Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« Corn Flakes van het merk Kellogg's »Lees meer >

Recept zoekresultatenKort gebakken sint-jakobsnoten met witloof en botersaus met citrusvruchten
Delhaize logo
B
Kort gebakken sint-jakobsnoten met witloof en botersaus met citrusvruchtenB

Kort gebakken sint-jakobsnoten met witloof en botersaus met citrusvruchten

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 12 Sint-Jacobsvruchten
  • 350 g fijnproeverswitloof
  • 2 sjalotten
  • 10 g rucola
  • 4 sinaasappelen
  • 1/2 citroen
  • 2 dl room
  • 2 el honing
  • 2 dl droge witte wijn
  • 70 g gezouten boter
  • 20 g geklaarde boter ('Beurre des Chefs' van Carlsbourg)
  • 1 e.l. olijfolie
  • Kruidenmolen ‘Chili Explosion’ (Santa Maria)
  • peper
  • 12 Sint-Jacobsvruchten
  • 350 g fijnproeverswitloof
  • 2 sjalotten
  • 10 g rucola
  • 4 sinaasappelen
  • 1/2 citroen
  • 2 dl room
  • 2 el honing
  • 2 dl droge witte wijn
  • 70 g gezouten boter
  • 20 g geklaarde boter ('Beurre des Chefs' van Carlsbourg)
  • 1 e.l. olijfolie
  • Kruidenmolen ‘Chili Explosion’ (Santa Maria)
  • peper

Begin met koken

: 25 min.
1
Haal de sint-jakobsnoten uit de koelkast. Doe het sap van 1 sinaasappel, de honing en de helft van de gezouten boter in een braadpan. Leg er de gehalveerde witloofstronkjes in, met de snijkant naar onder. Laat ± 10 min zachtjes sudderen, tot het witloof mals is. Laat dan op een vrij hoog vuur inkoken, om het witloof te karamelliseren, maar laat het niet aanbranden.
2
Schil 2 sinaasappelen à vif en snijd ze in plakjes.
3
Hak de sjalotten fijn en fruit ze 5 min op een zacht vuurtje, in een steelpan met de olie. Overgiet ze met de witte wijn en laat volledig inkoken op een vrij hoog vuur. Giet er het sap van 1 sinaasappel en van de 1⁄2 citroen bij, samen met de room. Laat voor de helft inkoken, nog altijd op een vrij hoog vuur. Haal van het vuur, filter en klop de saus op met de rest van de koude gezouten boter in kleine blokjes. Voeg enkele draaien van de ‘Chili Explosion’-molen toe en breng verder op smaak met peper en zout.
4
Warm, op een hoog vuur, de geklaarde boter op in een grote braadpan. Schroei de sint-jakobsnoten 20 à 30 s per kant dicht, naar eigen smaak. Dresseer ze op warme borden, giet er saus rond en werk af met het witloof, de sinaasappelplakjes en de rucola. Dien meteen op.
1
Haal de sint-jakobsnoten uit de koelkast. Doe het sap van 1 sinaasappel, de honing en de helft van de gezouten boter in een braadpan. Leg er de gehalveerde witloofstronkjes in, met de snijkant naar onder. Laat ± 10 min zachtjes sudderen, tot het witloof mals is. Laat dan op een vrij hoog vuur inkoken, om het witloof te karamelliseren, maar laat het niet aanbranden.
2
Schil 2 sinaasappelen à vif en snijd ze in plakjes.
3
Hak de sjalotten fijn en fruit ze 5 min op een zacht vuurtje, in een steelpan met de olie. Overgiet ze met de witte wijn en laat volledig inkoken op een vrij hoog vuur. Giet er het sap van 1 sinaasappel en van de 1⁄2 citroen bij, samen met de room. Laat voor de helft inkoken, nog altijd op een vrij hoog vuur. Haal van het vuur, filter en klop de saus op met de rest van de koude gezouten boter in kleine blokjes. Voeg enkele draaien van de ‘Chili Explosion’-molen toe en breng verder op smaak met peper en zout.
4
Warm, op een hoog vuur, de geklaarde boter op in een grote braadpan. Schroei de sint-jakobsnoten 20 à 30 s per kant dicht, naar eigen smaak. Dresseer ze op warme borden, giet er saus rond en werk af met het witloof, de sinaasappelplakjes en de rucola. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 541; energie (kCal): 130; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 5,6; koolhydraten (g): 5,2; suikers (g): 4,5; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 560,04
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 541; energie (kCal): 130; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 5,6; koolhydraten (g): 5,2; suikers (g): 4,5; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 560,04
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl

Delhaize

Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl

2 × +/- 185 gr

+/-€20,34

Witloof | Bio

Delhaize

Witloof | Bio

500 gr

Bio

€3,29

Sjalotten | Verpakt | Bio

Delhaize

Sjalotten | Verpakt | Bio

500 gr

Bio

€4,39

Rucola | Rode biet

Delhaize

Rucola | Rode biet

75 gr

€1,79

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Honing | Bio

Delhaize

Honing | Bio

340 gr

Bio

€2,65

Montinho Sao Miguel Wit

Portugal

Montinho Sao Miguel Wit

75 cl

€4,99

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Sauce | Chili | Sweetened

Delhaize

Sauce | Chili | Sweetened

236 gr

€1,55

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€5,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€48,45

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.