Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Delhaize logo
  • Pasta vongole
    A

Pasta vongole

Pasta vongoleA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg tapijtschelpen
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 2 takjes selder
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g Armando spaghetti chitarra
  • 2 dl witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 8 takjes bladpeterselie
  • zout
  • peper
  • 1 kg tapijtschelpen
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 2 takjes selder
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g Armando spaghetti chitarra
  • 2 dl witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 8 takjes bladpeterselie
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 20 min.
1
Spoel de tapijtschelpen proper in koud water. Herhaal dit enkele keren tot het water helder blijft.
2
Pel en snijd de sjalot en de look fijn, halveer de chilipeper en snijd hem fijn. Snijd de selderstengel in halve maantjes.
3
Verwarm de olijfolie in een kom en stoof er de sjalot, look en selder in. Verhoog het vuur en voeg de tapijtschelpen en de witte wijn toe. Kruid goed af met peper en de chilli. Zet het deksel op de kom en laat de schelpen 3 min. garen. Schud de schelpen op en laat nog enkele min. verder garen.
4
Kook ondertussen de pasta beetgaar in kokend gezouten water. Voeg de pasta bij de schelpen en meng alles goed door elkaar.
5
Serveer in warme diepe borden en strooi er wat gehakte bladpeterselie over.
1
Spoel de tapijtschelpen proper in koud water. Herhaal dit enkele keren tot het water helder blijft.
2
Pel en snijd de sjalot en de look fijn, halveer de chilipeper en snijd hem fijn. Snijd de selderstengel in halve maantjes.
3
Verwarm de olijfolie in een kom en stoof er de sjalot, look en selder in. Verhoog het vuur en voeg de tapijtschelpen en de witte wijn toe. Kruid goed af met peper en de chilli. Zet het deksel op de kom en laat de schelpen 3 min. garen. Schud de schelpen op en laat nog enkele min. verder garen.
4
Kook ondertussen de pasta beetgaar in kokend gezouten water. Voeg de pasta bij de schelpen en meng alles goed door elkaar.
5
Serveer in warme diepe borden en strooi er wat gehakte bladpeterselie over.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 109 kcal - Vetten: 1,7 g - Koolhydraten: 14,5 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 7,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 109 kcal - Vetten: 1,7 g - Koolhydraten: 14,5 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 7,3 g
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Venusschelp
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Groene selder | Bio
Delhaize Groene selder | Bio
350 gr
Bio
    2
    29
    Sjalot | Ui | Netje
    Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Sec
    Le Long Cours Sec
    25 cl
    -15% voor 3
    1
    79
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49

    Reeds in je keuken

    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
    Zout | Cuisine
    Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    50 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    49
    Totaal:
    €7,91