Recept zoekresultatenKip met pittige salade van tomaten en witte bonen
Delhaize logo
  • Kip met pittige salade van tomaten en witte bonen
    A

Kip met pittige salade van tomaten en witte bonen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Kip met pittige salade van tomaten en witte bonenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 gele peper
  • zout
  • 1 snuifje ‘Chili & lime’ Santa Maria
  • 1 snuifje Espelettepeper
  • 10 g verse koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 4 tortillawraps
  • 2 limoenen
  • 8 kippenhaasjes
  • 1 rode peper
  • 2 babymais
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode ui
  • 2 avocado's
  • 8 tomaten
  • 400 g witte reuzebonen uit blik

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Smaaktrostomaat
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998040200321320000
  • Witte bonen | Reuze
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    235 gr
    10,00 €/kg
    €2,35
    S2008060300112860000
  • Kippenborstfilet
    600 gr
    11,82 €/kg
    €7,09
    F2012073100286900000
  • Kruiden | Chili & Lime
    46 gr
    90,22 €/kg
    €4,15
    S2009121808001140000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Verwijder de kroontjes van de tomaten en maak met een scherp mes een kruisje in de onderkant van elke tomaat.
    2. Zet een pannetje met water op het vuur en breng aan de kook. Dompel iedere tomaat 10 tellen onder in het kokende water en haal ze er meteen terug uit. Laat even afkoelen en pel ze nadien. Snijd de tomaten in 4, lepel er de pitjes uit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
    3. Pel de rode ui(en) en snipper fijn.
    4. Snijd de kroontjes van de pepers, halveer en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snipper fijn. Hak de lente-ui, de knoflook en de koriander fijn en voeg samen met de pepers bij de tomatensalade. Besprenkel met 3/5 van de olijfolie en de helft van het limoensap en breng op smaak met zout. Laat even rusten in de koelkast.
    5. Snijd de avocado's in 2, verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in partjes en besprenkel met een beetje limoensap zodat de avocado's niet verkleuren. Snijd de rest van de limoen in schijfjes.
    6. Bak de babymais even op in 1/5 van de hete olijfolie en kruid met Espelettepeper.
    7. Kruid de kippenhaasjes met de ‘Chili & lime’ kruiden en besprenkel met een beetje olijfolie.
    8. Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden. Gril de wraps langs beide kanten.
    9. Gril de kippenhaasjes.
    10. Haal de tomatensalade uit de koelkast en lepel er de uitgelekte witte bonen onder.
    11. Serveer de gegrilde kippenhaasjes met de wraps, de salsa, de avocado en de gebakken mais. Werk af met schijfjes limoen, verse koriander en rode peper.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 412; energie (kCal): 98; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 2,2; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 8,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 946,88
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Kip met pittige salade van tomaten en witte bonen
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Smaaktrostomaat
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998040200321320000
  • Witte bonen | Reuze
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    235 gr
    10,00 €/kg
    €2,35
    S2008060300112860000
  • Kippenborstfilet
    600 gr
    11,82 €/kg
    €7,09
    F2012073100286900000
  • Kruiden | Chili & Lime
    46 gr
    90,22 €/kg
    €4,15
    S2009121808001140000