OverslaanDelhaize logo

Terugroeping product:"Hak Spinazie" producten kunnen mogelijk stukjes rubber bevattenMeer info >

Recept zoekresultatenTagliata met pesto en aardappelwedges
Recept zoekresultatenTagliata met pesto en aardappelwedges
Delhaize logo
  • Tagliata met pesto en aardappelwedges
    B

Tagliata met pesto en aardappelwedges

door Gema Gomez
Tagliata met pesto en aardappelwedgesB
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g gepelde steak
  • 200 g jonge spinazieblaadjes (zakje klaar voor gebruik)
  • 50 g pijnboompitten
  • 600 g potato wedges
  • 50 g geraspte parmezaan
  • balsamicocrème
  • 4 el olijfolie
  • 8 cl olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 teentje knoflook
  • 600 g gepelde steak
  • 200 g jonge spinazieblaadjes (zakje klaar voor gebruik)
  • 50 g pijnboompitten
  • 600 g potato wedges
  • 50 g geraspte parmezaan
  • balsamicocrème
  • 4 el olijfolie
  • 8 cl olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 teentje knoflook

Begin met koken

: 25 min.
1
Haal de steaks 30 min. op voorhand uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de wedges over en bak ze goudbruin volgens de instructies op de verpakking.
2
Gril de pijnboompitten lichtjes in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Doe ze in de beker van de hakmolen met 50 g spinazieblaadjes, zout, 8 cl olijfolie en eventueel het geperste teentje knoflook. Mix, maar niet te fijn. Giet in een grote kom, roer er de parmigiano onder en breng verder op smaak.
3
Verwarm een grote braadpan zonder toevoeging van vetstof, op een vrij hoog vuur maar niet op het maximum. Smeer de steaks in met 2 el olijfolie en leg ze in de hete braadpan. Schroei ze 1 min. per kant dicht, verlaag het vuur tot het minimum en bak ze naar eigen smaak en naargelang hun dikte. Kruid met peper en zout. Laat 1 à 2 min. op een snijplank rusten.
4
Verdeel de rest van de jonge spinazieblaadjes over de borden en besprenkel ze met 2 el olijfolie. Leg er de steaks in sneetjes bovenop, werk af met een beetje balsamicocrème en pesto. Serveer met de wedges en de rest van de pesto.
5
Tip: breng het vlees altijd op kamertemperatuur, om het perfect dicht te schroeien. Resultaat: warm vanbinnen met een mooie korst vanbuiten, ongeacht de gewenste cuisson (bleu, saignant of à point). Maak de pesto (stap 3) gerust van tevoren, je kunt hem zelfs invriezen. Handig!
1
Haal de steaks 30 min. op voorhand uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de wedges over en bak ze goudbruin volgens de instructies op de verpakking.
2
Gril de pijnboompitten lichtjes in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Doe ze in de beker van de hakmolen met 50 g spinazieblaadjes, zout, 8 cl olijfolie en eventueel het geperste teentje knoflook. Mix, maar niet te fijn. Giet in een grote kom, roer er de parmigiano onder en breng verder op smaak.
3
Verwarm een grote braadpan zonder toevoeging van vetstof, op een vrij hoog vuur maar niet op het maximum. Smeer de steaks in met 2 el olijfolie en leg ze in de hete braadpan. Schroei ze 1 min. per kant dicht, verlaag het vuur tot het minimum en bak ze naar eigen smaak en naargelang hun dikte. Kruid met peper en zout. Laat 1 à 2 min. op een snijplank rusten.
4
Verdeel de rest van de jonge spinazieblaadjes over de borden en besprenkel ze met 2 el olijfolie. Leg er de steaks in sneetjes bovenop, werk af met een beetje balsamicocrème en pesto. Serveer met de wedges en de rest van de pesto.
5
Tip: breng het vlees altijd op kamertemperatuur, om het perfect dicht te schroeien. Resultaat: warm vanbinnen met een mooie korst vanbuiten, ongeacht de gewenste cuisson (bleu, saignant of à point). Maak de pesto (stap 3) gerust van tevoren, je kunt hem zelfs invriezen. Handig!
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 190 kcal - Vetten: 12,1 g - Koolhydraten: 8,5 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 10,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 190 kcal - Vetten: 12,1 g - Koolhydraten: 8,5 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 10,7 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gehakte biefstuk
600 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Knoflook | Netje
250 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Jonge spinazieblaadjes
Delhaize Jonge spinazieblaadjes
200 gr
1
99
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
90 gr
6
39
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
79
Pamesello | Geraspt
Pamesello Pamesello | Geraspt
2 × 40 gr
1
59
Balsamico | Crème
Lanfranca Balsamico | Crème
180 gr
4
25

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
50 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
49
Kruiden | Zeezout
Delhaize Kruiden | Zeezout
95 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Totaal:
€18,60