1
Haal de steaks 30 min. op voorhand uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de wedges over en bak ze goudbruin volgens de instructies op de verpakking.
2
Gril de pijnboompitten lichtjes in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Doe ze in de beker van de hakmolen met 50 g spinazieblaadjes, zout, 8 cl olijfolie en eventueel het geperste teentje knoflook. Mix, maar niet te fijn. Giet in een grote kom, roer er de parmigiano onder en breng verder op smaak.
3
Verwarm een grote braadpan zonder toevoeging van vetstof, op een vrij hoog vuur maar niet op het maximum. Smeer de steaks in met 2 el olijfolie en leg ze in de hete braadpan. Schroei ze 1 min. per kant dicht, verlaag het vuur tot het minimum en bak ze naar eigen smaak en naargelang hun dikte. Kruid met peper en zout. Laat 1 à 2 min. op een snijplank rusten.
4
Verdeel de rest van de jonge spinazieblaadjes over de borden en besprenkel ze met 2 el olijfolie. Leg er de steaks in sneetjes bovenop, werk af met een beetje balsamicocrème en pesto. Serveer met de wedges en de rest van de pesto.
5
Tip: breng het vlees altijd op kamertemperatuur, om het perfect dicht te schroeien. Resultaat: warm vanbinnen met een mooie korst vanbuiten, ongeacht de gewenste cuisson (bleu, saignant of à point). Maak de pesto (stap 3) gerust van tevoren, je kunt hem zelfs invriezen. Handig!
1
Haal de steaks 30 min. op voorhand uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de wedges over en bak ze goudbruin volgens de instructies op de verpakking.
2
Gril de pijnboompitten lichtjes in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Doe ze in de beker van de hakmolen met 50 g spinazieblaadjes, zout, 8 cl olijfolie en eventueel het geperste teentje knoflook. Mix, maar niet te fijn. Giet in een grote kom, roer er de parmigiano onder en breng verder op smaak.
3
Verwarm een grote braadpan zonder toevoeging van vetstof, op een vrij hoog vuur maar niet op het maximum. Smeer de steaks in met 2 el olijfolie en leg ze in de hete braadpan. Schroei ze 1 min. per kant dicht, verlaag het vuur tot het minimum en bak ze naar eigen smaak en naargelang hun dikte. Kruid met peper en zout. Laat 1 à 2 min. op een snijplank rusten.
4
Verdeel de rest van de jonge spinazieblaadjes over de borden en besprenkel ze met 2 el olijfolie. Leg er de steaks in sneetjes bovenop, werk af met een beetje balsamicocrème en pesto. Serveer met de wedges en de rest van de pesto.
5
Tip: breng het vlees altijd op kamertemperatuur, om het perfect dicht te schroeien. Resultaat: warm vanbinnen met een mooie korst vanbuiten, ongeacht de gewenste cuisson (bleu, saignant of à point). Maak de pesto (stap 3) gerust van tevoren, je kunt hem zelfs invriezen. Handig!