Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenLamskroon op lage temperatuur en lentegroentjes
Delhaize logo
  • Lamskroon op lage temperatuur en lentegroentjes
    A

Lamskroon op lage temperatuur en lentegroentjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Pasen
Hoofdgerecht
Lamskroon op lage temperatuur en lentegroentjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 jonge wortelen
  • 2 g lamskronen van elk ongeveer 400g
  • 6 gele knollen
  • 1 bussel bioradijs
  • 1 bussel lente-uitje
  • 1 takje tijm
  • 1 handvol kervel
  • 2 e.l. olijfolie
  • 100 g boter
  • 20 cl kalfsbouillon
  • zout
  • zwarte peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Lamsnoot | Celtic

Delhaize

Lamsnoot | Celtic

+/- 200 gr

+/-€8,60

Rode radijzen | Bussel

Delhaize

Rode radijzen | Bussel

1 st

€1,09

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Kruiden | Tijm

Euroma

Kruiden | Tijm

14 gr

€2,75

Kervel | Schaal

Delhaize

Kervel | Schaal

100 gr

€2,19

Fond | Kalf | Bruin

Delhaize

Fond | Kalf | Bruin

22 cl

€3,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,49

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

45 gr

€1,29

Totaal:
+/-€22,00

Begin met koken

Bereidingstijd: 2 uur 35 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 80ºC. Zet de ovenschotel erin om voor te verwarmen.
  2. Kruid de lamskroon met zout. Doe olijfolie in een stoofpan en schroei de lamskronen snel dicht langs alle kanten. Leg ze met het takje tijm in de voorverwarmde ovenschotel. Kruid met peper. Zet ongeveer 1u15 in de oven. De gaartemperatuur moet 55°C zijn in de kern.
  3. Schil de knollen en snij ze in twee. Schil de wortelen. Maak de radijzen schoon. Verwijder de voet van de uitjes en snij de steeltjes in drie in de lengte.
  4. Doe de boter en de kalfsbouillon in een sauteerpan of een grote pan. Als de boter gesmolten is, voeg je de groenten toe. Breng op smaak met peper en zout, dek af en laat nog 15 minuten op een zacht vuur staan.
  5. Op het bord: serveer de lamskroon met de groentjes en het kookvocht en werk af met de venkelblaadjes.

Kooktip

Het garen op lage temperatuur voorbereiden:

Haal het vlees 2 uur op voorhand uit de koelkast.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 396; energie (kCal): 95; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 712,6
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 396; energie (kCal): 95; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 712,6
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Pasen
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht
  • Lamskroon op lage temperatuur en lentegroentjes
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Lamsnoot | Celtic

Delhaize

Lamsnoot | Celtic

+/- 200 gr

+/-€8,60

Rode radijzen | Bussel

Delhaize

Rode radijzen | Bussel

1 st

€1,09

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Kruiden | Tijm

Euroma

Kruiden | Tijm

14 gr

€2,75

Kervel | Schaal

Delhaize

Kervel | Schaal

100 gr

€2,19

Fond | Kalf | Bruin

Delhaize

Fond | Kalf | Bruin

22 cl

€3,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,49

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

45 gr

€1,29

Totaal:
+/-€22,00