Recept zoekresultatenKort gebakken sint-jakobsnoten met witloof en botersaus met citrusvruchten
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:55
    B
  • Kort gebakken sint-jakobsnoten met witloof en botersaus met citrusvruchten

Kort gebakken sint-jakobsnoten met witloof en botersaus met citrusvruchten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Voorgerecht
Kort gebakken sint-jakobsnoten met witloof en botersaus met citrusvruchtenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 Sint-Jacobsvruchten
  • 350 g fijnproeverswitloof
  • 2 sjalotten
  • 10 g rucola
  • 4 sinaasappelen
  • 1/2 citroen
  • 2 dl room
  • 2 el honing
  • 2 dl droge witte wijn
  • 70 g gezouten boter
  • 20 g geklaarde boter ('Beurre des Chefs' van Carlsbourg)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Kruidenmolen ‘Chili Explosion’ (Santa Maria)
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    +/- 185 gr
    +/-54,99€/kg
    +/-€10,17
    F2005061600279500000
  • Witloof | Gastronomisch
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    175 gr
    15,94 €/kg
    €2,79
    F2001091200305720000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Rucola
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79
    F2022091200107120000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Haal de sint-jakobsnoten uit de koelkast. Doe het sap van 1 sinaasappel, de honing en de helft van de gezouten boter in een braadpan. Leg er de gehalveerde witloofstronkjes in, met de snijkant naar onder. Laat ± 10 min zachtjes sudderen, tot het witloof mals is. Laat dan op een vrij hoog vuur inkoken, om het witloof te karamelliseren, maar laat het niet aanbranden.
    2. Schil 2 sinaasappelen à vif en snijd ze in plakjes.
    3. Hak de sjalotten fijn en fruit ze 5 min op een zacht vuurtje, in een steelpan met de olie. Overgiet ze met de witte wijn en laat volledig inkoken op een vrij hoog vuur. Giet er het sap van 1 sinaasappel en van de 1⁄2 citroen bij, samen met de room. Laat voor de helft inkoken, nog altijd op een vrij hoog vuur. Haal van het vuur, filter en klop de saus op met de rest van de koude gezouten boter in kleine blokjes. Voeg enkele draaien van de ‘Chili Explosion’-molen toe en breng verder op smaak met peper en zout.
    4. Warm, op een hoog vuur, de geklaarde boter op in een grote braadpan. Schroei de sint-jakobsnoten 20 à 30 s per kant dicht, naar eigen smaak. Dresseer ze op warme borden, giet er saus rond en werk af met het witloof, de sinaasappelplakjes en de rucola. Dien meteen op.

    Tip: voeg de boter nog niet toe als je de saus op voorhand maakt. Warm ze net voor het opdienen op, haal de pan van het vuur en roer er dan de boterblokjes onder.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 541; energie (kCal): 130; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 5,6; koolhydraten (g): 5,2; suikers (g): 4,5; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 560,04
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Voorgerecht
    • 00:00
      -00:55
      B
    • Kort gebakken sint-jakobsnoten met witloof en botersaus met citrusvruchten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    +/- 185 gr
    +/-54,99€/kg
    +/-€10,17
    F2005061600279500000
  • Witloof | Gastronomisch
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    175 gr
    15,94 €/kg
    €2,79
    F2001091200305720000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Rucola
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79
    F2022091200107120000