Productterugroeping:« Aardappelegratin met truffel van het merk Artagan »Lees meer >

Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKalkoengebraad met druiven
Delhaize logo
  • Kalkoengebraad met druiven
    C

Kalkoengebraad met druiven

Kalkoengebraad met druivenC
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1 kalkoengebraad (ong. 1 kg)
  • 1 e.l. olijfolie
  • boter
  • 22 cl wittedruivensap
  • 3 el vloeibare honing
  • 3 el wijnazijn
  • 300 g druiven (nettogewicht, afgerist)
  • 3 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • peper
  • 1 kalkoengebraad (ong. 1 kg)
  • 1 e.l. olijfolie
  • boter
  • 22 cl wittedruivensap
  • 3 el vloeibare honing
  • 3 el wijnazijn
  • 300 g druiven (nettogewicht, afgerist)
  • 3 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • peper

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Verwarm de olie en de boter in een grote braadpan en bak er het gebraad snel langs alle kanten in aan op vrij hoog vuur. Leg het vervolgens in een ovenschotel, kruid met peper en zout.
3
Giet het druivensap en de honing in de pan, verwarm en roer de aanbaksels los. Voeg de azijn toe en laat 30 sec. sudderen. Doe deze saus in een maatbekertje en giet ong. 1/3 over het gebraad.
4
Laat het gedurende 50 min. in de oven bakken, bedruip om de 10 min. met saus.
5
Leg het gebraad op een snijplank en giet de saus door een zeef in een steelpan. Voeg het bindmiddel toe, meng en voeg de druiven toe. Breng op smaak met peper en zout en laat zacht sudderen terwijl je het gebraad versnijdt.
6
Serveer meteen met rösti.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Verwarm de olie en de boter in een grote braadpan en bak er het gebraad snel langs alle kanten in aan op vrij hoog vuur. Leg het vervolgens in een ovenschotel, kruid met peper en zout.
3
Giet het druivensap en de honing in de pan, verwarm en roer de aanbaksels los. Voeg de azijn toe en laat 30 sec. sudderen. Doe deze saus in een maatbekertje en giet ong. 1/3 over het gebraad.
4
Laat het gedurende 50 min. in de oven bakken, bedruip om de 10 min. met saus.
5
Leg het gebraad op een snijplank en giet de saus door een zeef in een steelpan. Voeg het bindmiddel toe, meng en voeg de druiven toe. Breng op smaak met peper en zout en laat zacht sudderen terwijl je het gebraad versnijdt.
6
Serveer meteen met rösti.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 504; energie (kCal): 120; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 7,6; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 12,7; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 333,96
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 504; energie (kCal): 120; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 7,6; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 12,7; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 333,96
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Opgebonden filet | Kalkoen
Delhaize Opgebonden filet | Kalkoen
+/- 800 gr
+/-€
12
39
Sap | Rode druif | 100% natuurlijk
Delhaize Sap | Rode druif | 100% natuurlijk
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
1
69
Miel | Frankrijk | Room
Famille Michaud Miel | Frankrijk | Room
375 gr
2de tegen -30%
5
15
Druiven | Wit | Zonder pit | Verpakt
Delhaize Druiven | Wit | Zonder pit | Verpakt
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Zachte boter
Aubel Zachte boter
500 gr
-20%
7
03
€8,79
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€23,81