• Rigatoni met kip, spekreepjes en tomatensaus met groenten
    Nutri-Score A

Rigatoni met kip, spekreepjes en tomatensaus met groenten

door Gema Gomez
Rigatoni met kip, spekreepjes en tomatensaus met groentenA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 400 g kippenborstfilet
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 350 g wortelen
  • 2 preistokken
  • 2 blikken (van 400 g) tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 g rigatoni
  • 6 el olijfolie
  • 1 gevogeltebouillonblokje
  • 1 el Provençaalse kruiden 
  • peper
  • zout
  • 400 g kippenborstfilet
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 350 g wortelen
  • 2 preistokken
  • 2 blikken (van 400 g) tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 g rigatoni
  • 6 el olijfolie
  • 1 gevogeltebouillonblokje
  • 1 el Provençaalse kruiden 
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
  1. 1
    Snijd de wortelen in kleine stukjes en snipper de prei. Fruit ze 1 min. in een stoofpan, met de geperste teentjes knoflook en 4 el olijfolie. Bestrooi met Provençaalse kruiden, zet het deksel op de pan en laat 5 min. op een zacht vuurtje slinken. Voeg de tomatenblokjes toe, spoel elk blikje met 1 dl water en giet in de stoofpan. Voeg ook het verkruimelde bouillonblokje toe en laat 15 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
  2. 2
    Snijd intussen de kipfilets in kleine blokjes en fruit ze met de spekreepjes en 2 el olijfolie in een braadpan. Schep ze bij de saus zodra alles mooi goudbruin is en laat nog sudderen.
  3. 3
    Kook de rigatoni al dente volgens de instructies op de verpakking.
  4. 4
    Breng de saus verder op smaak en meng ze onder de uitgelekte pasta of serveer ze apart. Dien meteen op.
  5. 5
    Tip: werk de borden af met basilicum als je er in huis hebt en zet een beetje parmigiano op tafel. Maak je de saus (stap 1 en 2) op voorhand Dan kan je ze ook invriezen.
  1. 1
    Snijd de wortelen in kleine stukjes en snipper de prei. Fruit ze 1 min. in een stoofpan, met de geperste teentjes knoflook en 4 el olijfolie. Bestrooi met Provençaalse kruiden, zet het deksel op de pan en laat 5 min. op een zacht vuurtje slinken. Voeg de tomatenblokjes toe, spoel elk blikje met 1 dl water en giet in de stoofpan. Voeg ook het verkruimelde bouillonblokje toe en laat 15 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
  2. 2
    Snijd intussen de kipfilets in kleine blokjes en fruit ze met de spekreepjes en 2 el olijfolie in een braadpan. Schep ze bij de saus zodra alles mooi goudbruin is en laat nog sudderen.
  3. 3
    Kook de rigatoni al dente volgens de instructies op de verpakking.
  4. 4
    Breng de saus verder op smaak en meng ze onder de uitgelekte pasta of serveer ze apart. Dien meteen op.
  5. 5
    Tip: werk de borden af met basilicum als je er in huis hebt en zet een beetje parmigiano op tafel. Maak je de saus (stap 1 en 2) op voorhand Dan kan je ze ook invriezen.
Per 100g: Energie: 132 kcal - Vetten: 4,9 g - Koolhydraten: 13,5 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 7,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 132 kcal - Vetten: 4,9 g - Koolhydraten: 13,5 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 7,6 g
Lactose vrij
Viande - moins de 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • St Sever Filets | Hoevekip | Geel | Label Rouge
    2 × +/- 330 gr
    2de tegen -50%
  • Delhaize Spekreepjes | Gezouten
    2 x 100 gr
  • Delhaize Wortelen
    3 kg
  • Delhaize Prei | Fijngesneden
    300 gr
  • Delhaize Tomatenpulp | Basilicum
    400 gr
  • Delhaize Pasta | Rigatoni
    500 gr
  • Maggi Gevogeltefond
    110 gr
    2de tegen -50%
  • Santa Maria Kruiden | Fijne kruiden
    13 gr
    2de tegen -60%
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Knoflook | Netje
    250 gr
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
  • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    50 gr
  • Delhaize Kruiden | Zeezout
    95 gr

Totaal:

+/-€38,91