Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« Corn Flakes van het merk Kellogg's »Lees meer >

Recept zoekresultatenHindesteak met morieltjes
Delhaize logo
  • Hindesteak met morieltjes
    B
Hindesteak met morieltjesB

Hindesteak met morieltjes

Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 700 g hindesteak
  • 30 g gedroogde morieljes
  • 1 draai van de champignonmolen 'Sélection forestière'
  • 2 dl zure room
  • 1 e.l. olijfolie
  • 4 dl kalfsfond
  • 25 g boter
  • peper
  • 700 g hindesteak
  • 30 g gedroogde morieljes
  • 1 draai van de champignonmolen 'Sélection forestière'
  • 2 dl zure room
  • 1 e.l. olijfolie
  • 4 dl kalfsfond
  • 25 g boter
  • peper

Begin met koken

: 1u15
1
Week de morieljes 20 min in lauw water. Spoel af.
2
Kook de morieljes in de kalfsfond en 15 g boter.
3
Laat ± 20 min sudderen totdat het vocht zo goed als volledig verdampt is.
4
Voeg de zure room, peper en zout toe.
5
Verlaag het vuur en laat opnieuw 20 min koken zodat de saus gereduceerd wordt.
6
Bak de steak langs beide kanten in 10 g boter en 1 el olijfolie op een hoog vuur, tot hij mooi rosé is.
7
Snijd de steak in fijne sneetjes en schik ze over een bord, overgiet met de saus en werk af met een draai van de champignonmolen.
1
Week de morieljes 20 min in lauw water. Spoel af.
2
Kook de morieljes in de kalfsfond en 15 g boter.
3
Laat ± 20 min sudderen totdat het vocht zo goed als volledig verdampt is.
4
Voeg de zure room, peper en zout toe.
5
Verlaag het vuur en laat opnieuw 20 min koken zodat de saus gereduceerd wordt.
6
Bak de steak langs beide kanten in 10 g boter en 1 el olijfolie op een hoog vuur, tot hij mooi rosé is.
7
Snijd de steak in fijne sneetjes en schik ze over een bord, overgiet met de saus en werk af met een draai van de champignonmolen.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 552; energie (kCal): 132; vetten (g): 7,3; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 13,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 533,94
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 552; energie (kCal): 132; vetten (g): 7,3; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 13,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 533,94
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

250 gr

€1,49

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Fond | Kalf | Bruin

Delhaize

Fond | Kalf | Bruin

22 cl

€3,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€5,15

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€6,57