Recept zoekresultatenTartaar van kreeft met kerstomaatjes en oregano
Delhaize logo
  • Tartaar van kreeft met kerstomaatjes en oregano
    A

Tartaar van kreeft met kerstomaatjes en oregano

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Eindejaar
Hapjes
Tartaar van kreeft met kerstomaatjes en oreganoA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 levende kreeft (bij voorkeur)
  • 250 g kerstomaten in verschillende kleuren en vormen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 15 g verse oregano
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gekookte kreeft 600-800g
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    +/- 700 gr
    +/-54,99€/kg
    +/-€38,49
    F2017101300009720000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,50 €/l
    €4,75
    S2021060800553730000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,00 €/kg
    €1,35
    S2021021000507950000
  • Begin met koken

    1. Kook de kreeft heel kort (2 min.) in kokend water. Het vlees moet halfrauw zijn: de buitenkant mag wit zijn, maar vanbinnen nog een beetje glazig.
    2. Laat even afkoelen. Houd de kop en de pootjes opzij (om er later bisque of fond mee te maken) en haal het vlees uit de staart en de scharen.
    3. Snijd dit vlees met een scherp mes in hapklare stukjes.
    4. Ontpit de kerstomaatjes en snijd ze in kleine stukjes. Hak de oregano fijn, maar houd nog enkele blaadjes opzij voor de afwerking.
    5. Meng de olijfolie, de stukjes kerstomaat en de oregano onder het kreeftenvlees en kruid bij met peper en zout.
    6. Zet in de koelkast tot net voor het opdienen. Dien op met enkele blaadjes oregano.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 399; energie (kCal): 95; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 9,5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 140,12
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Eindejaar
    Diner
    Zomer,Lente
    Hapjes
    • Tartaar van kreeft met kerstomaatjes en oregano
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gekookte kreeft 600-800g
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    +/- 700 gr
    +/-54,99€/kg
    +/-€38,49
    F2017101300009720000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,50 €/l
    €4,75
    S2021060800553730000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,00 €/kg
    €1,35
    S2021021000507950000