella toe. Bestrooi met de rest van de mozzarella en van de parmigiano. Schuif 20 in de oven.
5
Dien heel warm op.
6
Tip: Prik een klein scherp mesje in de lasagnes om de gaarheid te controleren. Zijn ze nog te hard, maar is de bovenkant al mooi goudbruin? Dek de ovenschaal dan af met bakpapier en vervolgens met aluminiumfolie om alles vast te maken.
1
Hak de champignons met een keukenrobot (of hak ze met de hand fijn). Fruit ze 10 min. in een sauteerpan met de olijfolie, tot het vrijgekomen vocht verdampt is.
2
Snijd intussen de ui, de selder en de wortel in fijne brunoise (heel kleine blokjes). Schep ze in de sauteerpan zodra de champignons mooi gekleurd zijn en voeg het geperste of geraspte teentje knoflook toe. Kruid met peper, met zout en fruit 5 min. Voeg het tomatenconcentraat toe en laat enkele min. rusten, zonder te laten aanbranden. Blus met de rode wijn en laat een beetje inkoken. Voeg 2 dl water toe, het verkruimelde halve bouillonblokje en de tijm. Laat 20 min. sudderen, tot een dikke textuur.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter op een zacht vuurtje in een steelpan. Bestrooi hem met de bloem, roer 3 min., giet er beetje bij beetje de melk bij en meng voortdurend tot de saus is ingedikt. Voeg de helft van de geraspte parmigiano toe en kruid royaal met zout, peper en nootmuskaat.
4
Rasp de mozzarella. Verdeel een pollepel bechamelsaus over de bodem van een ovenschaal, bedek met 2 lasagnevellen en vervolgens met een grote pollepel ragù van champignons. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en voeg, in het midden van de montage, de helft van de geraspte mozzarella toe. Bestrooi met de rest van de mozzarella en van de parmigiano. Schuif 20 in de oven.
5
Dien heel warm op.
6
Tip: Prik een klein scherp mesje in de lasagnes om de gaarheid te controleren. Zijn ze nog te hard, maar is de bovenkant al mooi goudbruin? Dek de ovenschaal dan af met bakpapier en vervolgens met aluminiumfolie om alles vast te maken.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 151 kcal - Vetten: 9,3 g - Koolhydraten: 9,1 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 6,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 151 kcal - Vetten: 9,3 g - Koolhydraten: 9,1 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 6,4 g
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Groene selder | Bio
Delhaize Groene selder | Bio
350 gr
Bio
    2
    29
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Pasta | Lasagna | Volkoren | Bio
    Delhaize Pasta | Lasagna | Volkoren | Bio
    250 gr
    Bio
      1
      65
      Mozzarella | Rol | Maxi
      Galbani Mozzarella | Rol | Maxi
      2 × 250 gr
      2
      85
      Parmigiano reggiano | BOB
      Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
      100 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      2
      55
      Melk | Verse | Volle | Bio
      Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
      1 l
      Bio
        2
        05
        Saint-Amour
        Delhaize Saint-Amour
        75 cl
        €6.99
        6
        99
        €9,99
        Tomaten | Concentraat | Bio
        Delhaize Tomaten | Concentraat | Bio
        140 gr
        Bio
          0
          99
          Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes
          Knorr Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes
          120 gr
          -20% voor 3
          2
          25
          Muskaatnoot | Gebroken | Molen
          Delhaize Muskaatnoot | Gebroken | Molen
          50 gr
          3
          49

          Reeds in je keuken

          Witte uien | Netje
          Delhaize Witte uien | Netje
          400 gr
          1
          99
          Lookbol | Netje
          Delhaize Lookbol | Netje
          75 gr
          1
          79
          Tarwebloem
          Delhaize Tarwebloem
          1 kg
          • little-lione.external.82792960.svg
          0
          39
          Boter | Gezouten
          Paysan Breton Boter | Gezouten
          125 gr
          2
          59
          Olijfolie | Extra vierge | Spanje
          Delhaize Olijfolie | Extra vierge | Spanje
          50 cl
          5
          89
          Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
          Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
          38 gr
          1
          19
          Zeezout | Fijn | Jodium
          Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
          125 gr
          0
          69
          Totaal:
          €36,13