Recept zoekresultatenVisballetjes met groene kruiden en komkommersalade
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:14
    A
  • Visballetjes met groene kruiden en komkommersalade

Visballetjes met groene kruiden en komkommersalade

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Moederdag
Hoofdgerecht
Visballetjes met groene kruiden en komkommersaladeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 40 g dille
  • 125 g Griekse pasta
  • 1 ei
  • 1 komkommer
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels paneermeel
  • peper
  • 1 sjalot
  • 3 bokalen visfond (19 cl per bokaal)
  • 500 g zalmhaasjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Dille | kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077560000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Paneermeel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    1,38 €/kg
    €0,55
    S2012041300043030000
  • Limoenen 4st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    300 gr
    8,17 €/kg
    €2,45
    F2021082500086100000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + baktijd 20 min.

    1. Snijd de zalm tot brunoise (of zeer fijne dobbelsteentjes) en doe deze in de keukenrobot. Mix kort tot de zalm fijngehakt is.
    2. Meng de zalm samen met de dille, gesnipperde sjalot, paneermeel en ei. Kruid met peper en zout.
    3. Rol er balletjes van en pocheer ze in de visfumet gedurende 15 min.
    4. Voor de komkommersalade: schil de komkommer met een dunschiller in lange banden.
    5. Kook de Griekse pasta en koel hem af, meng onder de komkommerbanden. Kruid met peper en zout, het sap van een limoen en de olijfolie.
    6. Werk de salade af met de gehakte dille en serveer bij de zalmballetjes.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 406; energie (kCal): 97; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 0,6; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 485,87
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Moederdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -05:14
      A
    • Visballetjes met groene kruiden en komkommersalade

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Dille | kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077560000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Paneermeel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    1,38 €/kg
    €0,55
    S2012041300043030000
  • Limoenen 4st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    300 gr
    8,17 €/kg
    €2,45
    F2021082500086100000