Recept zoekresultatenAardbeiensalade met avocado en garnalen
Delhaize logo
  • Aardbeiensalade met avocado en garnalen
    A

Aardbeiensalade met avocado en garnalen

Aardbeiensalade met avocado en garnalenA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g voorgekookte en gepelde roze garnalen bio
  • 250 g kerstomaten
  • 500 g aardbeien
  • 2 avocado's
  • 50 g radijzen
  • 1 citroen (het sap)
  • 150 g Parijse champignons
  • 50 g parmigiano
  • 30 g verse basilicum
  • 2 kl esdoornsiroop
  • 2 el balsamicoazijn
  • 4 e.l. olijfolie
  • peper
  • 400 g voorgekookte en gepelde roze garnalen bio
  • 250 g kerstomaten
  • 500 g aardbeien
  • 2 avocado's
  • 50 g radijzen
  • 1 citroen (het sap)
  • 150 g Parijse champignons
  • 50 g parmigiano
  • 30 g verse basilicum
  • 2 kl esdoornsiroop
  • 2 el balsamicoazijn
  • 4 e.l. olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 20 min.
1
Begin met de vinaigrette: doe de esdoornsiroop, de balsamicoazijn, de olijfolie en 2/3 van het citroensap in een shaker en schud tot je een mooie vinaigrette krijgt. Kruid met peper en zout.
2
Pel de avocado’s, halveer, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Borstel de champignons schoon, snijd het steeltje eraf en snijd ze in plakjes. Besprenkel zowel de champignons als de avocado’s met 1/3 van het citroensap. Zo verkleuren ze niet. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en de tomaten en snijd in 2. Spoel de radijzen en snijd in flinterdunne plakjes. Snijd de garnalen overlangs in 2 en schaaf de parmigiano.
3
Neem een groot bord en maak een heerlijke salade van alle ingrediënten.
4
Werk af met de verse basilicum en de homemade vinaigrette. Kruid bij indien nodig.
1
Begin met de vinaigrette: doe de esdoornsiroop, de balsamicoazijn, de olijfolie en 2/3 van het citroensap in een shaker en schud tot je een mooie vinaigrette krijgt. Kruid met peper en zout.
2
Pel de avocado’s, halveer, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Borstel de champignons schoon, snijd het steeltje eraf en snijd ze in plakjes. Besprenkel zowel de champignons als de avocado’s met 1/3 van het citroensap. Zo verkleuren ze niet. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en de tomaten en snijd in 2. Spoel de radijzen en snijd in flinterdunne plakjes. Snijd de garnalen overlangs in 2 en schaaf de parmigiano.
3
Neem een groot bord en maak een heerlijke salade van alle ingrediënten.
4
Werk af met de verse basilicum en de homemade vinaigrette. Kruid bij indien nodig.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 470; energie (kCal): 113; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 513,92
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 470; energie (kCal): 113; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 513,92
Gluten vrij
Brunch
Diner
Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

ASC Hele garnalen

Delhaize

ASC Hele garnalen

400 gr

€12,09

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

250 gr

€1,99

Aardbei

Delhaize

Aardbei

2 × 400 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€7,18

Avocado

Delhaize

Avocado

1 st

€1,45

Rode radijzen | Bussel

Delhaize

Rode radijzen | Bussel

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

250 gr

€1,49

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Saus | Basilicum

Filippo Berio

Saus | Basilicum

340 gr

€3,59

Esdoorn | Siroop | Bio

Maple Joe®

Esdoorn | Siroop | Bio

250 gr

Bio

€5,89

Reeds in je keuken

Azijn | Balsamico | Modena

Delhaize

Azijn | Balsamico | Modena

50 cl

€2,09

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€38,05