Recept zoekresultatenHomemade passata
Recept zoekresultatenHomemade passata
Delhaize logo
  • Homemade passata
    Nutri-Score A

Homemade passata

door Jeroen De Pauw
Homemade passataA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 kg tomaten
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 kg tomaten
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 1 u kooktijd
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de tomaten in een grote ovenschaal. Laat ze heel (kerstomaten) of snijd ze in partjes (klassieke tomaten). Pel de sjalotjes en snijd ze in grote stukken. Voeg ze toe, samen met de hele gepelde teentjes knoflook, de tijm, de rozemarijn, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en bak 1 u in de oven.
  2. 2
    Mix alles fijn in de beker van de mixer of de blender (laat de tomaten eerst uitlekken als ze veel vocht hebben vrijgegeven). Giet door een puntzeef, voeg het tomatenconcentraat toe en breng verder op smaak.
  3. 3
    Gebruik deze bereiding als een klassieke passata in je recepten. Dit is ook een perfecte kant-en-klare tomatensaus: voeg er dan nog 2 à 3 el olijfolie aan toe. Maak gerust grote hoeveelheden klaar en vries ze in.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de tomaten in een grote ovenschaal. Laat ze heel (kerstomaten) of snijd ze in partjes (klassieke tomaten). Pel de sjalotjes en snijd ze in grote stukken. Voeg ze toe, samen met de hele gepelde teentjes knoflook, de tijm, de rozemarijn, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en bak 1 u in de oven.
  2. 2
    Mix alles fijn in de beker van de mixer of de blender (laat de tomaten eerst uitlekken als ze veel vocht hebben vrijgegeven). Giet door een puntzeef, voeg het tomatenconcentraat toe en breng verder op smaak.
  3. 3
    Gebruik deze bereiding als een klassieke passata in je recepten. Dit is ook een perfecte kant-en-klare tomatensaus: voeg er dan nog 2 à 3 el olijfolie aan toe. Maak gerust grote hoeveelheden klaar en vries ze in.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 58 kcal - Vetten: 3,5 g - Koolhydraten: 4,1 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 1,2 g
Italiaans
Vegetarisch
Less waste
Sauzen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Trostomaten | Bio
    2 × 500 gr
    Bio
      3
      19
    • Delhaize Sjalot | Ui | Netje
      500 gr
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      1
      05
    • Delhaize Tijmblaadjes
      20 gr
      2
      15
    • Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
      21 gr
      2
      95
    • Delhaize Tomaten | Concentraat | Bio
      140 gr
      Bio
        1
        09
      • Reeds in je keuken

      • Delhaize Lookbol | Netje
        75 gr
        1
        79
      • Filippo Berio Olijfolie | Extra vierge
        50 cl
        2de tegen -50%
        9
        19
      • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
        38 gr
        1
        19
      • Delhaize Zout | Cuisine
        1 kg
        • Kleine Leeuw, kleine prijs
        0
        35

      Totaal:

      €13,62