Recept zoekresultatenEverzwijnragout met pancetta, salie en tomaten
Delhaize logo
Everzwijnragout met pancetta, salie en tomaten

Everzwijnragout met pancetta, salie en tomaten

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 kg everzwijnragout
  • 120 g pancetta per carbonara
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik)
  • 15 cl witte wijn
  • 25 dl water
  • 2 el bloem
  • 1 g boter
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 kg everzwijnragout
  • 120 g pancetta per carbonara
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik)
  • 15 cl witte wijn
  • 25 dl water
  • 2 el bloem
  • 1 g boter
  • 3 e.l. olijfolie

Begin met koken

: 20 min. + 1,5 u. kooktijd
1
Doe 1 eetlepel olie in een stoofpot en bak de gesnipperde sjalotten en de pancetta op zacht vuur.
2
Doe intussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan met antikleeflaag en bak het vlees rondom bruin op hoog vuur.
3
Strooi de bloem in de stoofpot, roer 1 min., voeg dan de tomaten toe. Roer en doe er het vlees bij, de gehakte lookteentjes, de salieblaadjes, het verkruimelde bouillonblokje en het water.
4
Giet de wijn in de braadpan, roer de bakresten los en giet alles in de stoofpot. Laat 1,5 uur afgedekt sudderen op heel zacht vuur, roer regelmatig om.
5
Breng op smaak met peper en zout. Serveer heel warm met kroketten.
1
Doe 1 eetlepel olie in een stoofpot en bak de gesnipperde sjalotten en de pancetta op zacht vuur.
2
Doe intussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan met antikleeflaag en bak het vlees rondom bruin op hoog vuur.
3
Strooi de bloem in de stoofpot, roer 1 min., voeg dan de tomaten toe. Roer en doe er het vlees bij, de gehakte lookteentjes, de salieblaadjes, het verkruimelde bouillonblokje en het water.
4
Giet de wijn in de braadpan, roer de bakresten los en giet alles in de stoofpot. Laat 1,5 uur afgedekt sudderen op heel zacht vuur, roer regelmatig om.
5
Breng op smaak met peper en zout. Serveer heel warm met kroketten.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pancetta per carbonara

Rosa Dell Angelo

Pancetta per carbonara

120 gr

€4,79

Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio

Delhaize

Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio

400 gr

Bio

€0,95

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

Spain

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

75 cl

€5,99

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop

Nestlé

Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop

12 x 33 cl

€4,79

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€11,73