Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenKrokante aubergines met honing
Recept zoekresultatenKrokante aubergines met honing
Delhaize logo
  • Krokante aubergines met honing
    A

Krokante aubergines met honing

door Jeroen De Pauw
Krokante aubergines met honingA
Makkelijk
< 30 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 2 aubergines
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 4 takjes munt
  • 4 takjes koriander
  • 75 g walnoten
  • 50 g gedroogde veenbessen
  • 2 pitabroodjes
  • 150 g minimozzarellabolletjes
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 kl honing
  • 4 el olijfolie
  • 1 kl paprika
  • 1 kl gemalen komijn
  • zout
  • peper
  • 2 aubergines
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 4 takjes munt
  • 4 takjes koriander
  • 75 g walnoten
  • 50 g gedroogde veenbessen
  • 2 pitabroodjes
  • 150 g minimozzarellabolletjes
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 kl honing
  • 4 el olijfolie
  • 1 kl paprika
  • 1 kl gemalen komijn
  • zout

Begin met koken

: 25 min. (+ 20 min. koeltijd)
1
Schil de aubergines en snijd ze in stukken. Fruit ze in een braadpan, met 3 el olijfolie, het geperste teentje knoflook, de paprika, de komijn, peper en zout. Haal de pan van het vuur zodra de aubergines mooi goudbruin en mals zijn. Voeg de gehakte noten toe, de veenbessen, de goed uitgelekte mozzarellabolletjes, de honing en de balsamicoazijn. Breng verder op smaak en laat 20 min. in de koelkast rusten.
2
Snijd de pitabroodjes in kleine stukken. Bak ze goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie. Meng ze net voor het opdienen met de aubergines, de munt- en korianderblaadjes en de fijngesnipperde rode peper.
1
Schil de aubergines en snijd ze in stukken. Fruit ze in een braadpan, met 3 el olijfolie, het geperste teentje knoflook, de paprika, de komijn, peper en zout. Haal de pan van het vuur zodra de aubergines mooi goudbruin en mals zijn. Voeg de gehakte noten toe, de veenbessen, de goed uitgelekte mozzarellabolletjes, de honing en de balsamicoazijn. Breng verder op smaak en laat 20 min. in de koelkast rusten.
2
Snijd de pitabroodjes in kleine stukken. Bak ze goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie. Meng ze net voor het opdienen met de aubergines, de munt- en korianderblaadjes en de fijngesnipperde rode peper.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 70 kcal - Vetten: 0,6 g - Koolhydraten: 13,6 g - Vezels: 3 g - Eiwitten: 1,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 70 kcal - Vetten: 0,6 g - Koolhydraten: 13,6 g - Vezels: 3 g - Eiwitten: 1,9 g
Spaans
Vegetarisch
Hapjes