Recept zoekresultatenThaise steak tartaar
Delhaize logo
  • Thaise steak tartaar
    A
Thaise steak tartaarA

Thaise steak tartaar

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 280 g gehakte biefstuk bio
  • 250 g kerstomaten
  • 50 g rucola
  • 50 g geroosterde cashewnoten
  • 50 g parmezaankrullen
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gegrilde sesamolie
  • 1 bussel munt
  • 1 bussel koriander
  • 2 stengels citroengras
  • 2 cm gember
  • 1 el gegrilde sesamzaadjes
  • 3 jonge uien
  • 2 wortels (assortiment van witte, gele, oranje, rode)
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 venkel
  • 50 blauwe bessen
  • 3 limoenen
  • 1 middelgrote zoetzure augurk
  • 1/2 rode peper
  • 280 g gehakte biefstuk bio
  • 250 g kerstomaten
  • 50 g rucola
  • 50 g geroosterde cashewnoten
  • 50 g parmezaankrullen
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gegrilde sesamolie
  • 1 bussel munt
  • 1 bussel koriander
  • 2 stengels citroengras
  • 2 cm gember
  • 1 el gegrilde sesamzaadjes
  • 3 jonge uien

Begin met koken

: 30 min
1
Doe de gehakte biefstuk in een grote kom, samen met het sap van 2 limoenen, de olijf- en de sesamolie, de sojasaus en de rijstazijn. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de kom. Verwijder de 2 buitenste lagen van de stengels citroengras en haal de zaadjes uit het pepertje. Hak ze heel fijn en voeg ze toe aan het vlees. Voeg ook de gehakte lente-uitjes, de augurken en de cashewnoten toe. Meng goed en breng verder op smaak (gebruik indien nodig de sojasaus om meer te zouten).
2
Snijd de kerstomaten in 4. Snijd de wortelen en de komkommer met een aardappelmesje of een mandoline in heel fijne lange slierten; snijd ze dan in 'spaghetti'. Hak de munt, de koriander en de rucola grof. Snijd de venkel en de appel met de mandoline in ultrafijne plakjes.
3
Voeg ± van al deze ingrediënten aan het vlees toe, samen met van de blauwe bessen en de parmigiano, meng voorzichtig met je handen.
4
Maak de mayonaise: snijd de courgettes in fijne slierten, met een dunschiller of een mes, tot aan de zaadlijsten. Snijd deze stukken daarna in lange staafjes en houd ze apart voor een slaatje. Snijd het middenste deel (de zaadlijsten) van de courgettes in stukken en mix ze met de olie, de azijn, peper en zout, tot een homogene saus.
1
Doe de gehakte biefstuk in een grote kom, samen met het sap van 2 limoenen, de olijf- en de sesamolie, de sojasaus en de rijstazijn. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de kom. Verwijder de 2 buitenste lagen van de stengels citroengras en haal de zaadjes uit het pepertje. Hak ze heel fijn en voeg ze toe aan het vlees. Voeg ook de gehakte lente-uitjes, de augurken en de cashewnoten toe. Meng goed en breng verder op smaak (gebruik indien nodig de sojasaus om meer te zouten).
2
Snijd de kerstomaten in 4. Snijd de wortelen en de komkommer met een aardappelmesje of een mandoline in heel fijne lange slierten; snijd ze dan in 'spaghetti'. Hak de munt, de koriander en de rucola grof. Snijd de venkel en de appel met de mandoline in ultrafijne plakjes.
3
Voeg ± van al deze ingrediënten aan het vlees toe, samen met van de blauwe bessen en de parmigiano, meng voorzichtig met je handen.
4
Maak de mayonaise: snijd de courgettes in fijne slierten, met een dunschiller of een mes, tot aan de zaadlijsten. Snijd deze stukken daarna in lange staafjes en houd ze apart voor een slaatje. Snijd het middenste deel (de zaadlijsten) van de courgettes in stukken en mix ze met de olie, de azijn, peper en zout, tot een homogene saus.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 419; energie (kCal): 100; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 3,5; vezels (g): 3; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 477,9
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 419; energie (kCal): 100; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 3,5; vezels (g): 3; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 477,9
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Aziatisch
Gluten vrij
Vaderdag,Moederdag
Hoofdgerecht,Diner,Aperitief
Lente,Zomer
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

250 gr

€1,99

Rucola | Rode biet

Delhaize

Rucola | Rode biet

75 gr

€1,79

Cashewnoten | Geroosterd

Delhaize

Cashewnoten | Geroosterd

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,25

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Rijstazijn

Saitaku

Rijstazijn

15 cl

€3,39

Saus | Soja | Tamari

Saitaku

Saus | Soja | Tamari

150 gr

€3,75

Olie | Wok | Geroosterde sesam

Delhaize

Olie | Wok | Geroosterde sesam

25 cl

€4,09

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Citroengras | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Citroengras | Kruiden | Verpakt

75 gr

€2,19

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Sesamzaad | Geroosterde

Saitaku

Sesamzaad | Geroosterde

95 gr

€3,85

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Komkommer

Delhaize

Komkommer

1 st

€0,99

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,69

Blauwe bessen | Schaal

Delhaize

Blauwe bessen | Schaal

150 gr

€3,59

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Augurken | Cocktail | Azijn

Delhaize

Augurken | Cocktail | Azijn

110 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,96

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€42,82