Recept zoekresultatenLamsburgers met za’atar en komkommersaus
Delhaize logo
  • Lamsburgers met za’atar en komkommersaus
    C

Lamsburgers met za’atar en komkommersaus

door Jeroen De Pauw
Lamsburgers met za’atar en komkommersausC
Makkelijk
< 30 min.
2/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 700 g lamsgehakt Celtic zonder kruiden
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 1 bussel bieslook
  • 4 naanbroden
  • 4 el volle natuuryoghurt
  • 5 el olijfolie
  • 1 el za’atar
  • peper
  • zout
  • 700 g lamsgehakt Celtic zonder kruiden
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 1 bussel bieslook
  • 4 naanbroden
  • 4 el volle natuuryoghurt
  • 5 el olijfolie
  • 1 el za’atar
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 5 min. kooktijd
1
Doe het gehakt in een slakom. Meng er de gehakte bladpeterselie, de za’atar, peper en zout onder en vorm 4 dikke burgers. Bevochtig je handen met koud water en strijk de burgers glad.
2
Maak met een dunschiller fijne lange slierten komkommer en houd apart. Snijd het centrale deel met de pitjes in stukken en mix ze in de beker van de hakmolen. Giet in een kom, voeg het geperste teentje knoflook toe, samen met de fijngehakte bieslook en de fijngehakte ontpitte rode peper. Voeg de yoghurt toe, 2 el olijfolie, peper en zout.
3
Meng de komkommerslierten met 2 el olijfolie, peper en zout.
4
Smeer de burgers in met olijfolie en gril ze op de barbecue (of op een grill). Reken ± 2 min. per kant en bak ze naar eigen smaak eventueel langer (ze mogen vanbinnen nog rosé zijn).
5
Gril de naanbroden kort op de barbecue. Garneer ze met de burgers en een beetje saus, werk af met de rode ui in fijne plakjes en bladpeterselie als je er nog over hebt.
6
Tip: Vervang het lamsvlees naar eigen smaak en/of voor een budgetvriendelijkere versie door rundvlees of gemengd gehakt zonder kruiden.
1
Doe het gehakt in een slakom. Meng er de gehakte bladpeterselie, de za’atar, peper en zout onder en vorm 4 dikke burgers. Bevochtig je handen met koud water en strijk de burgers glad.
2
Maak met een dunschiller fijne lange slierten komkommer en houd apart. Snijd het centrale deel met de pitjes in stukken en mix ze in de beker van de hakmolen. Giet in een kom, voeg het geperste teentje knoflook toe, samen met de fijngehakte bieslook en de fijngehakte ontpitte rode peper. Voeg de yoghurt toe, 2 el olijfolie, peper en zout.
3
Meng de komkommerslierten met 2 el olijfolie, peper en zout.
4
Smeer de burgers in met olijfolie en gril ze op de barbecue (of op een grill). Reken ± 2 min. per kant en bak ze naar eigen smaak eventueel langer (ze mogen vanbinnen nog rosé zijn).
5
Gril de naanbroden kort op de barbecue. Garneer ze met de burgers en een beetje saus, werk af met de rode ui in fijne plakjes en bladpeterselie als je er nog over hebt.
6
Tip: Vervang het lamsvlees naar eigen smaak en/of voor een budgetvriendelijkere versie door rundvlees of gemengd gehakt zonder kruiden.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 228 kcal - Vetten: 16.2 g - Koolhydraten: 9.9 g - Vezels: 1.1 g - Eiwitten: 10.3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 228 kcal - Vetten: 16.2 g - Koolhydraten: 9.9 g - Vezels: 1.1 g - Eiwitten: 10.3 g
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lamsbout | Met been | Celtic
Delhaize Lamsbout | Met been | Celtic
+/- 1,4 kg
+/-€
28
69
Komkommer
Delhaize Komkommer
1 st
0
89
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
29
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Broodjes | Pita
Delhaize Broodjes | Pita
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
85
Yoghurt | Vol | Natuur
Delhaize Yoghurt | Vol | Natuur
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
35

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
45 gr
1
29
Zout | Keuken
365 Zout | Keuken
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Totaal:
+/-€38,04