Productterugroeping:« Stronkje fruit van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenRendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes
Delhaize logo
  • Rendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes

Rendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes

Rendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1/2 l rode wijn
  • zout
  • 1/2 zakje zilveruitjes
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • peterselie
  • 100 g spekjes
  • 1 branche selderijstengel
  • 1/2 l runderbouillon
  • 1/2 dl rode wijnazijn
  • 1 el boter
  • 4 rendiersteaks
  • peper
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 doos mini gratin dauphinois Delhaize (diepvriesafdeling)
  • 2 feuilles laurier
  • 1 potje gevogeltebouillon
  • 1/2 gousse geplet lookteentje
  • verse tijm
  • 1 dl cognac
  • 1/2 l rode wijn
  • zout
  • 1/2 zakje zilveruitjes
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • peterselie
  • 100 g spekjes
  • 1 branche selderijstengel
  • 1/2 l runderbouillon
  • 1/2 dl rode wijnazijn
  • 1 el boter
  • 4 rendiersteaks
  • peper
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 doos mini gratin dauphinois Delhaize (diepvriesafdeling)

Begin met koken

1
Voor de saus: verwarm 1 el olie en stoof hierin de fijngesneden groenten. Voeg de tijm, de laurier en de peterselietakjes toe.
2
Deglaceer met de rode wijnazijn en laat inkoken tot de azijn verdampt is. Voeg de cognac toe en laat opnieuw inkoken tot de alcohol verdampt is.
3
Voeg de rode wijn toe en laat vervolgens tot de helft inkoken. Voeg de runderbouillon toe en laat gedurende 2 u pruttelen op een zacht vuur. Filter de saus en laat eventueel verder inkoken.
4
Voor de steaks: kruid de steaks met peper en zout en braad ze aan in een hete pan in de boter en 1 el olie. Bak gedurende 3 min en laat vervolgens 10 min rusten.
5
Pel de zilveruien, stoof ze in de rest van de olijfolie. Giet er de gevogeltebouillon bij en laat op het vuur staan.
6
Verwarm de gratin dauphinois in een voorverwarmde oven volgens de instructies op de verpakking.
7
Dressez chaque steak sur une assiette avec les oignons grelots, les lardons crus et le gratin dauphinois, puis terminez par le jus au vin rouge.
1
Voor de saus: verwarm 1 el olie en stoof hierin de fijngesneden groenten. Voeg de tijm, de laurier en de peterselietakjes toe.
2
Deglaceer met de rode wijnazijn en laat inkoken tot de azijn verdampt is. Voeg de cognac toe en laat opnieuw inkoken tot de alcohol verdampt is.
3
Voeg de rode wijn toe en laat vervolgens tot de helft inkoken. Voeg de runderbouillon toe en laat gedurende 2 u pruttelen op een zacht vuur. Filter de saus en laat eventueel verder inkoken.
4
Voor de steaks: kruid de steaks met peper en zout en braad ze aan in een hete pan in de boter en 1 el olie. Bak gedurende 3 min en laat vervolgens 10 min rusten.
5
Pel de zilveruien, stoof ze in de rest van de olijfolie. Giet er de gevogeltebouillon bij en laat op het vuur staan.
6
Verwarm de gratin dauphinois in een voorverwarmde oven volgens de instructies op de verpakking.
7
Dressez chaque steak sur une assiette avec les oignons grelots, les lardons crus et le gratin dauphinois, puis terminez par le jus au vin rouge.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Rendier
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

mini gratin dauphinois Delhaize (diepvriesafdeling)
1 doos

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
4 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Lookbol | Netje
75 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Pays d'Oc | Cabernet Sauvignon
Delhaize Pays d'Oc | Cabernet Sauvignon
75 cl
2+1 gratis
3
99
Wortelen
Delhaize Wortelen
1 kg
2+1 gratis
1
59
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
Herta Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
100 gr
2
25
Groene selder | Bio
Delhaize Groene selder | Bio
350 gr
Bio
    2
    29
    Bouillon | Rund
    Oxo Bouillon | Rund
    3 × 24 cl
    6
    09
    Gevogelte | Fond | Licht
    Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
    22 cl
    3
    99
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    VS | 40% alc. | Franse cognac
    Bisquit Dubouché VS | 40% alc. | Franse cognac
    70 cl
    1 = -10% | 2 = -15%
    39
    99

    Reeds in je keuken

    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Melkerijboter
    Delhaize Melkerijboter
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Totaal:
    €76,80