Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenLamsbout in een kruidenkorstje
Delhaize logo
  • Lamsbout in een kruidenkorstje
    B

Lamsbout in een kruidenkorstje

door Jeroen De Pauw
Lamsbout in een kruidenkorstjeB
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 2 kg lamsbout
  • 240 g pancetta carbonara
  • 400 g extra fijne prinsessenboontjes
  • 450 g smaaktrostomaten
  • 1/2 grote witte ui
  • 1 ongeschilde knoflookbol
  • 2 bussels rozemarijn
  • 1 bussel salie
  • 1 bussel tijm
  • 1/2 bussel dragon
  • 1 kg krieltjes
  • 50 g paneermeel
  • 4 el mosterd
  • 80 g boter
  • 12 el olijfolie
  • 1 el bonenkruid
  • 3 el kruidenmix ‘BBQ & Grill Mesquite’ Santa Maria
  • 2 kg lamsbout
  • 240 g pancetta carbonara
  • 400 g extra fijne prinsessenboontjes
  • 450 g smaaktrostomaten
  • 1/2 grote witte ui
  • 1 ongeschilde knoflookbol
  • 2 bussels rozemarijn
  • 1 bussel salie
  • 1 bussel tijm
  • 1/2 bussel dragon
  • 1 kg krieltjes
  • 50 g paneermeel
  • 4 el mosterd
  • 80 g boter
  • 12 el olijfolie

Begin met koken

: 1 u 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 240°C. Ontvet de lamsbout lichtjes en dep hem droog met keukenpapier. Leg hem in een beboterde ovenschaal (20 g).
2
Pel enkele teentjes knoflook (hoeveelheid naar eigen smaak). Maak enkele kleine insnijdingen in de lamsbout en duw er de teentjes knoflook in.
3
Houd enkele takjes tijm apart. Bundel de rest met de salie en de rozemarijn en hak de blaadjes met een mes fijn (verwijder de steeltjes).
4
Schep in een slakom en meng er de mosterd en de kruidenmix onder.
5
Smeer de lamsbout royaal in met dit mengsel, besprenkel hem met 5 el olijfolie en schuif in de oven. Verlaag de oventemperatuur na 15 min. tot 180°C en laat nog 10 à 12 min./500 g braden, dus 40 à 48 min. in dit geval.
6
Haal de lamsbout uit de oven, bedek hem met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
7
Snijd het vlees evenwijdig aan het been in sneetjes en serveer met de verschillende bijgerechten.
1
Verwarm de oven voor op 240°C. Ontvet de lamsbout lichtjes en dep hem droog met keukenpapier. Leg hem in een beboterde ovenschaal (20 g).
2
Pel enkele teentjes knoflook (hoeveelheid naar eigen smaak). Maak enkele kleine insnijdingen in de lamsbout en duw er de teentjes knoflook in.
3
Houd enkele takjes tijm apart. Bundel de rest met de salie en de rozemarijn en hak de blaadjes met een mes fijn (verwijder de steeltjes).
4
Schep in een slakom en meng er de mosterd en de kruidenmix onder.
5
Smeer de lamsbout royaal in met dit mengsel, besprenkel hem met 5 el olijfolie en schuif in de oven. Verlaag de oventemperatuur na 15 min. tot 180°C en laat nog 10 à 12 min./500 g braden, dus 40 à 48 min. in dit geval.
6
Haal de lamsbout uit de oven, bedek hem met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
7
Snijd het vlees evenwijdig aan het been in sneetjes en serveer met de verschillende bijgerechten.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 146 kcal - Vetten: 8,7 g - Koolhydraten: 5,2 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 10,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 146 kcal - Vetten: 8,7 g - Koolhydraten: 5,2 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 10,9 g
Frans
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Bout | Lam | Been | Snede | Celtic
Delhaize Bout | Lam | Been | Snede | Celtic
8 × +/- 250 gr
+/-€
5
87
Pancetta per carbonara
Rosa Dell Angelo Pancetta per carbonara
2 × 120 gr
4
99
Bonen | Bio
Delhaize Bonen | Bio
1 st
Bio
    2
    99
    Tomaten | San Marzano
    Delhaize Tomaten | San Marzano
    500 gr
    2
    79
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Look | Netje | Bio
    Delhaize Look | Netje | Bio
    100 gr
    Bio
      1
      29
      Kruiden | Rozemarijn
      Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
      21 gr
      -10% voor 3
      2
      95
      Kruiden | Salie
      Santa Maria Kruiden | Salie
      11 gr
      -10% voor 3
      2
      95
      Kruiden | Tijm
      Santa Maria Kruiden | Tijm
      15 gr
      -10% voor 3
      2
      75
      Kruiden | Dragon
      Santa Maria Kruiden | Dragon
      7 gr
      -10% voor 3
      2
      95
      Krielaardappelen | Verpakt | Bio
      Delhaize Krielaardappelen | Verpakt | Bio
      1 kg
      Bio
        3
        49
        Bonenkruid
        Santa Maria Bonenkruid
        7 gr
        -10% voor 3
        1
        75

        Reeds in je keuken

        Paneermeel
        Anco Paneermeel
        200 gr
        0
        67
        Mosterd | Zacht | Squeeze
        Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
        300 gr
        1
        35
        Boter | Gezouten
        Paysan Breton Boter | Gezouten
        125 gr
        2de tegen -50%
        2
        39
        Olijfolie | Culinaire
        Delhaize Olijfolie | Culinaire
        50 cl
        5
        25
        Totaal:
        +/-€82,54