- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Snij de ongeschilde courgettes in halve ringen van ongeveer 4 à 5 mm dikte. Doe de olie in een pan met antikleefbodem en bak er de courgettes in op middelhoogvuur gedurende 5 min. Roer vaak zodat ze tegelijk gaar zijn, maar toch nog krokant. Kruid met peper en zout.
- Klop de eieren los met de room, peper en zout. Snij de feta in kleine blokjes en voeg ze met de courgetteschijfjes bij de eieren. Breng op smaak.
- Smeer een ronde ovenschaal of een diepe, ronde taartvorm lichtjes in met boter en giet er de bereiding in. Laat 25 min. in de oven bakken.
- Serveer warm, lauw of koud met een gemengd slaatje.
Kooktip
Afhankelijk van wat je in huis hebt, kan je nog andere ingrediënten aan de frittata toevoegen: restjes gekookte groenten en/of pasta, ham- of salamiblokjes, garnalen, enz.