Terugroeping product:"Dobbels vlees" verpakkingsprobleem voor 7 referenties.Meer info >

Recept zoekresultatenFazantenfilets met roze peper, veenbessensaus en gepocheerde sterappelen met honing
Recept zoekresultatenFazantenfilets met roze peper, veenbessensaus en gepocheerde sterappelen met honing
Delhaize logo
  • Fazantenfilets met roze peper, veenbessensaus en gepocheerde sterappelen met honing
    Nutri-Score A

Fazantenfilets met roze peper, veenbessensaus en gepocheerde sterappelen met honing

Fazantenfilets met roze peper, veenbessensaus en gepocheerde sterappelen met honingA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 4 fazantenfilets
  • 8 kleine sterappelen
  • 150 g verse veenbessen
  • 3 sinaasappels
  • 4 el honing
  • 10 cl verse room
  • 19 cl kalfsfond
  • 2 afgestreken el roze peper
  • 4,5 el blonde kandijsuiker
  • 1 kl speculaaskruiden
  • 1 stokje kaneel
  • 1 g boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper
  • 4 fazantenfilets
  • 8 kleine sterappelen
  • 150 g verse veenbessen
  • 3 sinaasappels
  • 4 el honing
  • 10 cl verse room
  • 19 cl kalfsfond
  • 2 afgestreken el roze peper
  • 4,5 el blonde kandijsuiker
  • 1 kl speculaaskruiden
  • 1 stokje kaneel
  • 1 g boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 25 min
1
Schil de appelen maar laat ze heel. Leg ze in een kleine stoofpan waar ze net in passen. Voeg er het sap van de sinaasappelen, de honing en het kaneelstokje aan toe. Breng langzaam aan de kook, zet er een deksel op en stoof gedurende 10 à 15 minuten op een zacht vuurtje. Draai ze halverwege om. De appelen moeten zacht zijn, maar vermijd dat ze tot moes koken.
2
Doe de veenbessen in een steelpan. Roer er de room, de kalfsfond, de kandijsuiker en zout en peper onder. Breng aan de kook en laat gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje stoven.
3
Plet ondertussen de roze peperkorrels en strooi ze samen met de speculaaskruiden in een bord. Rol er de fazantenfilets doorheen en druk goed aan.
4
Verwarm de boter en de olie in een braadpan, leg er de fazantenfilets in en bak op een middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
5
Serveer met de saus en de uitgelekte appelen. Je kunt er minirösti’s of een puree met fijne kruiden bij geven.
1
Schil de appelen maar laat ze heel. Leg ze in een kleine stoofpan waar ze net in passen. Voeg er het sap van de sinaasappelen, de honing en het kaneelstokje aan toe. Breng langzaam aan de kook, zet er een deksel op en stoof gedurende 10 à 15 minuten op een zacht vuurtje. Draai ze halverwege om. De appelen moeten zacht zijn, maar vermijd dat ze tot moes koken.
2
Doe de veenbessen in een steelpan. Roer er de room, de kalfsfond, de kandijsuiker en zout en peper onder. Breng aan de kook en laat gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje stoven.
3
Plet ondertussen de roze peperkorrels en strooi ze samen met de speculaaskruiden in een bord. Rol er de fazantenfilets doorheen en druk goed aan.
4
Verwarm de boter en de olie in een braadpan, leg er de fazantenfilets in en bak op een middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
5
Serveer met de saus en de uitgelekte appelen. Je kunt er minirösti’s of een puree met fijne kruiden bij geven.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 456; energie (kCal): 109; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 9,5; suikers (g): 8,4; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 785,24
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Fazant
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gekke appelen | Verpakt
Delhaize Gekke appelen | Verpakt
1,5 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Droge vruchten | Cranberries
Bonner Droge vruchten | Cranberries
3 × 70 gr
2
55
Eetsinaas | 4ST
Delhaize Eetsinaas | 4ST
1 kg
3
29
Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Room 40%
Inex Room 40%
20 cl
2de tegen -50%
2
09
Fond | Kalf | Bruin
Delhaize Fond | Kalf | Bruin
22 cl
3
99
Kruiden | Roze peperbollen
Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen
21 gr
2de tegen -50%
4
65
Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
65
Kruiden | Peperkoek | Mix
Santa Maria Kruiden | Peperkoek | Mix
34 gr
2de tegen -50%
3
39
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2de tegen -50%
2
75
Boter | Kant en klaar
Fairebel Boter | Kant en klaar
250 gr
2de tegen -50%
4
25

Reeds in je keuken

Olijfolie | Classico
Bertolli Olijfolie | Classico
75 cl
-20%
10
04
€12,55
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
2de tegen -50%
4
29
Totaal:
€38,05