Recept zoekresultatenHomemade passata
Delhaize logo
  • Homemade passata
    A
Homemade passataA

Homemade passata

door Jeroen De Pauw
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 kg tomaten
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 kg tomaten
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 1 u kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de tomaten in een grote ovenschaal. Laat ze heel (kerstomaten) of snijd ze in partjes (klassieke tomaten). Pel de sjalotjes en snijd ze in grote stukken. Voeg ze toe, samen met de hele gepelde teentjes knoflook, de tijm, de rozemarijn, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en bak 1 u in de oven.
2
Mix alles fijn in de beker van de mixer of de blender (laat de tomaten eerst uitlekken als ze veel vocht hebben vrijgegeven). Giet door een puntzeef, voeg het tomatenconcentraat toe en breng verder op smaak.
3
Gebruik deze bereiding als een klassieke passata in je recepten. Dit is ook een perfecte kant-en-klare tomatensaus: voeg er dan nog 2 à 3 el olijfolie aan toe. Maak gerust grote hoeveelheden klaar en vries ze in.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de tomaten in een grote ovenschaal. Laat ze heel (kerstomaten) of snijd ze in partjes (klassieke tomaten). Pel de sjalotjes en snijd ze in grote stukken. Voeg ze toe, samen met de hele gepelde teentjes knoflook, de tijm, de rozemarijn, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en bak 1 u in de oven.
2
Mix alles fijn in de beker van de mixer of de blender (laat de tomaten eerst uitlekken als ze veel vocht hebben vrijgegeven). Giet door een puntzeef, voeg het tomatenconcentraat toe en breng verder op smaak.
3
Gebruik deze bereiding als een klassieke passata in je recepten. Dit is ook een perfecte kant-en-klare tomatensaus: voeg er dan nog 2 à 3 el olijfolie aan toe. Maak gerust grote hoeveelheden klaar en vries ze in.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 58 kcal - Vetten: 3,5 g - Koolhydraten: 4,1 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 1,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 58 kcal - Vetten: 3,5 g - Koolhydraten: 4,1 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 1,2 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Vegetarisch
Less waste
Sauzen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

3 × 450 gr

€14,97

Sjalotten | Verpakt | Bio

Delhaize

Sjalotten | Verpakt | Bio

500 gr

Bio

€4,39

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Tomaten | Concentraat | Bio

Delhaize

Tomaten | Concentraat | Bio

140 gr

Bio

€0,88

Reeds in je keuken

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€23,92