Recept zoekresultatenKalfslapjes gepaneerd met parmezaan
Delhaize logo
  • Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan

Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan

Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 citroen
  • 600 g kalfslapjes “bruinen en opdienen”
  • 3 eieren
  • 120 g paneermeel
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 4 el gehakte bladpeterselie
  • 1 bord bloem
  • peper
  • zout
  • 1 el olijfolie
  • 1 citroen
  • 600 g kalfslapjes “bruinen en opdienen”
  • 3 eieren
  • 120 g paneermeel
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 4 el gehakte bladpeterselie
  • 1 bord bloem
  • peper
  • zout
  • 1 el olijfolie

Begin met koken

: 20 min
1
Meng in een groot bord het paneermeel, de parmezaan en de peterselie. Klop de eieren los in een diep bord, voeg flink wat peper en zout toe.
2
Halveer de kalfslapjes. Haal ze door de bloem en schud er het teveel aan bloem af. Wentel ze dan door de losgeklopte eieren en tenslotte door het mengsel van paneermeel met parmezaan. Leg ze achtereenvolgens op een grote schotel. Dek af en laat minstens 30 min in de koelkast rusten.
3
Laat de gepaneerde kalfslapjes snel bruin bakken in een bodem hete olie (of gewoonweg in de friteuse). Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze meteen op met partjes citroen. Serveer met verse pasta en een slaatje.
1
Meng in een groot bord het paneermeel, de parmezaan en de peterselie. Klop de eieren los in een diep bord, voeg flink wat peper en zout toe.
2
Halveer de kalfslapjes. Haal ze door de bloem en schud er het teveel aan bloem af. Wentel ze dan door de losgeklopte eieren en tenslotte door het mengsel van paneermeel met parmezaan. Leg ze achtereenvolgens op een grote schotel. Dek af en laat minstens 30 min in de koelkast rusten.
3
Laat de gepaneerde kalfslapjes snel bruin bakken in een bodem hete olie (of gewoonweg in de friteuse). Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze meteen op met partjes citroen. Serveer met verse pasta en een slaatje.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Medaillon | Kalfs
Delhaize Medaillon | Kalfs
2 × +/- 309 gr
+/-€
7
66
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
55
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
39

Reeds in je keuken

Paneermeel
Anco Paneermeel
200 gr
0
67
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Olijfolie | Extra vierge | Spanje
Delhaize Olijfolie | Extra vierge | Spanje
50 cl
5
89
Totaal:
+/-€22,13