• Knapperige avocadotaco's met pickles en srirachasaus
    Nutri-Score C

Knapperige avocadotaco's met pickles en srirachasaus

Knapperige avocadotaco's met pickles en srirachasausC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 ei
  • 2 avocado's
  • 1 rode ui
  • 1 grote wortelen
  • 125 g troskerstomaten
  • 2 slakropjes little gem
  • 1 limoen
  • 8 minitortilla’s
  • 150 g volle Griekse yoghurt
  • 40 g panko
  • 35 g bloem
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 4 el witte azijn
  • 1 dl zonnebloemolie
  • zout
  • 2 el mosterd met honing Maille
  • 2 el TABASCO© Sriracha
  • 1 ei
  • 2 avocado's
  • 1 rode ui
  • 1 grote wortelen
  • 125 g troskerstomaten
  • 2 slakropjes little gem
  • 1 limoen
  • 8 minitortilla’s
  • 150 g volle Griekse yoghurt
  • 40 g panko
  • 35 g bloem
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 4 el witte azijn
  • 1 dl zonnebloemolie
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
  1. 1
    Smelt de suiker in een slakom met 5 cl kokend water. Voeg 5 cl koud water toe, de azijn en een klein snufje zout. Snijd de wortel met de mandoline in heel fijne staafjes en de rode ui in fijne ringen. Schep ze in de slakom en laat rusten.
  2. 2
    Klop het ei los met zout. Ontpit de avocado’s, schil ze en snijd elke helft in 4 parten. Rol ze door de bloem, tik het overschot eraf, haal ze door het losgeklopte ei en ten slotte door de panko.
  3. 3
    Meng de yoghurt met de sriracha TABASCO®, de mosterd met honing Maille en breng verder op smaak.
  4. 4
    Snijd de kerstomaten in 2 en maak de blaadjes van de slahartjes los.
  5. 5
    Bak de avocadoparten aan de 2 kanten kort goudbruin in een grote braadpan met een bodem hete zonnebloemolie. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  6. 6
    Warm de tortilla’s op volgens de instructies op de verpakking (of gril ze). Garneer ze met de slablaadjes, de tomaten, de goed uitgelekte pickles en de knapperige avocado’s. Besprenkel met een beetje saus en serveer met limoenpartjes.
  7. 7
    Tip: Heb je tijd? Laat de gepaneerde avocadoparten 30 min in de koelkast rusten, zo wordt de korst harder en is het resultaat nog knapperiger.
  1. 1
    Smelt de suiker in een slakom met 5 cl kokend water. Voeg 5 cl koud water toe, de azijn en een klein snufje zout. Snijd de wortel met de mandoline in heel fijne staafjes en de rode ui in fijne ringen. Schep ze in de slakom en laat rusten.
  2. 2
    Klop het ei los met zout. Ontpit de avocado’s, schil ze en snijd elke helft in 4 parten. Rol ze door de bloem, tik het overschot eraf, haal ze door het losgeklopte ei en ten slotte door de panko.
  3. 3
    Meng de yoghurt met de sriracha TABASCO®, de mosterd met honing Maille en breng verder op smaak.
  4. 4
    Snijd de kerstomaten in 2 en maak de blaadjes van de slahartjes los.
  5. 5
    Bak de avocadoparten aan de 2 kanten kort goudbruin in een grote braadpan met een bodem hete zonnebloemolie. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  6. 6
    Warm de tortilla’s op volgens de instructies op de verpakking (of gril ze). Garneer ze met de slablaadjes, de tomaten, de goed uitgelekte pickles en de knapperige avocado’s. Besprenkel met een beetje saus en serveer met limoenpartjes.
  7. 7
    Tip: Heb je tijd? Laat de gepaneerde avocadoparten 30 min in de koelkast rusten, zo wordt de korst harder en is het resultaat nog knapperiger.
Per 100g: Energie: 191 kcal - Vetten: 14 g - Koolhydraten: 11,8 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 2,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 191 kcal - Vetten: 14 g - Koolhydraten: 11,8 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 2,9 g
Vegetarisch
Veggie - moins de 3€
Lunch

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

  • Delhaize Avocado
    1 st
    3 voor €2.99
  • Delhaize Rode uien | Netje
    400 gr
  • Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
    1 st
  • Delhaize Kerstomaten | Rood
    250 gr
    3 voor €5
  • Delhaize Slaharten
    125 gr
  • Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
  • Old El Paso Tortilla | Pocket
    2 × 223 gr
  • Mevgal Authentieke Griekse yoghurt | 2% v.g. | Lactose vrij
    150 gr
  • Lobo Panko | Broodkruimels
    200 gr
  • Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
  • Delhaize Natuurazijn
    1,5 l
  • Delhaize Zonnebloemolie | Bio
    50 cl
    Bio
    • Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
      300 gr
    • Flying Goose Saus | Mayonaise | Sriracha
      20 cl
    • Reeds in je keuken

    • Columbus Scharreleieren | 5+1
      6 st
      Promo
    • Delhaize Tarwebloem
      1 kg
    • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      2de tegen -60%

    Totaal:

    €32,64