Overslaan
  • Kervelsoep met rijst en champignons
    Nutri-Score C

Kervelsoep met rijst en champignons

door Jeroen De Pauw
Kervelsoep met rijst en champignonsC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 250 g witte champignons
  • 50 g kervel
  • 100 g basmatirijst 
  • 2 gevogeltebouillonblokjes
  • peper
  • zout
  • 250 g witte champignons
  • 50 g kervel
  • 100 g basmatirijst 
  • 2 gevogeltebouillonblokjes
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 5 min. + 12 min. kooktijd
  1. 1
    Breng 1,25 l water aan de kook met de verkruimelde bouillonblokjes. Voeg de gesnipperde champignons en de rijst toe, meng en laat 10 min. pruttelen.
  2. 2
    Schep er de fijngehakte kervel bij en laat nog 2 min. sudderen. Breng verder op smaak en serveer.
  1. 1
    Breng 1,25 l water aan de kook met de verkruimelde bouillonblokjes. Voeg de gesnipperde champignons en de rijst toe, meng en laat 10 min. pruttelen.
  2. 2
    Schep er de fijngehakte kervel bij en laat nog 2 min. sudderen. Breng verder op smaak en serveer.
Per 100 g: Energie: 117 kcal - Vetten: 1,1 g - Koolhydraten: 21,5 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 4,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 117 kcal - Vetten: 1,1 g - Koolhydraten: 21,5 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 4,7 g
Gluten vrij
Less waste
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Witte champignons | Belgisch
    250 gr
    2de tegen -50%
  • Delhaize Kervel
    100 gr
  • Bosto Rijst | Basmati | 1,5min
    2 x 200 gr
  • Maggi Gevogeltefond
    110 gr
    2de tegen -50%
  • Reeds in je keuken

  • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -60%
  • Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr

Totaal:

€12,92