Recept zoekresultatenQuiche met bloemkool, spinazie en verse geitenkaas
Delhaize logo
  • Quiche met bloemkool, spinazie en verse geitenkaas
    C
Quiche met bloemkool, spinazie en verse geitenkaasC

Quiche met bloemkool, spinazie en verse geitenkaas

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 eieren
  • 500 g bloemkool
  • 1 sjalot
  • 220 g diepgevroren bladspinazie
  • 150 g Chevridou
  • 2 dl room met 20% vetgehalte
  • 1 plak bladerdeeg
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 4 eieren
  • 500 g bloemkool
  • 1 sjalot
  • 220 g diepgevroren bladspinazie
  • 150 g Chevridou
  • 2 dl room met 20% vetgehalte
  • 1 plak bladerdeeg
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 25 min. kooktijd
1
Snijd de bloemkool verticaal in dikke plakken (2 cm). Leg ze in een antiaanbakpan, besprenkel ze met de olijfolie en zet het deksel op de pan. Bak de bloemkoolplakken 15 min. op een heel zacht vuurtje en draai ze halverwege de baktijd om. Kruid met peper en zout.
2
Laat de spinazie ontdooien (microgolfoven) en pers er zoveel mogelijk water uit in een zeef met fijn rooster. Mix ze in de beker van de mixer fijn met de eieren, de room, de Chevridou, de gehakte sjalot, peper en zout. Breng verder op smaak.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en giet er de spinaziebereiding in. Verdeel er de bloemkoolplakken over en schuif 25 min. in de oven.
4
Dien warm op, met een slaatje.
1
Snijd de bloemkool verticaal in dikke plakken (2 cm). Leg ze in een antiaanbakpan, besprenkel ze met de olijfolie en zet het deksel op de pan. Bak de bloemkoolplakken 15 min. op een heel zacht vuurtje en draai ze halverwege de baktijd om. Kruid met peper en zout.
2
Laat de spinazie ontdooien (microgolfoven) en pers er zoveel mogelijk water uit in een zeef met fijn rooster. Mix ze in de beker van de mixer fijn met de eieren, de room, de Chevridou, de gehakte sjalot, peper en zout. Breng verder op smaak.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en giet er de spinaziebereiding in. Verdeel er de bloemkoolplakken over en schuif 25 min. in de oven.
4
Dien warm op, met een slaatje.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 159 kcal - Vetten: 11,7 g - Koolhydraten: 6,6 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 6,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 159 kcal - Vetten: 11,7 g - Koolhydraten: 6,6 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 6,2 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Jonge spinazieblaadjes

Delhaize

Jonge spinazieblaadjes

2 × 200 gr

€3,98

Geitenkaas | Tendre Bûche

Chavroux

Geitenkaas | Tendre Bûche

150 gr

€4,29

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Bladerdeeg | Vers

Delhaize

Bladerdeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€15,48

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.