Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKalfslapjes gepaneerd met parmezaan
Delhaize logo
  • Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan

Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 citroen
  • 600 g kalfslapjes “bruinen en opdienen”
  • 3 eieren
  • 120 g paneermeel
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 4 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • 1 bord bloem
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 minuten

    1. Meng in een groot bord het paneermeel, de parmezaan en de peterselie. Klop de eieren los in een diep bord, voeg flink wat peper en zout toe.
    2. Halveer de kalfslapjes. Haal ze door de bloem en schud er het teveel aan bloem af. Wentel ze dan door de losgeklopte eieren en tenslotte door het mengsel van paneermeel met parmezaan. Leg ze achtereenvolgens op een grote schotel. Dek af en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
    3. Laat de gepaneerde kalfslapjes snel bruin bakken in een bodem hete olie (of gewoonweg in de friteuse). Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze meteen op met partjes citroen. Serveer met verse pasta en een slaatje.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000