Recept zoekresultatenLe Puy linzen met rookworst uit Morteau
Delhaize logo
  • Le Puy linzen met rookworst uit Morteau
    A

Le Puy linzen met rookworst uit Morteau

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Brunch
Lunch
Le Puy linzen met rookworst uit MorteauA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 rookworst uit Morteau
  • 240 g gedroogde Le Puy linzen
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 handvol kervel
  • 1 koffielepel pittige mosterd
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 kruidentuiltje
  • zout
  • zwarte peper van de molen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Linzen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    240 gr
    3,96 €/kg
    €0,95
    S2020111300470750000
  • Kervel | Schaal
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    19,90 €/kg
    €1,99
    F1986053100303700000
  • Mosterd | Zacht | Squeeze
    300 gr
    4,30 €/kg
    €1,29
    S2009052200011090000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min + 40 min gaartijd

    1. Schil de wortel en snijd in grove stukken. Pel de ui.
    2. Spoel de linzen met koud water. Zet een pot met water op het vuur, leg er het kruidentuiltje, de wortel en de ui in en voeg de linzen toe. Kook ze gedurende 40 minuten, tot ze zacht zijn. Giet af en verwijder de ui en het kruidentuiltje.
    3. Breng een pot met water aan de kook, haal dan van het vuur en dompel de worst er 10 minuten in onder.
    4. Maak een vinaigrette met de olijfolie, mosterd, wat zout en zwarte peper. Besprenkel er de linzensalade mee.
    5. Snijd de wortel en de worst in kleine blokjes en voeg de linzen toe. Werk af met verse kervel.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 700; energie (kCal): 168; vetten (g): 9,1; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 10,7; suikers (g): 1,2; vezels (g): 3,3; eiwitten (g): 9,4; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 552,55
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Gluten vrij
    Brunch
    Diner
    Lunch
    • Le Puy linzen met rookworst uit Morteau
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Linzen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    240 gr
    3,96 €/kg
    €0,95
    S2020111300470750000
  • Kervel | Schaal
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    19,90 €/kg
    €1,99
    F1986053100303700000
  • Mosterd | Zacht | Squeeze
    300 gr
    4,30 €/kg
    €1,29
    S2009052200011090000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000