Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenZalm mi-cuit met puree van bloemkool, truffelolie en gestoofde spinazie
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:54
  • Zalm mi-cuit met puree van bloemkool, truffelolie en gestoofde spinazie

Zalm mi-cuit met puree van bloemkool, truffelolie en gestoofde spinazie

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Zalm mi-cuit met puree van bloemkool, truffelolie en gestoofde spinazie

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 bio zalmfilets met vel
  • 1 bloemkool
  • 600 g jonge spinazie
  • 5 dl water
  • 1 feuille laurierblad
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 125 g boter
  • 5 dl melk
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 koffielepel truffelolie
  • peper
  • muskaatnoot

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bouillon | Kip | Vetarm
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
    S2010041600149790000
  • Laurierblaadjes
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015090100390510000
  • Spinazie | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    19,90 €/kg
    €1,99
    F2020032600055890000
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    2,39 €/st
    €2,39
    F2009042400306330000
  • Begin met koken

    1. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in de melk samen met het water, het bouillonblokje en de laurier. Giet nadien de bloemkool af en houd het kookvocht bij. Voeg 50 g boter toe, kruid met peper en zout en mix de bloemkool fijn. Voeg een halve koffielepel truffelolie toe en meng nogmaals goed.
    2. Spoel de spinazie in koud water en blancheer hem. Wring de spinazie goed uit tot hij geen overtollig water meer bevat en hak fijn. Pel en snipper de sjalot en pers het teentje knoflook. Zet een pot op het vuur met 50 g boter en stoof de spinazie met de sjalot en de knoflook. Kruid goed met peper en zout en muskaatnoot.
    3. Verwarm de oven voor op 160°C. Kruid de zalm met peper en zout. Zet een anti-kleefpan op het vuur met de overige boter, de olijfolie en korst de zalm erin. Bak hem eerst op de velkant en nadien op het visvlees. Laat hem dan nog 10 min. garen in de voorverwarmde oven. Zorg ervoor dat de zalm nog een beetje rauw is vanbinnen, zo voorkom je dat hij te droog wordt.
    4. Serveer de zalm op de spinazie samen met de bloemkoolpuree. Druppel er nog een beetje truffelolie over.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Eindejaar,Romantisch diner
    Diner
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -04:54
    • Zalm mi-cuit met puree van bloemkool, truffelolie en gestoofde spinazie

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bouillon | Kip | Vetarm
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
    S2010041600149790000
  • Laurierblaadjes
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015090100390510000
  • Spinazie | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    19,90 €/kg
    €1,99
    F2020032600055890000
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    2,39 €/st
    €2,39
    F2009042400306330000