Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenHindegebraad in knapperig jasje met champagnesaus en bospaddenstoelen
Delhaize logo
  • Hindegebraad in knapperig jasje met champagnesaus en bospaddenstoelen
    C

Hindegebraad in knapperig jasje met champagnesaus en bospaddenstoelen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Hindegebraad in knapperig jasje met champagnesaus en bospaddenstoelenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 hindegebraad van 800 g
  • 3 eetlepels olijfolie
  • boter
  • 1 rol bladerdeeg
  • 300 g gemengde bospaddestoelen
  • 1 ei
  • 2 sjalotten
  • 50 cl champagne brut (of cava)
  • 25 cl verse room
  • 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor witte sauzen
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bindmiddel | Witte sauzen
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015082000388010000
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    3,65 €/l
    €0,73
    F2015112500153100000
  • Cava | Brut
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2011092100240700000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de boter en 1 eetlepel olie in een grote, diepe pan. Bak er het gebraad aan alle kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout en laat afkoelen. Maak de pan niet schoon!
    2. Verwarm de oven op th. 6 – 180°C.
    3. Rol het bladerdeeg uit en leg er het gebraad in het midden op. Vouw het deeg omheen het gebraad en snij het teveel aan deeg af. Leg het omgekeerd om de met bakpapier beklede ovenplaat en smeer het in met het losgeklopte ei. Laat het 30 min. in de oven bakken.
    4. Borstel ondertussen de paddenstoelen schoon, spoel ze indien nodig, maar laat ze zeker niet in water weken. Hak ze grof. Verwarm 2 eetlepels olie in de pan van het gebraad en bak er de paddenstoelen in op vrij hoog vuur tot hun vrijgekomen vocht verdampt is. Neem ze eruit.
    5. Fruit de fijngesnipperde sjalotten in dezelfde pan. Overgiet na 5 min. met de champagne, roer de bakresten los, breng aan de kook en laat voor de helft inkoken op hoog vuur. Voeg dan de room en het bindmiddel toe, roer en voeg de paddenstoelen toe. Laat in afwachting staan.
    6. Laat het gare gebraad 5 min. rusten. Vang het bakvocht op en voeg het toe aan de saus, breng op smaak.
    7. Snij het gebraad in sneden en serveer het warm met de saus, gegratineerde aardappelen en tuinkers.

    Kooktip

    Je kan het gebraad een dag vooraf laten marineren in wijn, peper en een kruidentuiltje.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 831; energie (kCal): 200; vetten (g): 13,5; verzadigde vetten (g): 6,4; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 1,6; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 823
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar,Romantisch diner
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Hindegebraad in knapperig jasje met champagnesaus en bospaddenstoelen
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bindmiddel | Witte sauzen
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015082000388010000
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    3,65 €/l
    €0,73
    F2015112500153100000
  • Cava | Brut
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2011092100240700000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000