Recept zoekresultatenKip in kokoscurrysaus met verse ananas en basmatirijst
Delhaize logo
  • Kip in kokoscurrysaus met verse ananas en basmatirijst
    B
Kip in kokoscurrysaus met verse ananas en basmatirijstB

Kip in kokoscurrysaus met verse ananas en basmatirijst

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 kg kippenbouten
  • 1/2 kl kippenkruiden
  • 3 cm verse gember
  • 2 e.l. olijfolie
  • 300 g basmatirijst
  • 3 el boter
  • koriander
  • 1 el boter (voor de saus)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl currypoeder
  • 2,5 dl water
  • 1 kl honing
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 kg kippenbouten
  • 1/2 kl kippenkruiden
  • 3 cm verse gember
  • 2 e.l. olijfolie
  • 300 g basmatirijst
  • 3 el boter
  • koriander
  • 1 el boter (voor de saus)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl currypoeder
  • 2,5 dl water
  • 1 kl honing
  • 1 dl kokosmelk

Begin met koken

: 50 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met 1 el boter en schik de kippenbouten erin. Kruid de bouten met peper, zout en de kippenkruiden. Snijd de limoen(en) en de gember in stukjes en voeg deze bij de kip. Overgiet met de olijfolie en schuif de ovenschaal in de oven. Bak de kippenbouten gaar en goudbruin gedurende 45 min.
2
Schil de ananas, snijd in 4 stukken en verwijder de harde kern. Houd de kernen even apart. Snijd de 4 stukken in kleinere stukjes en rijg ze op een satéstokje. Zet een pan op het vuur met 1 el boter en bak de satés er kort in langs beide kanten.
3
Bereid de kokoscurrysaus. Snijd hiervoor de kern van de ananas in kleine blokjes. Pel de sjalot(ten) en de knoflook en snipper fijn. Schil de gember en snipper fijn. Zet een pot op het vuur met 1 el boter en bak de ananas, sjalot(ten), knoflook en gember er kort glazig in. Bestrooi met currypoeder en bak nog even verder. Blus met het water en brokkel de kippenbouillon erbij. Laat 10 min doorkoken. Mix even met een staafmixer en haal de saus door een zeef zodat je een gladde saus krijgt. Zet de pot saus opnieuw op het vuur en voeg de kokosmelk en de honing toe. Kruid met peper en zout en laat nog even doorkoken tot de gewenste dikte.
4
Kook de basmatirijst gaar volgens de gaartijd op de verpakking en laat goed uitlekken. Serveer de kippenbouten met de rijst en de ananasbrochette en giet de kokoscurrysaus erover. Werk af met enkele takjes koriander.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met 1 el boter en schik de kippenbouten erin. Kruid de bouten met peper, zout en de kippenkruiden. Snijd de limoen(en) en de gember in stukjes en voeg deze bij de kip. Overgiet met de olijfolie en schuif de ovenschaal in de oven. Bak de kippenbouten gaar en goudbruin gedurende 45 min.
2
Schil de ananas, snijd in 4 stukken en verwijder de harde kern. Houd de kernen even apart. Snijd de 4 stukken in kleinere stukjes en rijg ze op een satéstokje. Zet een pan op het vuur met 1 el boter en bak de satés er kort in langs beide kanten.
3
Bereid de kokoscurrysaus. Snijd hiervoor de kern van de ananas in kleine blokjes. Pel de sjalot(ten) en de knoflook en snipper fijn. Schil de gember en snipper fijn. Zet een pot op het vuur met 1 el boter en bak de ananas, sjalot(ten), knoflook en gember er kort glazig in. Bestrooi met currypoeder en bak nog even verder. Blus met het water en brokkel de kippenbouillon erbij. Laat 10 min doorkoken. Mix even met een staafmixer en haal de saus door een zeef zodat je een gladde saus krijgt. Zet de pot saus opnieuw op het vuur en voeg de kokosmelk en de honing toe. Kruid met peper en zout en laat nog even doorkoken tot de gewenste dikte.
4
Kook de basmatirijst gaar volgens de gaartijd op de verpakking en laat goed uitlekken. Serveer de kippenbouten met de rijst en de ananasbrochette en giet de kokoscurrysaus erover. Werk af met enkele takjes koriander.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 545; energie (kCal): 130; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 13,1; suikers (g): 3,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 886,99
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 545; energie (kCal): 130; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 13,1; suikers (g): 3,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 886,99
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Aziatisch
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Braadkip | 900G-1400G

Delhaize

Braadkip | 900G-1400G

+/- 1,2 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€5,03

Mais | Notenmix

Delhaize

Mais | Notenmix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Basmati Noten | Mix | Kookbuiltje

Bosto

Basmati Noten | Mix | Kookbuiltje

4 x 75 gr

€4,59

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Saus | Chinese curry

Manna

Saus | Chinese curry

360 gr

€1,25

Honing | Bio

Delhaize

Honing | Bio

340 gr

Bio

€2,65

Koko | Melk | Bio

Delhaize

Koko | Melk | Bio

20 cl

Bio

€2,09

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€5,15

Boter | Halfvol | 40% v.g.

Delhaize

Boter | Halfvol | 40% v.g.

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,35

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Totaal:
+/-€21,14