1
Kook de linguine volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en spoel ze grondig onder koud water.
2
Snijd de kipfilets intussen in de lengte tot 2 dunne lapjes en maak kruisgewijs lichte insnijdingen in het dikste deel. Kruid met peper en zout. Klop de eieren los met peper en zout. Plet de cornflakes tot dikke kruimels. Rol de kippenlapjes in de bloem, schud er de overtollige bloem af en haal ze door de eieren. Rol ze ten slotte in de cornflakes en zet ze even aan de kant. Dit is je kipkatsu.
3
Fruit de groenten 3 min. in een grote sauteerpan met 3 el zonnebloemolie. Voeg de pasta en de sojasaus light toe. Bak op een vrij hoog vuur.
4
Bak tegelijkertijd de kip katsu’s 5 min. op een matig vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met een bodempje zonnebloemolie (of frituurolie). Laat ze op keukenpapier uitlekken.
5
Snijd de kip katsu’s in dikke sneetjes, serveer ze met de linguine met groenten en met sweet sojasaus.
6
Tip: bestrooi de linguine met sesamzaadjes en/of gesnipperde lente-uitjes als je er in huis hebt. Boost je gerecht en bak je linguine met 1 el geroosterde sesamolie.
1
Kook de linguine volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en spoel ze grondig onder koud water.
2
Snijd de kipfilets intussen in de lengte tot 2 dunne lapjes en maak kruisgewijs lichte insnijdingen in het dikste deel. Kruid met peper en zout. Klop de eieren los met peper en zout. Plet de cornflakes tot dikke kruimels. Rol de kippenlapjes in de bloem, schud er de overtollige bloem af en haal ze door de eieren. Rol ze ten slotte in de cornflakes en zet ze even aan de kant. Dit is je kipkatsu.
3
Fruit de groenten 3 min. in een grote sauteerpan met 3 el zonnebloemolie. Voeg de pasta en de sojasaus light toe. Bak op een vrij hoog vuur.
4
Bak tegelijkertijd de kip katsu’s 5 min. op een matig vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met een bodempje zonnebloemolie (of frituurolie). Laat ze op keukenpapier uitlekken.
5
Snijd de kip katsu’s in dikke sneetjes, serveer ze met de linguine met groenten en met sweet sojasaus.
6
Tip: bestrooi de linguine met sesamzaadjes en/of gesnipperde lente-uitjes als je er in huis hebt. Boost je gerecht en bak je linguine met 1 el geroosterde sesamolie.