Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenFusilli met tonijn en edamamepesto
Delhaize logo
  • Fusilli met tonijn en edamamepesto

Fusilli met tonijn en edamamepesto

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Fusilli met tonijn en edamamepesto

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 blik Ventresca-tonijnfilets (Impérial - 75 g)
  • 400 g edamamebonen bevroren
  • 50 g rucola
  • 150 g pijnboompitten
  • 500 g volkorenfusilli
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 1 dl water
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 3 bussels basilicum
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rucola
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79
    F2022091200107120000
  • Pijnboompitten
    90 gr
    88,78 €/kg
    €7,99
    S2021011900496970000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000
  • Basilicum | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022400077510000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof.
    2. Kook de fusilli volgens de instructies op de verpakking.
    3. Laat de edamame ontdooien, dop ze en houd 1⁄4 apart. Houd enkele blaadjes basilicum apart voor de afwerking. Mix de edamamebonen, de basilicum, de geraspte parmigiano, 100 g pijnboompitten, het water, de olijfolie, peper en zout in een hakmolen of een blender tot een homogene pesto.
    4. Meng de uitgelekte pasta met de pesto, de rucola, de rest van de pijnboompitten, de uitgelekte tonijn en de rest van de edamamebonen 2 min op een vrij hoog vuur in een grote braadpan. Breng verder op smaak. Werk af met basilicum en dien warm op.

    Tip:

    Geen zin om je eigen edamameboontjes te doppen? Vervang ze door diepvries- tuinbonen.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Hoofdgerecht
    • Fusilli met tonijn en edamamepesto

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rucola
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79
    F2022091200107120000
  • Pijnboompitten
    90 gr
    88,78 €/kg
    €7,99
    S2021011900496970000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000
  • Basilicum | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022400077510000