Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenVarkenshaasje en in de oven geroosterde pompoen met esdoornsiroop, boulgour met kruiden
Delhaize logo
  • Varkenshaasje en in de oven geroosterde pompoen met esdoornsiroop, boulgour met kruiden

Varkenshaasje en in de oven geroosterde pompoen met esdoornsiroop, boulgour met kruiden

Varkenshaasje en in de oven geroosterde pompoen met esdoornsiroop, boulgour met kruiden
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 200 g Bio boulgour
  • boter
  • 8 el esdoornsiroop
  • 1 snuifje gemalen pili-pili
  • 1 kl geraspte citroenschil
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 e.l. olijfolie
  • 800 g pompoen (nettogewicht, geschild)
  • 6 takjes platte peterselie
  • 1 afgestreken kl gemalen koriander
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 grote ui
  • peper
  • 2 varkenshaasjes (ong. 500 g/stuk)
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 200 g Bio boulgour
  • boter
  • 8 el esdoornsiroop
  • 1 snuifje gemalen pili-pili
  • 1 kl geraspte citroenschil
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 e.l. olijfolie
  • 800 g pompoen (nettogewicht, geschild)
  • 6 takjes platte peterselie
  • 1 afgestreken kl gemalen koriander
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 grote ui
  • peper
  • 2 varkenshaasjes (ong. 500 g/stuk)
  • 1 vetarm visbouillonblokje

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Snij de pompoen in blokjes, voeg 2 eetlepels esdoornsiroop toe, de koriander, de pili-pili, peper en zout, meng goed. Pel de knoflooktenen. Zet opzij.
2
Verhit een grote sauteerpan met de boter, 1 eetlepel olijfolie en 6 eetlepels esdoornsiroop. Korst de varkenshaasjes hierin op een vrij hoog vuur.
3
Verlaag het vuur tot het minimum wanneer het vlees aan alle kanten mooi bruin gebakken is, zet het deksel op de pan en laat gedurende 30 min. heel zacht sudderen. Draai de varkenshaasjes af en toe om.
4
Verdeel de pompoenblokjes en 4 hele knoflooktenen over de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat 30 min. in de oven bakken.
5
Fruit ondertussen de fijngesnipperde ui met 3 eetlepels olijfolie in een stoofpan op een zacht vuur gedurende 5 min.
6
Voeg 2 geperste knoflooktenen toe, de citroenrasp en de boulgour, meng 2 min., doe er 55 cl water bij en het verbrokkelde bouillonblokje. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
7
Snij de lente-uitjes fijn en hak de peterselie. Doe ze bij de boulgour, meng en laat nog 2 min. zacht koken zonder deksel. Breng op smaak.
8
Kruid het vlees met peper en zout, snij het in schijfjes. Serveer meteen met de in een kommetje en/of ring gedresseerde pompoenblokjes en rijst.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Snij de pompoen in blokjes, voeg 2 eetlepels esdoornsiroop toe, de koriander, de pili-pili, peper en zout, meng goed. Pel de knoflooktenen. Zet opzij.
2
Verhit een grote sauteerpan met de boter, 1 eetlepel olijfolie en 6 eetlepels esdoornsiroop. Korst de varkenshaasjes hierin op een vrij hoog vuur.
3
Verlaag het vuur tot het minimum wanneer het vlees aan alle kanten mooi bruin gebakken is, zet het deksel op de pan en laat gedurende 30 min. heel zacht sudderen. Draai de varkenshaasjes af en toe om.
4
Verdeel de pompoenblokjes en 4 hele knoflooktenen over de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat 30 min. in de oven bakken.
5
Fruit ondertussen de fijngesnipperde ui met 3 eetlepels olijfolie in een stoofpan op een zacht vuur gedurende 5 min.
6
Voeg 2 geperste knoflooktenen toe, de citroenrasp en de boulgour, meng 2 min., doe er 55 cl water bij en het verbrokkelde bouillonblokje. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
7
Snij de lente-uitjes fijn en hak de peterselie. Doe ze bij de boulgour, meng en laat nog 2 min. zacht koken zonder deksel. Breng op smaak.
8
Kruid het vlees met peper en zout, snij het in schijfjes. Serveer meteen met de in een kommetje en/of ring gedresseerde pompoenblokjes en rijst.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Lente,Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Bulgur | Harde tarwe | Kookbuiltjes
Bosto Bulgur | Harde tarwe | Kookbuiltjes
4 x 75 gr
2
99
Esdoorn | Siroop | Bio
Maple Joe® Esdoorn | Siroop | Bio
250 gr
Bio
    6
    09
    Kruiden | Pili - Pili | Molen
    Santa Maria Kruiden | Pili - Pili | Molen
    37 gr
    3
    85
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Pompoenblokjes
    Delhaize Pompoenblokjes
    2 × 400 gr
    2
    79
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Koriander | Verpakt
    Delhaize Koriander | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    99
    Filet pur | Ardens | Varken
    Delhaize Filet pur | Ardens | Varken
    3 × +/- 520 gr
    +/-€
    9
    33

    Reeds in je keuken

    Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
    Balade Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
    250 gr
    -30% Online
    3
    21
    €4,59
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Olijfolie | Classico
    Bertolli Olijfolie | Classico
    75 cl
    2de tegen -30%
    12
    55
    Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    50 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    49
    Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
    Knorr Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
    12 x 10 gr
    3
    09
    Totaal:
    +/-€52,22