Recept zoekresultatenEverzwijnragout met pancetta, salie en tomaten
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:06
  • Everzwijnragout met pancetta, salie en tomaten

Everzwijnragout met pancetta, salie en tomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vaderdag
Hoofdgerecht
Everzwijnragout met pancetta, salie en tomaten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg everzwijnragout
  • 120 g pancetta per carbonara
  • 1/2 bussel salie
  • 3 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik)
  • 15 cl witte wijn
  • 1 blokje vetarme runderbouillon
  • 25 dl water
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 klontje boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Everzwijnstoofsel
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2022081800105560000
  • Blanc de Blancs Sec
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2010093000211970060
  • Tomaten | Gepeld | Blokjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    3 x 400 gr
    2,13 €/kg
    €2,55
    S2017082804174590099
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 1,5 u. kooktijd

    1. Doe 1 eetlepel olie in een stoofpot en bak de gesnipperde sjalotten en de pancetta op zacht vuur.
    2. Doe intussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan met antikleeflaag en bak het vlees rondom bruin op hoog vuur.
    3. Strooi de bloem in de stoofpot, roer 1 min., voeg dan de tomaten toe. Roer en doe er het vlees bij, de gehakte lookteentjes, de salieblaadjes, het verkruimelde bouillonblokje en het water.
    4. Giet de wijn in de braadpan, roer de bakresten los en giet alles in de stoofpot. Laat 1,5 uur afgedekt sudderen op heel zacht vuur, roer regelmatig om.
    5. Breng op smaak met peper en zout. Serveer heel warm met kroketten.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vaderdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -03:06
    • Everzwijnragout met pancetta, salie en tomaten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Everzwijnstoofsel
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2022081800105560000
  • Blanc de Blancs Sec
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2010093000211970060
  • Tomaten | Gepeld | Blokjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    3 x 400 gr
    2,13 €/kg
    €2,55
    S2017082804174590099
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000