Recept zoekresultatenKreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Recept zoekresultatenKreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Delhaize logo
  • Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
    Nutri-Score A

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dilleA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 scheutje witte wijn (optioneel)
  • peper
  • 1 e.l. olijfolie
  • enkele takjes bieslook
  • enkele takjes dille
  • 1 el citroenolie
  • 100 g fijne frisésalade
  • 150 g kerstomaten
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 venkel
  • 2 levende kreeften (bij voorkeur)
  • 2 branches selderstengels (voor de court-bouillon)
  • 1 scheutje witte wijnazijn (optioneel)
  • 1 steranijs (optioneel)
  • 1 takje verse tijm (optioneel)
  • 1 teentje knoflook (optioneel)
  • 1 snuifje zout (voor de court-bouillon)
  • 10 peperbollen (voor de court-bouillon)
  • 1 kruidentuiltje (voor de court-bouillon)
  • 1 ui (voor de court-bouillon)
  • 3 wortelen (voor de court-bouillon)
  • 1 scheutje witte wijn (optioneel)
  • peper
  • 1 e.l. olijfolie
  • enkele takjes bieslook
  • enkele takjes dille
  • 1 el citroenolie
  • 100 g fijne frisésalade
  • 150 g kerstomaten
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 venkel
  • 2 levende kreeften (bij voorkeur)
  • 2 branches selderstengels (voor de court-bouillon)
  • 1 scheutje witte wijnazijn (optioneel)
  • 1 steranijs (optioneel)
  • 1 takje verse tijm (optioneel)

Begin met koken

: 30 min
  1. 1
    Bereiding bouillon: schil de wortelen. Pel de ui. Maak de selder schoon en snijd samen met de wortelen en de ui in grove stukken. Vul een grote kookpot voor de helft met water en voeg de groenten en het kruidentuiltje erbij. Plet de peperbollen, voeg bij de bouillon en kruid met zout. Voeg naar eigen voorkeur de overige ingrediënten toe: knoflook, verse tijm, steranijs, witte wijnazijn, witte wijn. Laat 20 min koken op een zacht vuur zodat je een krachtige groentebouillon krijgt.
  2. 2
    Kook de kreeften één voor één gaar in de court-bouillon. Haal hiervoor eerst de groenten en de kruiden uit de bouillon. Verwijder de elastiekjes rond de scharen van de kreeft en dompel de kreeften gedurende 1 min onder in de kokende court-bouillon. Laat even afkoelen en haal het vlees uit de pantsers. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
  3. 3
    Maak de venkel schoon, bewaar het loof en snijd in flinterdunne plakjes met een scherp mes of met een mandoline. Pel de sinaasappel à vif en wrik de partjes los. Pers de rest van de sinaasappel uit en meng het sap met de citroenolie. Kruid met peper en zout en laat de venkel er 10 min in marineren zodat hij wat zachter wordt.
  4. 4
    Spoel de kerstomaten en snijd in de helft. Maak een salade van de gemarineerde venkel, de sinaasappel, de kerstomaten en de frisésalade. Werk de salade af met de dille, de fijngesnipperde bieslook, het loof van de venkel en kruid met peper en zout.
  5. 5
    Schik de salade op de borden en serveer de kreeften erbij.
  1. 1
    Bereiding bouillon: schil de wortelen. Pel de ui. Maak de selder schoon en snijd samen met de wortelen en de ui in grove stukken. Vul een grote kookpot voor de helft met water en voeg de groenten en het kruidentuiltje erbij. Plet de peperbollen, voeg bij de bouillon en kruid met zout. Voeg naar eigen voorkeur de overige ingrediënten toe: knoflook, verse tijm, steranijs, witte wijnazijn, witte wijn. Laat 20 min koken op een zacht vuur zodat je een krachtige groentebouillon krijgt.
  2. 2
    Kook de kreeften één voor één gaar in de court-bouillon. Haal hiervoor eerst de groenten en de kruiden uit de bouillon. Verwijder de elastiekjes rond de scharen van de kreeft en dompel de kreeften gedurende 1 min onder in de kokende court-bouillon. Laat even afkoelen en haal het vlees uit de pantsers. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
  3. 3
    Maak de venkel schoon, bewaar het loof en snijd in flinterdunne plakjes met een scherp mes of met een mandoline. Pel de sinaasappel à vif en wrik de partjes los. Pers de rest van de sinaasappel uit en meng het sap met de citroenolie. Kruid met peper en zout en laat de venkel er 10 min in marineren zodat hij wat zachter wordt.
  4. 4
    Spoel de kerstomaten en snijd in de helft. Maak een salade van de gemarineerde venkel, de sinaasappel, de kerstomaten en de frisésalade. Werk de salade af met de dille, de fijngesnipperde bieslook, het loof van de venkel en kruid met peper en zout.
  5. 5
    Schik de salade op de borden en serveer de kreeften erbij.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 371; energie (kCal): 88; vetten (g): 2,7; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 7,2; suikers (g): 2,6; vezels (g): 3,8; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 359,3
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Frisée
    100 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Sunrise Chardonnay
    75 cl
    2+1 gratis
    5
    99
  • Santa Maria Kruiden | Bieslook
    2 gr
    -10% voor 3
    2
    95
  • Santa Maria Kruiden | Dille
    12 gr
    -10% voor 3
    2
    95
  • Taste of Inspirations Olijfolie | Pepers
    20 cl
    4
    65
  • Delhaize Tomaten | Datterino
    400 gr
    2de tegen -50%
    3
    99
  • Delhaize Eetsinaas | 4ST
    1 kg
    3
    29
  • Delhaize Venkel
    500 gr
    1
    79
  • Delhaize Canadese zomerkreeft | Gekookt | Eco
    4 × +/- 250 gr
    +/-€
    12
    37
  • Delhaize Groene selder | Bio
    350 gr
    Bio
      2
      29
    • Delhaize Natuurazijn
      1,5 l
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      0
      52
    • Santa Maria Kruiden | Steranijs
      15 gr
      -10% voor 3
      2
      85
    • Santa Maria Kruiden | Tijm
      15 gr
      -10% voor 3
      2
      75
    • Delhaize Lookbol | Netje
      75 gr
      1
      79
    • Delhaize Zout | Cuisine
      1 kg
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      0
      35
    • Santa Maria Kruiden | Peper | Zwart | Bollen
      36 gr
      -10% voor 3
      4
      65
    • Santa Maria Kruiden | Kruidenbuiltje
      14 gr
      -10% voor 3
      5
      59
    • Delhaize Witte uien | Netje
      400 gr
      1
      99
    • Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
      1 st
      2
      19
    • Reeds in je keuken

    • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
      35 gr
      -10% voor 3
      4
      29
    • Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      39

    Totaal:

    +/-€100,06