Recept zoekresultatenKipcurry met witloof
Delhaize logo
  • Kipcurry met witloof
    A
Kipcurry met witloofA

Kipcurry met witloof

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 el arachideolie
  • 250 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • boter
  • 1 afgestreken el kerriepoeder
  • 600 g kippenborstfilets
  • peper
  • 1/2 kl sambal
  • verse koriander
  • 550 g witloof
  • 1 el arachideolie
  • 250 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • boter
  • 1 afgestreken el kerriepoeder
  • 600 g kippenborstfilets
  • peper
  • 1/2 kl sambal
  • verse koriander
  • 550 g witloof

Begin met koken

1
Snij de kipfilets in blokjes en bak ze aan in de olie en de boter in een wok of diepe pan op vrij hoog vuur. Gebruik een schuimspaan om ze eruit te nemen  wanneer ze goudbruin gebakken zijn.
2
Fruit het in grove stukken gehakte witloof in dezelfde pan gedurende ongeveer 5 min. (het moet wat knapperig blijven).  Bestrooi met kerriepoeder, meng, voeg dan de kip toe, de yoghurt en de sambal. Verwarm enkele minuten op zacht vuur, de saus mag niet koken. Breng op smaak met peper en zout.
3
Dien meteen op, bestrooid met gehakte koriander. Serveer met basmatirijst en/of naanbrood.
1
Snij de kipfilets in blokjes en bak ze aan in de olie en de boter in een wok of diepe pan op vrij hoog vuur. Gebruik een schuimspaan om ze eruit te nemen  wanneer ze goudbruin gebakken zijn.
2
Fruit het in grove stukken gehakte witloof in dezelfde pan gedurende ongeveer 5 min. (het moet wat knapperig blijven).  Bestrooi met kerriepoeder, meng, voeg dan de kip toe, de yoghurt en de sambal. Verwarm enkele minuten op zacht vuur, de saus mag niet koken. Breng op smaak met peper en zout.
3
Dien meteen op, bestrooid met gehakte koriander. Serveer met basmatirijst en/of naanbrood.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 371; energie (kCal): 88; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1; eiwitten (g): 11,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 305,98
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 371; energie (kCal): 88; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1; eiwitten (g): 11,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 305,98
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Skyr | Yoghurt | Natuur

Arla

Skyr | Yoghurt | Natuur

450 gr

€2,49

Saus | Curry

Devos & Lemmens

Saus | Curry

30 cl

€2,45

Filet | Kip

Delhaize

Filet | Kip

600 gr

€7,80

Sambal | oelek | 200 g

Conimex

Sambal | oelek | 200 g

200 gr

€1,99

Fijngesneden koriander

Delhaize

Fijngesneden koriander

50 gr

€1,25

Witloof | Bio

Delhaize

Witloof | Bio

2 × 500 gr

Bio

€6,58

Reeds in je keuken

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€22,56

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.