Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenKnolseldersoep met amandel en citroen
Delhaize logo
  • Knolseldersoep met amandel en citroen
    A
Knolseldersoep met amandel en citroenA

Knolseldersoep met amandel en citroen

door Line Couvreur
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 650 g knolselder
  • 4 uien
  • 1 biocitroen
  • 100 g amandelpoeder
  • 1 el Californische amandelen
  • 8 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 650 g knolselder
  • 4 uien
  • 1 biocitroen
  • 100 g amandelpoeder
  • 1 el Californische amandelen
  • 8 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 30 min. kooktijd
1
Schil de knolselder en snijd hem in blokjes. Hak de uien grof en fruit ze op een matig vuurtje, in een kookpot met de helft van de olijfolie.
2
Laat het amandelpoeder op een matig vuurtje in een braadpan zonder vetstof opdrogen tot het bruin kleurt, maar laat het niet aanbranden.
3
Voeg de knolselderblokjes, 1l water en het amandelpoeder in de kookpot toe. Breng aan de kook en laat 30 min. sudderen, tot de groenten zacht zijn.
4
Voeg de rest van de olijfolie toe, samen met fijngeraspte citroenzeste (± de helft) en citroensap, naar eigen smaak. Mix fijn (met een mixer of in de blender). Giet er indien gewenst warm water bij voor een vloeibaardere soep en breng verder opsmaak.
5
Pimp je soep met enkele grofgehakte amandelen, citroenzestes, een scheutje olijfolie, peterselieblaadjes als je er in huis hebt ... en dien ze heel warm op.
1
Schil de knolselder en snijd hem in blokjes. Hak de uien grof en fruit ze op een matig vuurtje, in een kookpot met de helft van de olijfolie.
2
Laat het amandelpoeder op een matig vuurtje in een braadpan zonder vetstof opdrogen tot het bruin kleurt, maar laat het niet aanbranden.
3
Voeg de knolselderblokjes, 1l water en het amandelpoeder in de kookpot toe. Breng aan de kook en laat 30 min. sudderen, tot de groenten zacht zijn.
4
Voeg de rest van de olijfolie toe, samen met fijngeraspte citroenzeste (± de helft) en citroensap, naar eigen smaak. Mix fijn (met een mixer of in de blender). Giet er indien gewenst warm water bij voor een vloeibaardere soep en breng verder opsmaak.
5
Pimp je soep met enkele grofgehakte amandelen, citroenzestes, een scheutje olijfolie, peterselieblaadjes als je er in huis hebt ... en dien ze heel warm op.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 163 kcal - Vetten: 11,2 g - Koolhydraten: 11,2 g - Vezels: 4,8 g - Eiwitten: 2,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 163 kcal - Vetten: 11,2 g - Koolhydraten: 11,2 g - Vezels: 4,8 g - Eiwitten: 2,3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Vegan
Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Knolselderblokjes

Delhaize

Knolselderblokjes

2 × 600 gr

€2,18

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Amandelen | Poeder

Vahiné

Amandelen | Poeder

125 gr

€4,99

Amandelen | Ongebrand

Delhaize

Amandelen | Ongebrand

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€10,35