Recept zoekresultatenVisballetjes met groene kruiden en komkommersalade
Recept zoekresultatenVisballetjes met groene kruiden en komkommersalade
A

Visballetjes met groene kruiden en komkommersalade

Visballetjes met groene kruiden en komkommersaladeA
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 40 g dille
  • 125 g Griekse pasta
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 el paneermeel
  • 3 bokalen visfond (19 cl per bokaal)
  • 500 g zalmhaasjes
  • 1 ei
  • 1 komkommer
  • 1 limoen
  • peper
  • 1 sjalot
  • 40 g dille
  • 125 g Griekse pasta
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 el paneermeel
  • 3 bokalen visfond (19 cl per bokaal)
  • 500 g zalmhaasjes
  • 1 ei
  • 1 komkommer
  • 1 limoen
  • peper
  • 1 sjalot

Begin met koken

: 25 min. + baktijd 20 min.
  1. 1
    Snijd de zalm tot brunoise (of zeer fijne dobbelsteentjes) en doe deze in de keukenrobot. Mix kort tot de zalm fijngehakt is.
  2. 2
    Meng de zalm samen met de dille, gesnipperde sjalot, paneermeel en ei. Kruid met peper en zout.
  3. 3
    Rol er balletjes van en pocheer ze in de visfumet gedurende 15 min.
  4. 4
    Voor de komkommersalade: schil de komkommer met een dunschiller in lange banden.
  5. 5
    Kook de Griekse pasta en koel hem af, meng onder de komkommerbanden. Kruid met peper en zout, het sap van een limoen en de olijfolie.
  6. 6
    Werk de salade af met de gehakte dille en serveer bij de zalmballetjes.
  1. 1
    Snijd de zalm tot brunoise (of zeer fijne dobbelsteentjes) en doe deze in de keukenrobot. Mix kort tot de zalm fijngehakt is.
  2. 2
    Meng de zalm samen met de dille, gesnipperde sjalot, paneermeel en ei. Kruid met peper en zout.
  3. 3
    Rol er balletjes van en pocheer ze in de visfumet gedurende 15 min.
  4. 4
    Voor de komkommersalade: schil de komkommer met een dunschiller in lange banden.
  5. 5
    Kook de Griekse pasta en koel hem af, meng onder de komkommerbanden. Kruid met peper en zout, het sap van een limoen en de olijfolie.
  6. 6
    Werk de salade af met de gehakte dille en serveer bij de zalmballetjes.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 406; energie (kCal): 97; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 0,6; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 485,87
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Santa Maria Kruiden | Dille
    4 × 12 gr
    -10% voor 3
    2
    95
  • Bertagni Pasta | Verse Eieren | Rigatoni
    250 gr
    2
    59
  • Anco Paneermeel
    200 gr
    0
    67
  • Knorr Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
    12 x 10 gr
    3
    09
  • Gabriel Zalmfilet | Belle-vue
    +/- 650 gr
    +/-€
    25
    99
  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
  • Delhaize Komkommer
    1 st
    0
    99
  • Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    49
  • Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    1
    05
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29

Totaal:

+/-€48,66