Recept zoekresultatenKnapperige hoorntjes met geitenkaas en cantharellen
Delhaize logo
  • Knapperige hoorntjes met geitenkaas en cantharellen
    D

Knapperige hoorntjes met geitenkaas en cantharellen

Knapperige hoorntjes met geitenkaas en cantharellenD
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 1 e.l. olijfolie
  • 200 g geitenkaas (in rolletje)
  • 1 ei
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • 6 vellen brickdeeg
  • peper
  • 150 g cantharellen
  • 40 g gesmolten boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • 200 g geitenkaas (in rolletje)
  • 1 ei
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • 6 vellen brickdeeg
  • peper
  • 150 g cantharellen
  • 40 g gesmolten boter

Begin met koken

1
Borstel de cantharellen schoon, spoel ze indien nodig, maar laat ze zeker niet weken. Hak ze grof. Bak ze op vrij hoog vuur in de olie in een braadpan tot het vrijgekomen vocht verdampt is.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3
Prak de kaas, met behulp van een vork, met het ei, voeg dan de peterselie en cantharellen toe.
4
Meng goed en breng op smaak.
5
Snij de brickvellen in twee. Smeer een half vel lichtjes in met gesmolten boter, draai om, leg er een deel van de vulling op en rol op tot een hoorntje. Maak op deze manier 12 hoorntjes.
6
Leg de hoorntjes op de met bakpapier beklede ovenrooster en laat in de oven bakken gedurende 15 min., draai ze halverwegde de baktijd om.
7
Serveer warm bij het aperitief. Je kan ze ook serveren als voorgerecht, met een slaatje.
1
Borstel de cantharellen schoon, spoel ze indien nodig, maar laat ze zeker niet weken. Hak ze grof. Bak ze op vrij hoog vuur in de olie in een braadpan tot het vrijgekomen vocht verdampt is.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3
Prak de kaas, met behulp van een vork, met het ei, voeg dan de peterselie en cantharellen toe.
4
Meng goed en breng op smaak.
5
Snij de brickvellen in twee. Smeer een half vel lichtjes in met gesmolten boter, draai om, leg er een deel van de vulling op en rol op tot een hoorntje. Maak op deze manier 12 hoorntjes.
6
Leg de hoorntjes op de met bakpapier beklede ovenrooster en laat in de oven bakken gedurende 15 min., draai ze halverwegde de baktijd om.
7
Serveer warm bij het aperitief. Je kan ze ook serveren als voorgerecht, met een slaatje.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1285; energie (kCal): 309; vetten (g): 19,9; verzadigde vetten (g): 11,6; koolhydraten (g): 22,7; suikers (g): 1,5; vezels (g): 3,9; eiwitten (g): 10,8; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 125,27
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1285; energie (kCal): 309; vetten (g): 19,9; verzadigde vetten (g): 11,6; koolhydraten (g): 22,7; suikers (g): 1,5; vezels (g): 3,9; eiwitten (g): 10,8; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 125,27
Vegetarisch
Moederdag
Overig
Snack