Recept zoekresultatenKiptonkatsu en gebakken noedels met groenten
Delhaize logo
  • Kiptonkatsu en gebakken noedels met groenten
    B

Kiptonkatsu en gebakken noedels met groenten

door Gema Gomez
Kiptonkatsu en gebakken noedels met groentenB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 grote kippenborstfilets
  • 2 eieren
  • 300 g linguine
  • 80 g cornflakes
  • bloem
  • 3 el light sojasaus
  • sweet sojasaus
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 3 el zonnebloemolie
  • peper
  • zout
  • 600 g wokgroenten met paprika
  • 2 grote kippenborstfilets
  • 2 eieren
  • 300 g linguine
  • 80 g cornflakes
  • bloem
  • 3 el light sojasaus
  • sweet sojasaus
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 3 el zonnebloemolie
  • peper
  • zout
  • 600 g wokgroenten met paprika

Begin met koken

: 25 min.
1
Kook de linguine volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en spoel ze grondig onder koud water.
2
Snijd de kipfilets intussen in de lengte tot 2 dunne lapjes en maak kruisgewijs lichte insnijdingen in het dikste deel. Kruid met peper en zout. Klop de eieren los met peper en zout. Plet de cornflakes tot dikke kruimels. Rol de kippenlapjes in de bloem, schud er de overtollige bloem af en haal ze door de eieren. Rol ze ten slotte in de cornflakes en zet ze even aan de kant. Dit is je kipkatsu.
3
Fruit de groenten 3 min. in een grote sauteerpan met 3 el zonnebloemolie. Voeg de pasta en de sojasaus light toe. Bak op een vrij hoog vuur.
4
Bak tegelijkertijd de kip katsu’s 5 min. op een matig vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met een bodempje zonnebloemolie (of frituurolie). Laat ze op keukenpapier uitlekken.
5
Snijd de kip katsu’s in dikke sneetjes, serveer ze met de linguine met groenten en met sweet sojasaus.
6
Tip: bestrooi de linguine met sesamzaadjes en/of gesnipperde lente-uitjes als je er in huis hebt. Boost je gerecht en bak je linguine met 1 el geroosterde sesamolie.
1
Kook de linguine volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en spoel ze grondig onder koud water.
2
Snijd de kipfilets intussen in de lengte tot 2 dunne lapjes en maak kruisgewijs lichte insnijdingen in het dikste deel. Kruid met peper en zout. Klop de eieren los met peper en zout. Plet de cornflakes tot dikke kruimels. Rol de kippenlapjes in de bloem, schud er de overtollige bloem af en haal ze door de eieren. Rol ze ten slotte in de cornflakes en zet ze even aan de kant. Dit is je kipkatsu.
3
Fruit de groenten 3 min. in een grote sauteerpan met 3 el zonnebloemolie. Voeg de pasta en de sojasaus light toe. Bak op een vrij hoog vuur.
4
Bak tegelijkertijd de kip katsu’s 5 min. op een matig vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met een bodempje zonnebloemolie (of frituurolie). Laat ze op keukenpapier uitlekken.
5
Snijd de kip katsu’s in dikke sneetjes, serveer ze met de linguine met groenten en met sweet sojasaus.
6
Tip: bestrooi de linguine met sesamzaadjes en/of gesnipperde lente-uitjes als je er in huis hebt. Boost je gerecht en bak je linguine met 1 el geroosterde sesamolie.
Nutritionele informatie
B
Per 100g: Energie: 161 kcal - Vetten: 7,5 g - Koolhydraten: 15,9 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 6,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 161 kcal - Vetten: 7,5 g - Koolhydraten: 15,9 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 6,7 g
Lactose vrij
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht