• Risotto met arrabbiata, parmigianocrème en mozzarella di bufala
    Nutri-Score C

Risotto met arrabbiata, parmigianocrème en mozzarella di bufala

door Line Couvreur
Risotto met arrabbiata, parmigianocrème en mozzarella di bufalaC
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 500 g kerstomaten
  • 4 sjalotten
  • 1 citroen
  • 2 bussels basilicum
  • 500 g risottorijst
  • 2 bollen buffelmozzarella's
  • 1 dl room met 20% vetgehalte
  • 200 g geraspte parmezaan
  • 250 g arrabbiatasaus
  • 1 kl fijne kristalsuiker
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 9 el olijfolie
  • 125 g koude boter
  • peper
  • zout
  • 500 g kerstomaten
  • 4 sjalotten
  • 1 citroen
  • 2 bussels basilicum
  • 500 g risottorijst
  • 2 bollen buffelmozzarella's
  • 1 dl room met 20% vetgehalte
  • 200 g geraspte parmezaan
  • 250 g arrabbiatasaus
  • 1 kl fijne kristalsuiker
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 9 el olijfolie
  • 125 g koude boter
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 45 min.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een grote ovenplaat met bakpapier, verdeel er de kerstomaten over en prik ze allemaal in. Besprenkel ze met 2 el olijfolie, bestrooi ze met suiker en kruid ze met zout. Schuif 30 min. in de oven.
  2. 2
    Snijd de boter in blokjes en zet ze op een bord terug in de koelkast.
  3. 3
    Fruit de gehakte sjalotjes 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 3 el olijfolie. Strooi er de rijst bij, meng 2 min., voeg de wijn toe en laat heel zachtjes sudderen. Giet er beetje bij beetje 1 l warm gezouten water bij, zodra de wijn geabsorbeerd is, en meng af en toe. (Reken in totaal 17 min. kooktijd.)
  4. 4
    Verwarm intussen de room en 100 g parmigiano op een heel zacht vuurtje, tot de kaas gesmolten is. Kruid royaal met peper.
  5. 5
    Verwijder de dikste steeltjes van het basilicum en mix het in de smalle beker van de mixer fijn, met 2 el olijfolie en 1 el water. Voeg nog 2 el olijfolie toe en mix opnieuw.
  6. 6
    Warm de arrabbiatasaus op en voeg ¾ van de gegrilde tomaten toe, samen met de geraspte citroenzeste en zijn sap. Schep de saus in de risotto (na 17 min. kooktijd), meng en voeg 100 g parmigiano toe. Meng opnieuw, voeg de blokjes koude boter toe en meng met een klopper. Breng verder op smaak en haal de pan van het vuur.
  7. 7
    Serveer de risotto met een beetje basilicumolie, gescheurde stukjes mozzarella en gegrilde tomaten. Besprenkel met een beetje parmigianocrème en dien op.
  8. 8
    Tip: Het eindresultaat is niet heel pikant omdat de arrabbiatasaus in de bereiding verdund is. Voeg naar eigen smaak gerust een snufje Espelettepeper of chilipoeder toe.
  9. 9
    Less Waste Tip: parmezaan(crème) doet het ook goed op je #homemade #bruschetta met verse tomaat + basilicum, champignonduxelle + peterselie of artisjok uit blik + ham. Mix & match je favoriete restjes, totdat je een streling voor oog en tong bekomt! #foodpairing #lesswaste #moretaste #challenge 
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een grote ovenplaat met bakpapier, verdeel er de kerstomaten over en prik ze allemaal in. Besprenkel ze met 2 el olijfolie, bestrooi ze met suiker en kruid ze met zout. Schuif 30 min. in de oven.
  2. 2
    Snijd de boter in blokjes en zet ze op een bord terug in de koelkast.
  3. 3
    Fruit de gehakte sjalotjes 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 3 el olijfolie. Strooi er de rijst bij, meng 2 min., voeg de wijn toe en laat heel zachtjes sudderen. Giet er beetje bij beetje 1 l warm gezouten water bij, zodra de wijn geabsorbeerd is, en meng af en toe. (Reken in totaal 17 min. kooktijd.)
  4. 4
    Verwarm intussen de room en 100 g parmigiano op een heel zacht vuurtje, tot de kaas gesmolten is. Kruid royaal met peper.
  5. 5
    Verwijder de dikste steeltjes van het basilicum en mix het in de smalle beker van de mixer fijn, met 2 el olijfolie en 1 el water. Voeg nog 2 el olijfolie toe en mix opnieuw.
  6. 6
    Warm de arrabbiatasaus op en voeg ¾ van de gegrilde tomaten toe, samen met de geraspte citroenzeste en zijn sap. Schep de saus in de risotto (na 17 min. kooktijd), meng en voeg 100 g parmigiano toe. Meng opnieuw, voeg de blokjes koude boter toe en meng met een klopper. Breng verder op smaak en haal de pan van het vuur.
  7. 7
    Serveer de risotto met een beetje basilicumolie, gescheurde stukjes mozzarella en gegrilde tomaten. Besprenkel met een beetje parmigianocrème en dien op.
  8. 8
    Tip: Het eindresultaat is niet heel pikant omdat de arrabbiatasaus in de bereiding verdund is. Voeg naar eigen smaak gerust een snufje Espelettepeper of chilipoeder toe.
  9. 9
    Less Waste Tip: parmezaan(crème) doet het ook goed op je #homemade #bruschetta met verse tomaat + basilicum, champignonduxelle + peterselie of artisjok uit blik + ham. Mix & match je favoriete restjes, totdat je een streling voor oog en tong bekomt! #foodpairing #lesswaste #moretaste #challenge 
Per 100g: Energie: 224 kcal - Vetten: 13,6 g - Koolhydraten: 17,5 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 5,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 224 kcal - Vetten: 13,6 g - Koolhydraten: 17,5 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 5,6 g
Vegetarisch
Less waste
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Kerstomaten | Rood
    2 × 250 gr
    3 voor €5
  • Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
  • Santa Maria Kruiden | Basilicum
    10 gr
    2de tegen -60%
  • Riso Gallo Gallo Per Risotti
    1 kg
    2de tegen -50%
  • Fattorie Garofalo Kaas | Burrata bufala
    125 gr
  • Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
  • Nurishh Plantaardig Alternatief | Geraspte Gran Veg
    2 × 150 gr
  • Barilla Arrabbiata | Sc
    400 gr
  • Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
  • Delhaize Pays d'Oc | Sauvignon Blanc
    75 cl
    2+1 gratis
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
  • Balade Zachte boter | Opgeklopt
    130 gr
    1+1 gratis
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -60%
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    2de tegen -60%

Totaal:

€37,61