Recept zoekresultatenBaron van kabeljauw met kreeftensaus en wortelen uit de oven
Delhaize logo
  • Baron van kabeljauw met kreeftensaus en wortelen uit de oven
    B

Baron van kabeljauw met kreeftensaus en wortelen uit de oven

Baron van kabeljauw met kreeftensaus en wortelen uit de ovenB
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 700 g Baron van kabeljauw
  • 1 bussel wortelen
  • 2 sjalotten
  • 2 bussels basilicum
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes oregano
  • 100 g gepelde pistachenoten
  • 100 g parmigiano
  • 1 dl room
  • 2 dl droge witte wijn
  • 4 dl kreeftfond
  • 40 g bloem
  • olijfolie
  • 30 g boter
  • peper
  • 700 g Baron van kabeljauw
  • 1 bussel wortelen
  • 2 sjalotten
  • 2 bussels basilicum
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes oregano
  • 100 g gepelde pistachenoten
  • 100 g parmigiano
  • 1 dl room
  • 2 dl droge witte wijn
  • 4 dl kreeftfond
  • 40 g bloem
  • olijfolie
  • 30 g boter

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 220°C en bedek de ovenplaat met bakpapier. Borstel de wortelen, snijd de dikste in 2 (in de lengte) en schik ze op de ovenplaat. Besprenkel ze met 2 el olijfolie, bestrooi met de tijm, de rozemarijn en de oregano. Schuif ze 20 min. in de oven.
2
Hak de sjalotten en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, met 2 el olijfolie. Besprenkel ze met de witte wijn en laat op een vrij hoog vuur bijna volledig inkoken. Voeg de kreeftenfond toe en laat voor de helft inkoken. Giet de bereiding door een puntzeef, voeg de room toe en verwarm de saus op een heel zacht vuurtje. Breng verder op smaak.
3
Hak de pistachenoten in de elektrische hakmolen tot grof poeder. Houd de helft van het wortelloof apart en verwijder de dikste stengels. Voeg de rest in de hakmolen toe, samen met het basilicum en 1,5 dl olijfolie. Mix alles fijn, giet de pesto in een kom en meng er de parmigiano onder.
4
Snijd de kabeljauw in 4 stukken en haal ze door de bloem. Tik er de overtollige bloem af en bak ze 3 min. per kant op een matig vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met de gesmolten boter. Kruid met peper en zout.
5
Mix de saus kort met een staafmixer zodat ze lichtjes schuimt. Serveer ze op de vis met de wortelen en de pesto. Werk af met enkele plukjes wortelloof.
1
Verwarm de oven voor op 220°C en bedek de ovenplaat met bakpapier. Borstel de wortelen, snijd de dikste in 2 (in de lengte) en schik ze op de ovenplaat. Besprenkel ze met 2 el olijfolie, bestrooi met de tijm, de rozemarijn en de oregano. Schuif ze 20 min. in de oven.
2
Hak de sjalotten en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, met 2 el olijfolie. Besprenkel ze met de witte wijn en laat op een vrij hoog vuur bijna volledig inkoken. Voeg de kreeftenfond toe en laat voor de helft inkoken. Giet de bereiding door een puntzeef, voeg de room toe en verwarm de saus op een heel zacht vuurtje. Breng verder op smaak.
3
Hak de pistachenoten in de elektrische hakmolen tot grof poeder. Houd de helft van het wortelloof apart en verwijder de dikste stengels. Voeg de rest in de hakmolen toe, samen met het basilicum en 1,5 dl olijfolie. Mix alles fijn, giet de pesto in een kom en meng er de parmigiano onder.
4
Snijd de kabeljauw in 4 stukken en haal ze door de bloem. Tik er de overtollige bloem af en bak ze 3 min. per kant op een matig vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met de gesmolten boter. Kruid met peper en zout.
5
Mix de saus kort met een staafmixer zodat ze lichtjes schuimt. Serveer ze op de vis met de wortelen en de pesto. Werk af met enkele plukjes wortelloof.
Nutritionele informatie
B
Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 936 kcal • Vetten: 73 g • Koolhydraten: 19 g • Vezels: 7 g • Eiwitten: 49 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 936 kcal • Vetten: 73 g • Koolhydraten: 19 g • Vezels: 7 g • Eiwitten: 49 g
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kabeljauwfilet | IJsland
Delhaize Kabeljauwfilet | IJsland
3 × +/- 330 gr
+/-€
8
08
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Basilicum | Verpakt
Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr
1
55
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
5 gr
2
95
Gepelde Pistachenoten
Delhaize Gepelde Pistachenoten
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
8
65
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
55
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
Chateau de la Roulerie Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
50 cl
2de tegen -60%
34
99
Soep | Kreeft
Liebig Soep | Kreeft
1 l
4
95
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
59

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
39
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Totaal:
+/-€95,23