Recept zoekresultatenLe Puy linzen met rookworst uit Morteau
Delhaize logo
  • Le Puy linzen met rookworst uit Morteau
    A

Le Puy linzen met rookworst uit Morteau

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Brunch
Lunch
Le Puy linzen met rookworst uit MorteauA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 rookworst uit Morteau
  • 240 g gedroogde Le Puy linzen
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 handvol kervel
  • 1 kl pittige mosterd
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 kruidentuiltje
  • zout
  • zwarte peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Linzen

Delhaize

Linzen

240 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,78

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Kervel | Schaal

Delhaize

Kervel | Schaal

100 gr

€2,19

Mosterd | Sterke

Amora

Mosterd | Sterke

185 gr

€2,29

Kruiden | Kruidenbuiltje

Santa Maria

Kruiden | Kruidenbuiltje

14 gr

€5,19

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€14,63

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 40 min gaartijd

  1. Schil de wortel en snijd in grove stukken. Pel de ui.
  2. Spoel de linzen met koud water. Zet een pot met water op het vuur, leg er het kruidentuiltje, de wortel en de ui in en voeg de linzen toe. Kook ze gedurende 40 minuten, tot ze zacht zijn. Giet af en verwijder de ui en het kruidentuiltje.
  3. Breng een pot met water aan de kook, haal dan van het vuur en dompel de worst er 10 minuten in onder.
  4. Maak een vinaigrette met de olijfolie, mosterd, wat zout en zwarte peper. Besprenkel er de linzensalade mee.
  5. Snijd de wortel en de worst in kleine blokjes en voeg de linzen toe. Werk af met verse kervel.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 700; energie (kCal): 168; vetten (g): 9,1; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 10,7; suikers (g): 1,2; vezels (g): 3,3; eiwitten (g): 9,4; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 552,55
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 700; energie (kCal): 168; vetten (g): 9,1; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 10,7; suikers (g): 1,2; vezels (g): 3,3; eiwitten (g): 9,4; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 552,55
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Brunch
Diner
Lunch
  • Le Puy linzen met rookworst uit Morteau
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Linzen

Delhaize

Linzen

240 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,78

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Kervel | Schaal

Delhaize

Kervel | Schaal

100 gr

€2,19

Mosterd | Sterke

Amora

Mosterd | Sterke

185 gr

€2,29

Kruiden | Kruidenbuiltje

Santa Maria

Kruiden | Kruidenbuiltje

14 gr

€5,19

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€14,63