Recept zoekresultatenTartaar van kreeft met kerstomaatjes en oregano
Recept zoekresultatenTartaar van kreeft met kerstomaatjes en oregano
  • Tartaar van kreeft met kerstomaatjes en oregano
    Nutri-Score A

Tartaar van kreeft met kerstomaatjes en oregano

Tartaar van kreeft met kerstomaatjes en oreganoA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 levende kreeft (bij voorkeur)
  • 250 g kerstomaten in verschillende kleuren en vormen
  • 2 e.l. olijfolie
  • 15 g verse oregano
  • peper
  • 1 levende kreeft (bij voorkeur)
  • 250 g kerstomaten in verschillende kleuren en vormen
  • 2 e.l. olijfolie
  • 15 g verse oregano
  • peper

Begin met koken

  1. 1
    Kook de kreeft heel kort (2 min.) in kokend water. Het vlees moet halfrauw zijn: de buitenkant mag wit zijn, maar vanbinnen nog een beetje glazig.
  2. 2
    Laat even afkoelen. Houd de kop en de pootjes opzij (om er later bisque of fond mee te maken) en haal het vlees uit de staart en de scharen.
  3. 3
    Snijd dit vlees met een scherp mes in hapklare stukjes.
  4. 4
    Ontpit de kerstomaatjes en snijd ze in kleine stukjes. Hak de oregano fijn, maar houd nog enkele blaadjes opzij voor de afwerking.
  5. 5
    Meng de olijfolie, de stukjes kerstomaat en de oregano onder het kreeftenvlees en kruid bij met peper en zout.
  6. 6
    Zet in de koelkast tot net voor het opdienen. Dien op met enkele blaadjes oregano.
  1. 1
    Kook de kreeft heel kort (2 min.) in kokend water. Het vlees moet halfrauw zijn: de buitenkant mag wit zijn, maar vanbinnen nog een beetje glazig.
  2. 2
    Laat even afkoelen. Houd de kop en de pootjes opzij (om er later bisque of fond mee te maken) en haal het vlees uit de staart en de scharen.
  3. 3
    Snijd dit vlees met een scherp mes in hapklare stukjes.
  4. 4
    Ontpit de kerstomaatjes en snijd ze in kleine stukjes. Hak de oregano fijn, maar houd nog enkele blaadjes opzij voor de afwerking.
  5. 5
    Meng de olijfolie, de stukjes kerstomaat en de oregano onder het kreeftenvlees en kruid bij met peper en zout.
  6. 6
    Zet in de koelkast tot net voor het opdienen. Dien op met enkele blaadjes oregano.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 399; energie (kCal): 95; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 9,5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 140,12
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Zomer,Lente
Hapjes

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Pittman Seafoods Gekookte | Kreeft | Msc
    2 × 325 gr
    -10% Online
    • Diepvriesproduct
    11
    69
    €12,99
  • Delhaize Kerstomaten | Mix
    250 gr
    3 voor €5
    2
    59
  • Santa Maria Kruiden | Oregano
    30 gr
    -10% voor 3
    6
    15
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29

Totaal:

€34,72