Recept zoekresultatenThaise steak tartaar
Delhaize logo
  • Thaise steak tartaar
    A

Thaise steak tartaar

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Vaderdag,Moederdag
Voorgerecht
Thaise steak tartaarA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 280 g gehakte biefstuk bio
  • 3 jonge uien
  • 2 wortels (assortiment van witte, gele, oranje, rode)
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 venkel
  • 250 g kerstomaten
  • 50 g rucola
  • 1 Granny Smith-appel
  • 50 blauwe bessen
  • 3 limoenen
  • 50 g geroosterde cashewnoten
  • 50 g parmezaankrullen
  • 1 middelgrote zoetzure augurk
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 1 eetlepel gegrilde sesamolie
  • 1 bussel munt
  • 1 bussel koriander
  • 2 steeltjes citroengras
  • 1/2 rode peper
  • 2 cm gember
  • 1 eetlepel gegrilde sesamzaadjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Munt | Bussel | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    19,93 €/kg
    €2,99
    F2019011500029200000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Citroengras | Wok
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100312100000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min

    1. Doe de gehakte biefstuk in een grote kom, samen met het sap van 2 limoenen, de olijf- en de sesamolie, de sojasaus en de rijstazijn. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de kom. Verwijder de 2 buitenste lagen van de stengels citroengras en haal de zaadjes uit het pepertje. Hak ze heel fijn en voeg ze toe aan het vlees. Voeg ook de gehakte lente-uitjes, de augurken en de cashewnoten toe. Meng goed en breng verder op smaak (gebruik indien nodig de sojasaus om meer te zouten).
    2. Snijd de kerstomaten in 4. Snijd de wortelen en de komkommer met een aardappelmesje of een mandoline in heel fijne lange slierten; snijd ze dan in 'spaghetti'. Hak de munt, de koriander en de rucola grof. Snijd de venkel en de appel met de mandoline in ultrafijne plakjes.
    3. Voeg ± van al deze ingrediënten aan het vlees toe, samen met van de blauwe bessen en de parmigiano, meng voorzichtig met je handen.
    4. Maak de mayonaise: snijd de courgettes in fijne slierten, met een dunschiller of een mes, tot aan de zaadlijsten. Snijd deze stukken daarna in lange staafjes en houd ze apart voor een slaatje. Snijd het middenste deel (de zaadlijsten) van de courgettes in stukken en mix ze met de olie, de azijn, peper en zout, tot een homogene saus.
    5. Dien het vleesbrood op met de appelmoes, de mayo, gebakken krieltjes en een krokant slaatje van courgetteslierten, slaharten, spinazie, radijzen, kruiden ...
    6. Schik de gehakte biefstuk in een serveerring op de borden. Bestrooi met sesamzaadjes en versier met schijfjes limoen en de rest van de rauwkost, de parmigiano et de blauwe bessen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 419; energie (kCal): 100; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 3,5; vezels (g): 3; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 477,9
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Gluten vrij
    Vaderdag,Moederdag
    Hoofdgerecht,Diner,Aperitief
    Lente,Zomer
    Voorgerecht
    • Thaise steak tartaar
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Munt | Bussel | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    19,93 €/kg
    €2,99
    F2019011500029200000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Citroengras | Wok
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100312100000