1
Verwarm de oven voor op 200°C en bak de diepvriesfrieten goudbruin volgens de instructies op de verpakking.
2
Meng de gehakte biefstuk met het ultrafijngehakte sjalotje, de mayonaise, de mosterd, peper en zout. Voeg de kappertjes toe en breng verder op smaak.
3
Maak de salade met de olijfolie, de azijn en een snufje zout.
4
Dresseer de americain op de borden, voeg frietjes en salade toe en dien meteen op. Zet worcestersaus en tabasco op tafel, zodat iedereen zijn americain naar eigen smaak meer pit kan geven.
5
Tip: vervang eventueel de helft van de mayonaise door rauwe eidooiers, het sjalotje door lente-uitjes en voeg gehakte peterselie toe.
1
Verwarm de oven voor op 200°C en bak de diepvriesfrieten goudbruin volgens de instructies op de verpakking.
2
Meng de gehakte biefstuk met het ultrafijngehakte sjalotje, de mayonaise, de mosterd, peper en zout. Voeg de kappertjes toe en breng verder op smaak.
3
Maak de salade met de olijfolie, de azijn en een snufje zout.
4
Dresseer de americain op de borden, voeg frietjes en salade toe en dien meteen op. Zet worcestersaus en tabasco op tafel, zodat iedereen zijn americain naar eigen smaak meer pit kan geven.
5
Tip: vervang eventueel de helft van de mayonaise door rauwe eidooiers, het sjalotje door lente-uitjes en voeg gehakte peterselie toe.