OverslaanDelhaize logo

Terugroeping product:"Hak Spinazie" producten kunnen mogelijk stukjes rubber bevattenMeer info >

Recept zoekresultatenLamskroon met primeurgroenten
Recept zoekresultatenLamskroon met primeurgroenten
Delhaize logo
  • Lamskroon met primeurgroenten

Lamskroon met primeurgroenten

Lamskroon met primeurgroenten
Makkelijk
30-60 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 20 g boter
  • 4 boterraapjes
  • 1 zakje gekookte krielaardappelen
  • 1 potje lamsfond
  • 4 lamskronen van ongeveer 180 g
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 dl olijfolie
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 pincée snuifje suiker
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 16 trostomaten
  • 500 g tuinbonen, gedopt
  • 20 g boter
  • 4 boterraapjes
  • 1 zakje gekookte krielaardappelen
  • 1 potje lamsfond
  • 4 lamskronen van ongeveer 180 g
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 dl olijfolie
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 pincée snuifje suiker
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 16 trostomaten
  • 500 g tuinbonen, gedopt

Begin met koken

1
Meng de tomaten met 1 dl olijfolie, een snuifje zout, een snuifje suiker, de gesnipperde takjes tijm en rozemarijn en de laurierblaadjes.
2
Verdeel ze over een ovenplaat en laat de tomaten in de oven op 180°C bakken tot de velletjes openbarsten. Hou warm.
3
Kruid de lamskronen met peper en zout. Bak ze aan in een beetje verhitte olijfolie.
4
Laat ze in de oven op 180°C verder bakken gedurende 5 à 10 minuten.
5
Haal het vlees dan uit de pan en laat het rusten.
6
Roer de bakresten los met lamsfond en laat op het vuur inkoken tot sausdikte.
7
Snijd de schoongemaakte raapjes in blokjes, kook ze gaar en verfris ze in koud water.
8
Kook de tuinbonen, verfris ze in water en pel ze.
9
Snijd de lente-ui in stukjes van 1 à 2 cm.
10
Bak de gekookte krielaardappeltjes in een beetje boter.
11
Doe er de groenten bij en laat goed doorwarmen.
12
Versnijd de lamskroontjes en serveer ze met de groenten en de gekonfijte tomaatjes op voorverwarmde borden.
1
Meng de tomaten met 1 dl olijfolie, een snuifje zout, een snuifje suiker, de gesnipperde takjes tijm en rozemarijn en de laurierblaadjes.
2
Verdeel ze over een ovenplaat en laat de tomaten in de oven op 180°C bakken tot de velletjes openbarsten. Hou warm.
3
Kruid de lamskronen met peper en zout. Bak ze aan in een beetje verhitte olijfolie.
4
Laat ze in de oven op 180°C verder bakken gedurende 5 à 10 minuten.
5
Haal het vlees dan uit de pan en laat het rusten.
6
Roer de bakresten los met lamsfond en laat op het vuur inkoken tot sausdikte.
7
Snijd de schoongemaakte raapjes in blokjes, kook ze gaar en verfris ze in koud water.
8
Kook de tuinbonen, verfris ze in water en pel ze.
9
Snijd de lente-ui in stukjes van 1 à 2 cm.
10
Bak de gekookte krielaardappeltjes in een beetje boter.
11
Doe er de groenten bij en laat goed doorwarmen.
12
Versnijd de lamskroontjes en serveer ze met de groenten en de gekonfijte tomaatjes op voorverwarmde borden.
Nutritionele informatie
Energie: 590 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Pasen,Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gele raap
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Tomaten | Van Vroeger
750 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
79
Bouillon | Rund | Vetarm
365 Bouillon | Rund | Vetarm
120 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
46
Lamskroon | Celtic
Delhaize Lamskroon | Celtic
2 × +/- 400 gr
+/-€
18
20
Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
2 × 4 gr
2
15
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
39
Kruiden | Rozemarijn
Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
21 gr
2
95
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2
75
Snijbonen
Delhaize Snijbonen
2 × 400 gr
2
99

Reeds in je keuken

Boter | Zacht | Ardens
Carlsbourg Boter | Zacht | Ardens
250 gr
3
95
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
4
29
Totaal:
+/-€61,11