Recept zoekresultatenCôte à l’os met tomatensalade
Delhaize logo
  • Côte à l’os met tomatensalade

Côte à l’os met tomatensalade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Côte à l’os met tomatensalade

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1,2 kg côte à l’os
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 450 g wortel en pastinaakfrietjes
  • 2 el olijfolie
  • fleur de sel
  • peper
  • 500 g tomaten (kleine trostomaten rood, geel, kumato, coeur de boeuf...) (voor de tomatensalade)
  • 1 sjalot (voor de tomatensalade)
  • 10 blaadjes basilicum (voor de tomatensalade)
  • 1 kl mosterd (voor de tomatensalade)
  • 4 el olijfolie (voor de tomatensalade)
  • 2 el balsamicoazijn (voor de tomatensalade)
  • fleur de sel (voor de tomatensalade)
  • peper (voor de tomatensalade)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Entrecôte | Belgisch  rund
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    +/- 300 gr
    +/-18,49€/kg
    +/-€5,55
    F1997042100533100000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077600000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Pastinaak | Bulk | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2019091700044810000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min. + 15 min. rusten

    1. Verwarm de oven voor op 160°C.
    2. Verwarm de olie in een pan en bak het vlees aan beide zijden aan gedurende 2 minuten.
    3. Plet de look met de vlakke kant van je mes en voeg deze samen met de rozemarijn en de tijm toe in de pan. Zet de pan in de oven en laat het vlees 6 tot 8 minuten garen. Lepel er na 3 minuten wat van de lookolie over. Haal het vlees uit de oven, dek het af met aluminiumfolie en laat het 15 minuten rusten.
    4. Maak in tussentijd de tomatensalade: was de tomaten en snijd ze in stukken. Meng de mosterd met de olie en de azijn, kruid met peper en zout. Meng de vinaigrette met de tomaten en meng er de helft van de basilicumblaadjes onder. Laat dit 20 minuten marineren.
    5. Verwarm het vlees nog een 2-tal minuten in de oven vooraleer je het serveert. Werk de tomatensalade af met de rest van de basilicumblaadjes. Bak de wortel en pastinaakfrietjes zoals vermeld op de verpakking.

    Tip: Je kan de wortel en pastinaakfrietjes ook vers maken. Hiervoor vind je het recept op de Delhaize-site.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Vaderdag
    Hoofdgerecht
    • Côte à l’os met tomatensalade

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Entrecôte | Belgisch  rund
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    +/- 300 gr
    +/-18,49€/kg
    +/-€5,55
    F1997042100533100000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077600000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Pastinaak | Bulk | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2019091700044810000