1
Verwarm de oven voor op 240°C. Ontvet de lamsbout lichtjes en dep hem droog met keukenpapier. Leg hem in een beboterde ovenschaal (20 g).
2
Pel enkele teentjes knoflook (hoeveelheid naar eigen smaak). Maak enkele kleine insnijdingen in de lamsbout en duw er de teentjes knoflook in.
3
Houd enkele takjes tijm apart. Bundel de rest met de salie en de rozemarijn en hak de blaadjes met een mes fijn (verwijder de steeltjes).
4
Schep in een slakom en meng er de mosterd en de kruidenmix onder.
5
Smeer de lamsbout royaal in met dit mengsel, besprenkel hem met 5 el olijfolie en schuif in de oven. Verlaag de oventemperatuur na 15 min. tot 180°C en laat nog 10 à 12 min./500 g braden, dus 40 à 48 min. in dit geval.
6
Haal de lamsbout uit de oven, bedek hem met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
7
Snijd het vlees evenwijdig aan het been in sneetjes en serveer met de verschillende bijgerechten.
1
Verwarm de oven voor op 240°C. Ontvet de lamsbout lichtjes en dep hem droog met keukenpapier. Leg hem in een beboterde ovenschaal (20 g).
2
Pel enkele teentjes knoflook (hoeveelheid naar eigen smaak). Maak enkele kleine insnijdingen in de lamsbout en duw er de teentjes knoflook in.
3
Houd enkele takjes tijm apart. Bundel de rest met de salie en de rozemarijn en hak de blaadjes met een mes fijn (verwijder de steeltjes).
4
Schep in een slakom en meng er de mosterd en de kruidenmix onder.
5
Smeer de lamsbout royaal in met dit mengsel, besprenkel hem met 5 el olijfolie en schuif in de oven. Verlaag de oventemperatuur na 15 min. tot 180°C en laat nog 10 à 12 min./500 g braden, dus 40 à 48 min. in dit geval.
6
Haal de lamsbout uit de oven, bedek hem met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
7
Snijd het vlees evenwijdig aan het been in sneetjes en serveer met de verschillende bijgerechten.