Recept zoekresultatenRolletjes van groene kool gevuld met vis en garnalen
Delhaize logo
  • Rolletjes van groene kool gevuld met vis en garnalen
    A

Rolletjes van groene kool gevuld met vis en garnalen

Rolletjes van groene kool gevuld met vis en garnalenA
Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
  • 8 grote bladeren van groene kool, gewassen
  • 3 el gehakte koriander
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 ui
  • 1/2 kl Chinese vijfkruidenmix
  • 100 g couscous
  • 1 kl geroosterde sesamolie
  • 2 sjalotten
  • 150 g roze garnalen
  • 100 g visfilets
  • peper
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
  • 8 grote bladeren van groene kool, gewassen
  • 3 el gehakte koriander
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 ui
  • 1/2 kl Chinese vijfkruidenmix
  • 100 g couscous
  • 1 kl geroosterde sesamolie
  • 2 sjalotten
  • 150 g roze garnalen
  • 100 g visfilets
  • peper

Begin met koken

: > 25 min.
1
Bedek de couscous met eenzelfde volume aan kokend water en laat wellen.
2
Leg de koolbladeren in de korf van de stoomkoker. Laat 3 min. stomen. Koel af in ijswater om het garen te stoppen.
3
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan. Fruit er de gesnipperde sjalotten en het geperste lookteentje in. Voeg de tomaten toe, peper en zout. Dek af. Laat 15 min. sudderen op zacht vuur.
4
Verwarm in een bakpan 1 eetlepel olijfolie. Fruit de gesnipperde ui op matig vuur. Voeg peper en zout toe, de in kleine blokjes gesneden visfilets, de gehakte garnalen, de couscous, het ei en de vijfkruidenmix. Neem van het vuur en meng. Voeg de koriander en de sesamolie toe. Zet opzij.
5
Spreid de koolbladeren uit op een snijplank. Verwijder de dikste nerven zodat de bladeren makkelijker plooien. Verdeel de vulling over de bladeren, plooi de zijkanten over de vulling en rol de bladeren op.
6
Leg de rolletjes in de korf van de stoomkoker en laat 8 tot 10 min. garen.
7
Verdeel de rolletjes over de borden. Overgiet met de tomatensas.
8
Garnituur: 3 eetlepels gehakte koriander.
1
Bedek de couscous met eenzelfde volume aan kokend water en laat wellen.
2
Leg de koolbladeren in de korf van de stoomkoker. Laat 3 min. stomen. Koel af in ijswater om het garen te stoppen.
3
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan. Fruit er de gesnipperde sjalotten en het geperste lookteentje in. Voeg de tomaten toe, peper en zout. Dek af. Laat 15 min. sudderen op zacht vuur.
4
Verwarm in een bakpan 1 eetlepel olijfolie. Fruit de gesnipperde ui op matig vuur. Voeg peper en zout toe, de in kleine blokjes gesneden visfilets, de gehakte garnalen, de couscous, het ei en de vijfkruidenmix. Neem van het vuur en meng. Voeg de koriander en de sesamolie toe. Zet opzij.
5
Spreid de koolbladeren uit op een snijplank. Verwijder de dikste nerven zodat de bladeren makkelijker plooien. Verdeel de vulling over de bladeren, plooi de zijkanten over de vulling en rol de bladeren op.
6
Leg de rolletjes in de korf van de stoomkoker en laat 8 tot 10 min. garen.
7
Verdeel de rolletjes over de borden. Overgiet met de tomatensas.
8
Garnituur: 3 eetlepels gehakte koriander.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 435; energie (kCal): 103; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 10,8; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 310,44
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 435; energie (kCal): 103; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 10,8; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 310,44
Lactose vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht