Recept zoekresultatenGazpacho van sla en komkommer
Delhaize logo
  • Gazpacho van sla en komkommer
    B

Gazpacho van sla en komkommer

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Vegetarisch
Recepten voor elke dag
Gazpacho van sla en komkommerB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 komkommers
  • 3 takjes verse munt
  • 1/4 bussel bladpeterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 radijzen
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 limoen
  • zout
  • peper
  • tabasco
  • 4 kropsalades op kluit

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Komkommer | Bio

Delhaize

Komkommer | Bio

1 st

Bio

€1,89

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Rode radijzen | Bussel

Delhaize

Rode radijzen | Bussel

1 st

€1,09

Bouillon | Groenten | Vetarm

365

Bouillon | Groenten | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Tabasco | Groene peper

Tabasco

Tabasco | Groene peper

6 cl

€3,79

Kropsla op kluit

Delhaize

Kropsla op kluit

1 st

€1,19

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
€13,54

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Was de sla en de kruiden zorgvuldig.
  2. Doe de sla samen met de munt, de peterselie en de komkommer die je in stukken snijd in de blender. Hou nog wat munt en komkommer over voor de afwerking. Voeg de look toe en mix tot een gladde massa. Voeg bouillon toe tot je de gewenste dikte bekomt. Kruid de gazpacho met peper, zout en enkele druppeltjes tabasco en limoensap.
  3. Serveer de gazpacho in een glas met ijsblokjes. Werk af met een spiesjes van fijne schijfjes radijsjes, munt en komkommer.

Tip: wil je een rijkere soep, mix er dan wat zachte geitenkaas onder of voeg wat geitenkaas toe als garnering. Gebruik eetbare bloemen als versiering en smaakmakers.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 14 kcal - Vetten: 0,3 g - Koolhydraten: 1,6 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 0,8 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100 g: Energie: 14 kcal - Vetten: 0,3 g - Koolhydraten: 1,6 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 0,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Vegetarisch
Recepten voor elke dag
Diner
Zomer
  • Gazpacho van sla en komkommer
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Komkommer | Bio

Delhaize

Komkommer | Bio

1 st

Bio

€1,89

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Rode radijzen | Bussel

Delhaize

Rode radijzen | Bussel

1 st

€1,09

Bouillon | Groenten | Vetarm

365

Bouillon | Groenten | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Tabasco | Groene peper

Tabasco

Tabasco | Groene peper

6 cl

€3,79

Kropsla op kluit

Delhaize

Kropsla op kluit

1 st

€1,19

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
€13,54