B

Konijnterrine

KonijnterrineB
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 heel konijn (uit alternatieve kweek)
  • 300 g ongekruid kalfsgehakt
  • 300 g ongekruid varkensgehakt
  • 25 plakjes ontbijtspek
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 30 g ongezouten en gepelde pistachenoten
  • 2 takjes salie
  • 1 feuille laurier
  • 4 el cognac
  • zout
  • zwarte peper
  • 500 g patisseriebloem
  • 1 heel konijn (uit alternatieve kweek)
  • 300 g ongekruid kalfsgehakt
  • 300 g ongekruid varkensgehakt
  • 25 plakjes ontbijtspek
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 30 g ongezouten en gepelde pistachenoten
  • 2 takjes salie
  • 1 feuille laurier
  • 4 el cognac
  • zout
  • zwarte peper
  • 500 g patisseriebloem

Begin met koken

: 25 min. + 100 min. garen
  1. 1
    Ontdoe het konijnenvlees van de beenderen. Leg 400 g konijnenvlees in een schotel, kruid en overgiet met cognac. Voeg salie en laurier toe en laat gedurende 2 uur marineren. Draai het vlees geregeld om.
  2. 2
    Doe de rest van het konijnenvlees door de gehaktmolen of snijd het fijn met een mes. Snipper de sjalot en de look. Hak de pistachenoten grof. Meng konijnenvlees, kalfsgehakt, varkensgehakt, 3 fijngehakte salieblaadjes uit de marinade, pistachenoten, eieren, zout en peper in een kom.
  3. 3
    Bekleed de binnenkant van een terrine met plakjes spek die je gedeeltelijk laat overlappen. Vul de terrine afwisselend met de mengeling en de gemarineerde stukken konijnen. Druk goed aan. Vouw de plakjes spek over de bovenzijde en leg er een laurierblad op. Doe daarna het deksel op de terrine.
  4. 4
    Verwarm de oven voor op 150°C.
  5. 5
    Bereid een soepel deeg met bloem en water (500 g). Verspreid het over de rand van het deksel en druk goed aan. Zet de terrine in een grote, diepe kom waarin je kokend water giet. Zet 100 min. in de oven. Haal de terrine uit de oven en laat ze een nacht rusten vooraleer je het deeg eraf haalt, het deksel opent en de terrine in plakken snijdt.
  1. 1
    Ontdoe het konijnenvlees van de beenderen. Leg 400 g konijnenvlees in een schotel, kruid en overgiet met cognac. Voeg salie en laurier toe en laat gedurende 2 uur marineren. Draai het vlees geregeld om.
  2. 2
    Doe de rest van het konijnenvlees door de gehaktmolen of snijd het fijn met een mes. Snipper de sjalot en de look. Hak de pistachenoten grof. Meng konijnenvlees, kalfsgehakt, varkensgehakt, 3 fijngehakte salieblaadjes uit de marinade, pistachenoten, eieren, zout en peper in een kom.
  3. 3
    Bekleed de binnenkant van een terrine met plakjes spek die je gedeeltelijk laat overlappen. Vul de terrine afwisselend met de mengeling en de gemarineerde stukken konijnen. Druk goed aan. Vouw de plakjes spek over de bovenzijde en leg er een laurierblad op. Doe daarna het deksel op de terrine.
  4. 4
    Verwarm de oven voor op 150°C.
  5. 5
    Bereid een soepel deeg met bloem en water (500 g). Verspreid het over de rand van het deksel en druk goed aan. Zet de terrine in een grote, diepe kom waarin je kokend water giet. Zet 100 min. in de oven. Haal de terrine uit de oven en laat ze een nacht rusten vooraleer je het deeg eraf haalt, het deksel opent en de terrine in plakken snijdt.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 844; energie (kCal): 202; vetten (g): 8,8; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 12; suikers (g): 0,3; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 17,4; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 515,5
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 844; energie (kCal): 202; vetten (g): 8,8; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 12; suikers (g): 0,3; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 17,4; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 515,5
Lactose vrij
Brunch
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

  • Delhaize Geheel | Konijn | Park
    +/- 1,5 kg
  • Delhaize Gehakt | Kalfs | Gekruid
    2 × +/- 279 gr
  • Delhaize Gehakt | Hoevevarken | Ardens
    +/- 350 gr
  • Herta Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
    100 gr
  • Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
    500 gr
    Bio
    • Columbus Scharreleieren | 5+1
      6 st
      Promo
    • Delhaize Pistachenoten | Bio
      200 gr
      Bio
      • Santa Maria Kruiden | Salie
        11 gr
        2de tegen -60%
      • Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
        4 gr
        2de tegen -60%
      • Courvoisier Cognac | 40% ALC.
        70 cl
        1 = -10% | 2 = -15%
      • Delhaize Tarwebloem
        1 kg
      • Reeds in je keuken

      • Delhaize Lookbol | Netje
        75 gr
      • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
        140 gr
        2de tegen -60%
      • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
        41 gr
        2de tegen -60%

      Totaal:

      +/-€92,78